Vinterspalten: Personlig trener Marte Ruus

Marte Ruus

Smoothie med tindvedbær, gratinert chevre og en boksesekk er noe av det som gjør treningsentusiasten Marte Ruus lykkelig i vintermørket.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Marte Ruus

Foto: Skjermdump fra Instagram/@marteruus

Marte Ruus

Foto: Skjermdump fra Instagram/@marteruus

Vintermånedene kan oppleves tunge og mørke - derfor har MinMote bedt flere kjente norske kvinner dele hvordan de sørger for en fresh og god start på året.

Marte Ruus jobber som personlig trener, frilansskribent og blogger på Elle.no, og har en helt egen oppskrift på energiløse og kjipe dager i mørketiden.

Her kan du lese Vibeke Klemetsen og Caroline Skjelbred, og Chikujenta Julies beste tips.

Vinteren blir koseligere og lettere å takle hvis man: - Bare omfavner den for det den er. Jeg prøver å tenke positivt når kulda river i ansiktet, også liker jeg å gjøre hyggelige ting hjemme. For eksempel alt som har med pledd å gjøre, stearinlys og gode venner. I år har jeg også planlagt en reise som gjør at jeg har noe å se fram til.

LIVSSTIL

Fem destinasjoner vi drømmer om i 2016.

A post shared by Marte Ruus (@marteruus)

Slik gjør jeg vintermorgenene lysere: - Først og fremst passer jeg på å få nok søvn slik at jeg klarer å stå opp, også må jeg ha kaffe. Skikkelig svart med litt melk i. Når de to ritualene er i boks synes jeg morgenen blir aller best om jeg får startet med en kondisjonsøkt eller varmeyoga.

Forslag til en enkel og digg smoothieoppskrift: - Banan, skogsbær, akaziehonning for litt sweetness, yoghurt eller kesam og tindved-bær (som er et superbær og vitaminbombe).

untitled link

Min «go-to» middagsrett i januar: - En digg chevre-salat gjør meg lykkelig.

Da blander jeg salat med vårløk, eple og rødbeter. Har flytende honning over og gratinerer chevren i ovnen enten som den er eller på en rugbrød-skive. På toppen har jeg valnøtter og en enkel dressing laget av balsamico, sitron, olivenolje og honning.

untitled link
NYHETER

Er 2016 året det blir stuerent med treningstights på jobb?

Leppepomade fra Dr. Hauscha, 80 kr. Foto: Produsenten

Skjønnhetsproduktet som alltid får meg til å føle meg fresh: - En ordentlig rens med clarisonic-børsten min mens jeg vasker håret med signaturserien til Oribe.

Disse produktene hjelper mot vinterhud og kulde: - Denne vinteren har jeg blitt avhengig av Sothys Hydra 3Ha fuktighetsserum.

Den har vært fantastisk flink til å slukke tørsten til huden min som blir ekstremt tørr i vintermånedene. Jeg bruker også lipbalm fra Dr Hauschka, som gir fukt uten å bli klissete på og uten at jeg føler at leppene blir avhengige av den.

Når julelønnen er shoppet opp og det er lenge til neste lønning, får jeg pengene til å vare litt ekstra ved å: - Da pleier jeg å kjøpe gode råvarer på butikken og heller lage digg mat hjemme i stedet for å spise ute. Prøver også å kjøpe mindre takeaway-kaffe, fikk helt sjokk da jeg regnet ut hvor mye penger jeg bruker på det i løpet av en måned.

A post shared by Marte Ruus (@marteruus)

Kosetøy jeg sverger til i januar: - Pyjamasbukse i silke og deilige kashmirgensere er det første jeg hopper i når jeg kommer inn døra hjemme. Helst oversized.

Les også: Fem wellness-trender du vil merke i 2016

Dette roer meg hvis jeg er sliten og stressa: - Det er kanskje det siste folk tenker på når de er slitne, men jeg elsker å få ut stress med en hard treningsøkt med høy puls. Løping, kettlebelltrening eller bare gå løs på en boksesekk. Da restarter jeg meg selv, får energi og føler meg som et fredelig menneske igjen.

A post shared by Marte Ruus (@marteruus)

Drømmeplagget mitt denne vinteren: - Denne vinteren er veldig kald og jeg er en frossenpinn. Derfor er drømmeplagget mitt den tynne, lette dunjakken fra Uniqlo. Den bruker jeg under vinterkåpene og jakkene mine og fryser derfor aldri. Det beste er at den ikke synes under.

untitled link
Publisert:

Finn mer innhold om: