Den populære hudpleie-behandlingen Green Peel skal fornye huden og gi den ny glød. Se hvordan det gikk da MinMote testet behandlingen.
MinMote har denne våren testet tre populære ansiktsbehandlinger i salong som alle skal gi frisk glød, jevnere hudtone og ha oppstrammende effekt. Ifølge de respektive salongene skal behandlingene gi synlig resultat etter kun én gang, men bedre resultat etter flere behandlinger. For ordens skyld har MinMote selv betalt for behandlingene.
Hvem: Thea Roll Rakeng, 26 år
Hud: Normal til uren med tette porer
Hva: Green Peel Energy (nivå 2)
Hvor: Oslo Hudpleieklinikk Majorstuen
Pris: 1200-1400 kroner
Green Peel er en av 2017s store wellnesshyper, og blir hyppig brukt av både norske og utenlandske «it»-jenter og bloggere. Green Peel ble utviklet av den tyske hudlegen Dr. Christine Schrammek i 1958 og beskrives som en «dypdevirkende behandling på ren plantebasis uten noen kjemiske ingredienser eller syrer», ifølge merkets egen nettside i Norge. Green Peel skal rense huden, forbedre pigmentflekker og linjer og etterlate huden med ny glød. Behandlingen kan deles inn i tre nivåer:
Green Peel Fresh-Up - mild, ingen rødhet. Skal gi fin glød til huden. Blir derfor også kalt party fix.
Green Peel Energy - dypere variant hvor du må regne med rødhet i to dager etterpå. Kan flasse.
Green Peel Classic - dypeste behandlingen som skal gi total hudfornyelse på fem dager. Rød i flere dager og vil flasse.
Trykk på bildene for å se bildetekst som beskriver før behandling, etter, underveis og resultat:
FØR: Slik var huden uten sminke før Green Peel. Legg merke til de røde flekkene på haken og ved kinnet som ikke synes på etter-bildet. Foto: Privat
RETT ETTERPÅ: Huden brant og stakk og var veldig rød etter behandlingen. Her har jeg på meg et lag med farget BB-Cream. Foto: Privat
FLASS: Jeg flasset ved haken og nedre del av kjeven i ca to dager etter Green Peel. Foto: Privat
ETTER: Dette er tre dager etter Green Peel. Litt flass ved haken fortsatt, men huden føles strammere, renere, mykere og klarere enn før jeg tok behandlingen. Foto: Privat
Jeg har forholdsvis OK hud fra naturens side, men med noen urenheter, synlige porer og litt pigmentflekker. Målet mitt var at behandlingen skulle hjelpe mot dette, samt gjøre huden fresh og glødende etter en lang vinter. Derfor fikk jeg anbefalt Green Peel Energy av hudpleieren på Oslo Hudpleieklinikk.
Behandlingen begynte med at ansiktet ble renset to ganger for å fjerne sminke og smuss. Deretter ble den grønne peelingmassen påført og massert inn. Hvis du har problemområder med arr eller pigmentflekker så kan disse områdene peeles ekstra godt, ble jeg fortalt. For meg gjaldt dette særlig hakepartiet.
MinMote tester: Long-lasting leppestifter
Jeg ble advart på forhånd at påføringen av peelingen kunne føles varm, stikkete og ubehagelig for huden, og det stemte på en prikk. Det føltes nesten som at noen stakk meg med nåler i hele ansiktet, og det brant veldig. Et lite sekund var jeg redd for at behandlingen var altfor sterk for huden min og at resultatet ville blir katastrofalt.
Etter cirka 3-4 minutter med dette la hudpleieren på en maske som skulle virke kjølende og beroligende. Dette tok cirka 15 minutter. Etter cirka 30 minutter var Green Peel-behandlingen over, og for å dempe den synlige rødheten fikk jeg påført en BB-Cream som het «Blemish Balm» fra Dr. Christine Schrammek.
Resten av ettermiddagen og kvelden føltes huden varm, stikkete og var synlig rød, samtidig som at den virket merkbart strammere og klarere. Jeg ble advart mot å trene samme dag og ble fortalt at det var vanlig å kunne føle seg litt uvel fordi huden i ansiktet hadde blitt herjet med og at den visstnok «jobbet» for å fornye seg selv. Sistnevnte fikk jeg kjenne på kroppen, samt at jeg fikk en lett hodepine i cirka en time etter behandlingen.
MinMote tester: Kylie Jenners lipkit
Dag 1 etter behandlingen følte jeg meg fin i formen, men huden var fortsatt merkbar rød. Jeg fikk med meg tester på et fuktighetsgivende serum fra samme merke som behandlingen som jeg skulle bruke under den vanlige natt- og dagkremen min. Jeg synes selv at huden så enda mer glødende og oppstrammet ut enn dagen før, og dette fikk jeg også kommentarer på av mannen i huset (!?). Score!
Dag 2 våknet jeg opp med død hud som prellet av i kinnene og på store deler av haken og kjevepartiet (se bildet lengre opp i saken). Dette gikk bort med rensekrem med svak skrubb og et håndkle, men kom tilbake på kvelden før leggetid. Flere av de mørkelilla prikkene/arrene i kinnene var synlig bedre. Fikk kommentarer av to venninner på at jeg hadde «så fin glød og jevn ren hud». Dette kan jeg leve med, gitt.
Dag 3 flasset jeg cirka samme mengde som dagen før, med litt bedring. Litt irriterende da jeg skulle sminke meg, men det syntes minimalt. Brukte fuktighetsserumet og en ekstra fet nattkrem, også på dagen.
Dag 4 er nesten alt flasset gått bort og jeg synes huden er overraskende jevnere før behandlingen, særlig i kinnene. Fikk fortsatt kommentarer på at «jeg hadde spesielt fin hud akkurat nå».
Konklusjon: Behandlingen koster fra 1200-1400 kroner og for å få langvarig resultat anbefalte hudpleieren meg å gjøre dette annen hver eller hver tredje måned.Så hvis du ikke har spesielt sensitiv hud og har litt penger til overs en måned, anbefaler jeg Green Peel på det varmeste.
Se også MinMote teste hudormfjerning i Trendguiden: