Ny undersøkelse: Nordmenn er ikke opptatt av å se bra ut på reise

IKKE OPPTATT AV MOTE: Ifølge en undersøkelse utført for momondo.no, viser det seg at kun to av ti nordmenn bryr seg om hva de har på seg på ferie. Foto: Jan Petter Lynau/VG

Glem høye hæler, dress og designervesker. Nordmenn bryr seg lite om hva de har på seg på ferie, viser en ny undersøkelse.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Undersøkelsen er utført av det internasjonale analysebyrået Clint på vegne av momondo. Der kommer det frem at nordmenn bryr seg lite om hva de har på seg på ferie.

Hva mener du? Er det viktig å se bra ut når man er ute og reiser? Diskutér gjerne i kommentarfeltet.

Kun to av ti mener det er viktig å kle seg moteriktig når de er ute og reiser, og nesten 40 prosent sier at klær og shopping er blant det vi ønsker å bruke minst penger på når vi er på reisefot.

MinMotes ultimate guide til lunsj og shopping i København

Gode sko og sporty klær

Analysen tar for seg reisevaner og trender i 15 land. Blant andre land som er med i undersøkelsen er Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og USA, og det er tusen respondenter i hvert land. De norske respondentene er i alderen 18-65 år og representativt fordelt på kjønn, alder, utdannelse og geografi.

REISEGLAD: Gründer av Envelope.no og forfatter, Celine Aagaard, er ofte på reisfot, og mener det er typisk norsk å kle seg sporty og komfortabelt på ferie. Foto: NTB Scanpix

I undersøkelsen kommer det også frem at nabolandene våre er ikke særlig mye bedre - i Sverige, Danmark og Finland er det henholdsvis kun 17 og 16 prosent som synes klær og mote er viktig på ferie.

Slå to fluer i en smekk? Her er de fleste shopping-flyplassene

Moteprofil og blogger, Celine Aagaard, er delvis overrasket over tallene i undersøkelsen.

- Det er ikke overraskende at vi nordmenn ikke er opptatt av hvordan vi kler oss på ferie, men jeg hadde kanskje ikke tippet at det skulle være så lavt- i alle fall ikke når det gjaldt nabolandet Sverige.

- Gjennomsnittsnordmannen er avslappet på ferie, og vi er mer opptatt av å være praktiske og sporty fremfor moteriktige, men det betyr ikke at vi har dårlig stil på tur selv om vi ikke er så opptatt av det, understreker Aagaard, som også har skrevet boken «London-guiden 105 unike opplevelser».

- De aller fleste av oss tenker komfort- og hva man trenger på tur. Det er viktigere at vi husker joggeskoene til storbyferien enn de høyhælte skoene.

Nordmenn bryr seg mest

Camilla Moe Bogen, talsperson for momondo i Norge, mener undersøkelsen underbygger nordmenns manglende moteinteresse.

- Undersøkelsen viser at shopping og flybilletten er det vi ønsker å bruke minst penger på, noe som underbygger at mote ikke akkurat er fokus for den ferierende nordmann, sier Bogen og fortsetter:

IKKE OVERRASKET: Vixen-redaktør, Ida Einarsdóttir, mener nordmenn dropper å være moteriktig på typiske sol og bad-ferier da mat og opplevelser står i sentrum. Foto: Privat

- Det er interessant å se at til tross for den lave andelen nordmenn som er opptatt av klær og mote på ferie, er vi faktisk det landet i Skandinavia som bryr seg mest.

MinMote.no - Norges største moteside

Praktiske baseklær

Aagaard og Bogen får støtte av redaktør for Vixen og moteekspert, Ida Einarsdottír.

- Jeg tror nordmenn gjerne forbinder ferie med sol, sjø og strand. Da er nok bikinien langt viktigere enn det å være moteriktig. Når vi drar på ferie skal vi «kose oss», for mange betyr nok det at den skinny jeansen, den kule skinnjakka og de høye hælene blir hjemme til fordel for gode sko og sporty klær tilpasset dit vi skal, sier Einardottír til MinMote.

Ta en sniktitt på trendene for 2016 her!

Aagaard peker dessuten på den stadig økende tilstrømmingen av internasjonale butikker, og mener Norge har fått et like tilfredsstillende utvalg som mange av de europeiske storbyene. Og en god reisegarderobe beskriver Aagaard slik:

-Få, men fine baseklær - som man kan kombinere med alt man har i kofferten. Et par jeans, en dress bukse- og jakke, den lille sorte kjolen, joggesko, høye hæler, badetøy, solbriller, ulltrøye, og hvite og grå T-skjorter- og naturligvis toalettsaker så du slipper å bruke tid på å handle dette.

Publisert:

Finn mer innhold om: