Min sommerdag: Ingrid Raadim Hennig

FERIE PÅ HJUL: Ingrid Raadim Hennig har reist mye rundt i van, og deler noen av sine tips til en vellykket bilferie.

Ingrid Raadim Hennig har gjort god bedrift av å pusse opp og leie ut fargerike vaner til Lofotens turister. Her deler hun sine beste tips for en vellykket bilferie.

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

Trenger du inspirasjon til hva du skal finne på i sommer? Kanskje er du på utkikk etter ny duft, hudpleierutine eller inspirasjon til sommerantrekk? Da har du kommet til rett sted!

I spalten MinSommerdag tar vi nemlig en prat med inspirerende mennesker om deres sommerplaner, beste minner, skjønnhetsrutiner og favoritter.

Denne gangen har vi tatt en prat med den Lofoten-baserte askerbøringen Ingrid Raadim Hennig, som pusser opp og leier ut instagramvennlige campingvaner i nord.

«Lofoten Vanlife» ble til i 2018, da 29-åringen og hennes daværende kjæreste kjøpte et oppussingsobjekt på fire hjul. De ønsket å se Lofoten, men ville ikke betale for svindyre overnattingssteder.

Dermed ble løsningen å gå til innkjøp av en campingvan, som de pusset opp i delikate pastellfarger. Da bilen ble postet på sosiale medier, begynte forespørslene å tikke inn.

– Forespørslene om å leie bilen tikket rimelig kjapt inn etter at jeg la den ut på Instagram.

Fire år etter at vanen ved navn «Harry» ble kjøpt, forteller Hennig at bilparken har vokst til 20 vaner med fargerikt interiør. Hun og ekskjæresten driver i dag utleiefirmaet som venner.

– Jeg elsker jo både farger og interiør, så det å pusse opp vanene selv og se resultatet har vært noe av det morsomste.

– Hva er det beste med å feriere i en van?

– Det beste må være friheten til å kjøre dit man vil når man vil! Og velge din egen soveromsutsikt!

– Hva er det mest utfordrende?

– Det mest utfordrende må kanskje være plassen. Det er trangt, og det er ofte mye man har med seg. Så det å reise på tur med folk du kjenner godt er en fordel.

FRIHET: Hennig sier det beste med bilferie er friheten til å kjøre hvor man vil.

Hva er det viktigste å ha med seg på bilferie?

– Jeg synes renseservietter og antibac er veldig viktig. På bilferie er det ofte begrenset tilgang til vann, så da er det digg å føle seg i det minste litt freshere med enkle grep.

For å finne skjulte perler på tur, har hun hatt sukess med særlig ett grep:

– Jeg pleier faktisk å gå på satelittkart på telefonen, og se etter fine steder og strender eller innsjøer. Det har funket mange ganger!

ENKLE GREP: Med Antibac og våtservietter kommer man langt på bilferie.

Hva er ditt aller beste sommerminne?

– Det er vanskelig å svare på, da det er så utrolig mange fine minner opp igjennom årene, men den årlige jenteturen jeg og mine venninner hadde til Miami de tidlige 20-årene sitter godt!

Hva er lukten av sommer for deg?

– Når det har regnet lett sommerregn, og man går ut like etterpå, så lukter det fuktig gress og skikkelig sommer for meg. En helt egen duggfrisk lukt!

Hvordan ser denne sommeren ut for deg?

– Denne sommeren tilbringes stort sett i Kragerø, med innslag av Hvaler og Oslo. Dette er min første sommer på fem år der jeg ikke skal jobbe hele sommeren med «Lofoten Vanlife», så jeg ser mest frem til masse fri og bare slappe av.

VAKKERT: Satellittkart kan være et godt tips for å finne skjulte perler.

Ta oss med på en perfekt sommerdag for deg: Hvor er du og når våkner du?

– Jeg er i en liten, vakker italiensk kystby og våkner av bølgelyden og synet av hvite, blafrende lingardiner i ni-tiden. På balkongen venter en kopp ferskpresset appelsinjuice, utsikt over små fargerike hus omringet av turkist hav. På tallerkenen ligger det en croissant. Det er perfekt, det.

Har du en morgenrutine du kan ta oss med gjennom?

– Jeg har ingen spesifikk morgenrutine faktisk, men jeg prøver å få gått en fjelltur hvis jeg er i Lofoten, eller dra på trening hvis jeg er i Oslo. Det er den mest oppkvikkende måten å starte dagen på etter min mening!

– Har du en hudpleierutine?

– Hudpleierutinen min er virkelig ingenting å skryte av, så jeg vasker ansiktet og bruker fuktighetskrem, og da er jeg egentlig fornøyd.

ENDELIG FERIE: Etter fem år med jobb, ser Hennig frem til en avslappende sommer med fri – ikke på veien.

– Hva spiser du til frokost?

– Jeg er egentlig ikke frokostmenneske, men om jeg skal lage meg en god frokost synes jeg havrelunsj toppet med bær og peanøttsmør og litt honning er en innertier.

– Hvor spiser du helst lunsj?

– Lunsj spiser jeg helst på Lett!

– Hva står på menyen til middag?

– Middagsmenyen i dag er pizza på grillen. Og jeg spiser generelt veldig ofte vegetar til middag, da man kan variere smakene mye mer.

Hvordan ser det ultimate sommerantrekket ut for deg?

– Fargerikt! More is more. En av mine favorittkomboer er oransje og rosa, så det måtte blitt et antrekk i de fargene, gjerne med spreke detaljer som fjær og glitter! Da føler jeg meg fin!

Hvilket plagg henter du frem sommer etter sommer?

– En lys, passe løs jeans med avkuttede kanter nederst.

FARGERIK: Farger, og gjerne det lille ekstra er definisjonen på det perfekte sommerantrekk, sier Hennig.

Finnes det en skjult sommerperle der du oppholder deg?

– Det er mange perler her jeg befinner meg nå i Lofoten. Nå er det ikke så mye som er så skjult lenger, men faktisk er det mange fine steder langs veien, som man ikke tenker på, fordi man er fokusert på å kjøre dit man skal. Mange av bildene jeg får spørsmål om hvor er fra, er faktisk bare fine steder langs veien!

Hvilken parfyme bruker du helst om sommeren?

– Jeg liker å bytte litt på, og akkurat nå er det Tiffany’s Intense.

Du skal på piknik med venner i parken. Hva har du på deg, og hva har du i kurven?

– Jeg har nok på meg en lyserosa glitrende bukse fra MiuMiu, en rosa, løs strikkegenser og sneakers. I kurven er det en kald lyserosa «Petnat» eller «Cremant», druer, kubbeost, et godt brød, og sannsynligvis enda fler oster.

DRØMMESOMMER: Hennig beskriver sin ideelle sommerdag som en morgen i Italia med ferskpresset juice på terrassen, helst til lyden av bølgeskvulp.

– Sommeren er jo ikke alltid bare solskinn. Hva gjør du helst på en regnværsdag?

– På en regnværsdag liker jeg å bare omfavne det, og heller kjøre det fullt ut. Hjemmekino, pledd, en kopp te og bare kikke ut på regnet, det gjør meg ingenting en gang i ny og ne. En serie jeg er helt hektet på nå er «Dropout». Basert på en sann historie, veldig spennende og ganske vill.

5 kjappe:

Bikini eller badedrakt? – Badedrakt

Soloppgang eller solnedgang? – Solnedgang

Strand- eller bassenglivet? – Strand

En god bok i solen, eller aktiv topptur? – Topptur

Heels eller flip flops? – Heels!

Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om: