Stilfulle TV-serier du kan binge

MOTEINSPIRASJON: HBO-serien «Killing Eve» er verdt å få med seg for den moteinteresserte. Her er Jodie Comer, alias Villanelle, i serien. Foto: HBO.

Sleng deg på sofaen og nyt timevis med moteinspirasjon og gode serier på TV-skjermen.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Hvis du allerede er på fjerde runde av «Sex og Singelliv», «Mad Men» eller «Girls» er dette TV-seriene som kan være verdt å sjekke ut:

Killing Eve

Villanelle er en leiemorder som elsker luksusklær. Det sier i grunn sitt om hvorfor du bør se denne serien. Sandra Oh spiller etterforskeren Eve, og du kan kanskje tenke deg til hvem som til slutt blir målet for leiemorder Villanelle.

Du kan se serien på HBO.

Har du sjekket ut VGs nye TV-guide?: Få tips til hva som ruller over skjermen

The Marvelous Mrs. Maisel

New York, 50-tallet og en helt vill garderobe mikset sammen gjør denne serien verdig for moteelskeren. Hovedpersonen, den rike New York-fruen Midge, oppdager standup etter å ha skilt seg fra ektemannen, og serien byr på flere artige grep. Serien er kritikerrost, og kom nylig med sin andre sesong.

Du kan se serien på Amazon Prime

VINTAGEINSPIRASJON: Rachel Brosnahan som karakteren Miriam «Midge» Maisel i serien «The Marvelous Mrs. Maisel». Foto: Amazon Prime Video.

Lykkeland

Vil du ha en deilig dose 60- og 70-tallsinspirasjon er norske «Lykkeland» en serie du bør sjekke ut. Du vil se alt fra glamorøse drakter til amerikanske lisseslips. Spesielt når det kommer til rederfruen Ingrid Nyman, som spilles av Pia Tjelta, er det flere antrekk som gjør at serien er verdt en titt for den moteinteresserte. Her kan du lese mer om kostymene fra «Lykkeland».

Du kan se serien på NRK.

WOW-KOSTYMER: Pia Tjelta i rollen som Ingrid Nyman. Foto: Petter Skafle Henriksen, NRK/Maipo Film.
NYHETER

Adventsspalten med Pia Tjelta

The Bold Type

Venninnene Jane, Kat og Sutton lever motedrømmen i magasinbransjen i New York. I serien får vi følge venninnene gjennom oppturer og nedturer – selvfølgelig med en god dose moteinspirasjon.

Du kan se serien på NRK.

MOTE-TRIO: Meghann Fahy som Sutton, Katie Stevens som Jane og Aisha Dee som Kat. Foto: John Medland/Freeform/Universal Television.

The Crown

Bli dratt med tilbake i tid og følg dronning Elizabeth II liv i dette historiske dramaet. Serien har skyhøye budsjetter på over 100 millioner pund, og det syns også godt på hvordan skuespillerne er kledd. Brudekjolen Claire Foy bruker i serien skal for eksempel ha kostet 300.000 kroner å lage.

Vil du vite mer? Historien bak «The Crown»-dramaet

Du kan se serien på Netflix.

TIL FIGNERSPISSENE: «The Crown» er gjennomført helt ned til de små detaljene. Foto: Robert Viglasky/Netflix.

Peaky Blinders

Det er ikke bare «Suits»-karakter Harvey Specter som er en velkledd seire-herremann. I serien «Peaky Blinders» viser 1920-talls gangstere hvordan det skal gjøres.

Du kan se serien på Netflix eller CMore.

STILIG: Cillian Murphy som Tommy Shelby i «Peaky Blinders». Foto: Robert Viglasky.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.