Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Fem wellness-trender som kommer i 2017

GRØNT SKAL DET VÆRE: En fornyende og glødgivende ansiktspeel er blant de store skjønnhetstrendene akkurat nå - og lite tyder på at den kommer til å bli mindre i 2017. Illustrasjonsfoto: Getty Images

Sporty plagg, «snill» iskrem og avokadoolje - MinMote har samlet fem av de største wellness-trendene for 2017.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Å si at athleisure - altså kort fortalt å bruke treningsinspirerte klær til hverdags - var fjorårets store motesnakkis, er ikke å ta i. Sammen med grønn matcha-te og korte, intense treningsøkter, representerte athleisure en av de hotteste trendene innen livsstilssegmentet i 2016. Men hva skjer nå?

HÅR

Fem feil du gjør når du føner håret

I denne saken har vi forsøkt å ta tempen på wellness-året 2017, og dette er trendene som er spådd en stor fremtid:

Athleisure-begrepet dør ut

Men det betyr ikke at trenden er over - snarere tvert imot.

2016 ble året den sporty trenden virkelig fikk fotfeste hos folket. Treningstightsen og hettegenseren var plutselig blant de hotteste plaggene, også utenfor treningssenteret. It-jenter som Astrid S og Julie Bergan ble nærmest stilens frontfigurer, og Oslo fikk til og med sin egen butikk dedikert til athleisure, navnet motebransjen ga denne trenden.

Trykk på bildene for å se pris og merke.

welness

Topp fra The Upside hos Matchesfashion.com. Foto: Produsenten

585,-
Gå til butikk
welness

Sports-BH fra H&M. Foto: Produsenten

149,-
Gå til butikk

Nå spår analyseselskapet WSGN at begrepet vil dø ut - men at trenden vil bestå.

- Nå som begrepet har blitt så mainstream, dropper designerne dette paraplybegrepet og prøver heller å skille mellom de unike, forskjellige stilene som inntil nå bare har blitt klemt inn i samme begrep, sier analytiker Clare Varga.

Wellness-reiser

I MinMote-redaksjonen må vi innrømme at det skal mye til at en rensende juice og en raw-muffins skal danke ut en drink og en pose Lays-chips på ferie. Men mye tyder på at stadig flere vil gjøre som Hannah (Lena Dunham) i den nyeste sesongen av «Girls» - nemlig dra på wellness-ferie.

New York-skribent Sadia Saprind skrev nylig om fenomenet under tittelen «The end of relaxation», hvor hun peker på at stadig flere aktører både nye og gamle - i reisebransjen tilbyr diverse helsebringende ferier, enten du vil praktisere yoga, bli en surfer, detoxe kropp og sinn, eller bare ha litt fred og ro.

NYHETER

Sjekk ut den frekke undertøyskampanjen til «Girls»-stjernene her.

Grønn rens

Hovedstadens hotteste ansiktsbehandling akkurat nå er «Green peel», som skal rense huden, fjerne pigmentflekker og linjer og etterlate den med ny glød. Trenden har spredt seg fra USA, og bak den «originale» behandlingen står kjendislegen Christine Schammrek, som har oppnådd ikonstatus siden hun lanserte nettopp denne peelingen for over 60 år siden.

HUDPLEIE

Her er ansiktsmaskene du kan lage hjemme!

Nicecream

untitled link

Da vi skrev om wellness-trendene for 2016, var det Matcha og forskjellige «bowls» som ble nevnt fra kostholdssegmentet. Begge deler er fortsatt populært, men wellness-maten har også fått en nykommer som spås en storhetstid i 2017: Nicecream.

Navnet spiller selvsagt på iskrem i en «snill» versjon, altså laget av sunne ingredienser som banan og avokado. På Instagram har trenden allerede begynt å ta av, og et av verdens mest velrenommerte matnettsteder, Feedfeed, har allerede samlet de beste oppskriftene i en egen kategori.

NYHETER

Her er oppskriften på Tone Damlis skjønnhetssmoothie

Avokadoolje

wellnezzzz

AVO-ELSKER: Lupita Nyong'o bruker avokadoolje for å ta vekk sminken blant annet. Foto: NTB Scanpix

wellnezzzz

Avokadoolje fra Iherb.com. Foto: Produsenten

105,-
Gå til butikk

Glem kokosolje, fjorårets (og året før der) store hype. Flere skjønnhets- og motenettsteder mener nemlig det er avokadooljen som vil ta over som den heteste skjønnhetsoljen fremover. Marie Claire kaller den allerede «ditt nye favoritt-skjønnhetstriks», og lister opp en rekke måter du kan bruke den på: Som sminkefjerner, fotkrem eller en fuktboost til hud og hår.

Avokadooljen skal være spesielt bra for ekstremt tørr hud, noe MinMote-redaksjonen neppe er alene om å ha på denne tiden av året. Også hjelper det jo litt at Lupita Nyong'o har sagt at det er hennes go to-produkt.

Se det, avokado kan brukes til mer enn guacamole på fredagskvelden.

Publisert: