Seriejunkie? Disse seriene anbefaler MinMote-redaksjonen i påsken

toppbilde serier

Noe av det beste vi vet etter en lang og god tur - enten med eller uten ski på bena, er å krølle oss sammen i sofaen og binge-watche favorittserien vår. 🐣

MinMote
Publisert:
toppbilde serier

Foto: Instagram.com/girlshbo

toppbilde serier

Foto: Love/Giphy.com

For selv om store deler av påskeferien tilbringes ute, er det lite som slår kvelder med påskeegget godt plantet på stuebordet, noe godt i glasset og seriemaraton som helst varer i flere timer.

Selv om vi har gjort det ganske tydelig at SKAM er vår felles favorittserie om dagen, har vi faktisk klart å foreslå andre serier ment for et litt eldre publikum. MinMote-redaksjonen har ramset opp sine favoritter slik at du kanskje får øynene opp for en ny serie i påsken.

Martine Lunder, MinMote-leder:

«Girls» (HBO Nordic, fem sesonger)

Til alle som ikke har fått med seg ikonet Lena Dunhams serie «Girls», er det bare å begynne på begynnelsen. Selv er jeg godt i gang med den nyeste sesongen på HBO, og Hannah leverer varene som aldri før. Det er rett og slett ikke innafor å gå glipp av sitater som: «Before this, I was basically Kate Upton to myself» da hun finner nakenbilder av kjærestens ekser på hans telefon, eller den episke dansescenen fra kvinne-resorten Hannah og moren sjekker inn på for å finne tilbake til seg selv. Ett ord: Fantastisk.

KJENDIS

«Girls»-Hannahs beste (mote)øyeblikk

Thea Roll Rakeng, journalist:

«Luther» (Netflix, fire sesonger)

Hvis du som meg ikke alltid klarer å følge med på mordgåter som strekker seg over flere titalls episoder, er den britiske miniserien Luther noe for deg.

Luther handler om politimannen John Luther som er over gjennomsnittet modig, kul og tøff. Hver episode er cirka én time lang, og tar for seg dramatiske og kriminelle hendelser som ofte ender opp med å bli løst av Luther selv (surprise, surprise) Serien har vunnet Golden Globe, Screen Actors Guild-pris og blitt nominert til Emmy en rekke ganger.

Grunnen til at jeg digger Luther er fordi at episodene er effektive, mordene blir løst etter én times tid, skuespillerne er troverdige og sist, men ikke minst: John Luther spilles av heite Idris Elba, som det ryktes at blir den nye James Bond. Boom! 🔥

Elise Alexandra Gulbrandsen, New York-spaltist:

«Younger» (TV Land, to sesonger)

Jeg liker litt mørke og tunge serier, men alt kan ikke alltid bare være død og elendighet. Jeg syns også det er deilig å ha noen serier som man kan sette på en skikkelig slapp dag. En av de siste seriene jeg har begynt å følge er «Younger», og den er definitivt en slik slapp og fin serie. Den handler om 40 år gamle Lisa som går igjennom en slags midtlivskrise. Selvfølgelig er det massevis av kjærlighetsforviklinger og alt som hører med. Det ender med at hun lever livet til en 26-åring i forlagsbransjen i New York. Det er altså ikke nok med at jeg bor i NYC, jeg må jaggu se det på TV også.

Sverre Nordberg-Schulz Hagen, herrespaltist:

«Presidenten» også kalt «The West Wing» (Netflix, syv sesonger)

Følg den nyvalgte Jed Bartlet og hans stab i Det Hvite Hus, mens de takler alt fra prostitusjonsrykter til attentatforsøk. Serien er riktignok fra 1996, men står fjellstøtt satt opp mot både «Scandal» og «House of Cards», og er perfekt sofamateriale en grå bypåske.

Les også: Destinasjonene vi drømmer om i 2016

Line Blokhus, journalist:

«Love» (Netflix, én sesong)

Du vet når du føler du har sett ferdig alt av serier, og egentlig ikke orker å sette i gang med en helt ny tv-serie? Det er akkurat da du trenger en serie som «Love». Det er kanskje ikke så fryktelig overraskende at serien handler om kjærlighet, men det er ikke snakk om den romantiske og rosenrøde sorten. Serien handler om kjipe brudd, klønete sex, flaue møter med ekser – og litt om forelskelse da, så klart.

Selv om karakterene kanskje ikke er helt som deg og meg, vil du kunne kjenne deg igjen i situasjonene de havner i. Du vil antakeligvis bli litt irritert på hovedkarakteren Mickey, og samtidig skjønne godt hvorfor hun plutselig er litt «ko-ko». Vi har vel alle vært der!

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.

Finn mer innhold om: