Minesommerperler: Danu Sunth

FAVORITT: Danu Sunth med det hun mener er byens beste pizza.

– Det fineste med Oslo er at veldig, veldig få mennesker dømmer deg, sier skuespilleren.

Penny Wayne Claire Kembba
Publisert:

I spalten MineSommerperler snakker vi med inspirerende folk fra hele landet om deres ferieperler. Nok en sommer med norgesferie står for tur, og vi er på utkikk etter de beste tipsene. Skuespiller Danu Sunth deler sine favoritter fra hovedstaden.

Sunth er skikkelig Oslo-jente og er ofte innom barndomshjemmet på Bjørndal når hun er i byen. Før innspillingen av Netflix-serien «Ragnarok» bodde hun for det meste i London. Nesen vender nok tilbake til metropolen i det været snur, men først venter en sommer i hovedstaden.

– Når man jobber som skuespiller kan ting endre seg i løpet av noen dager. Det vil si at om jeg får en rolle her i Norge eller et annet sted i verden så blir jeg her litt til, men planen er å slappe av med venner og familie før jeg flytter i august.

– Hva er den beste måten å starte dagen på i Oslo?

– Det beste jeg kan gjøre for meg selv er å trene på morgenen, og den beste treningen jeg vet om er thaiboksing.

– Første gangen jeg dro på thaiboksing var livet mitt ganske rotete Jeg hadde ingen auditions, det var nettopp slutt med typen og jeg hadde flyttet til andre siden av London, rett ved siden av et boksestudio. I starten handlet det bare om at jeg kunne slå ting og få ut frustrasjon, så kom mestringsfølelsen. Jeg følte at jeg fikk til ting og når alt annet gikk til helvete hadde jeg denne ene tingen som jeg var god på.

– Hvordan ser en perfekt sommerdag ut for deg?

– Først thaiboksing på Oslo Fight Center, så til barndomshjemmet på Bjørndal for å spise hjemmelaget tamilsk mat. Ja, jeg spiser spicy til frokost.

– Som oftest slapper jeg litt av i hagen, krangler litt med mamma og koser med niesene mine – broren min er naboen. Deretter går turen til Angst bar i sentrum for å ta en drink med jentene mine.

Din favorittrestaurant i Oslo?

– L'Oasis Mazze som ligger i Trondheimsveien. Maten er alltid deilig, menneskene er fine og interiøret er merkverdig.

Hvilken butikk må du alltid innom?

– Helt ærlig så er jeg ikke en stor shopper og er som oftest bare innom butikker kun når jeg må ha noe. Det eneste unntaket er The Body Shop, jeg har alltid tid til The Body Shop. En liten «in-store fresh up» går en lang vei, ikke døm meg!

– Hvor er det deiligst å bade?

– Ingierstrand, det er en veldig deilig atmosfære der. Bader man i byen er det bare en brygge eller en park ved siden av, men på Ingierstrand er man i skogen, midt i naturen.

Hva bør man pakke i kofferten om man skal besøke hjembyen din?

– Gode sko å gå i og godt humør, fordi du skal nemlig besøke Norges beste by!

– Hvordan ser det perfekte sommerantrekket ut i Oslo?

– For meg er det slippers, solbriller, miniskjørt og skjorte i leopardmønster. Men det fineste med Oslo er at veldig, veldig få mennesker dømmer deg, så bruk hva enn du vil!

– Noen festivaler man burde prøve å få med seg?

– Øya er alltid bra og Oslo World Music Festival. Under Oslo World er det musikk arrangementer i hele byen. De fleste kulturscenene i Oslo har noe på gang den dagen, så alle aldre og alle type mennesker kan finne noe de liker.

– Det beste stedet å ta en drink?

– Godthåb på Grønland, gode drinker og superfin sitteplass ute på terrassen.

A post shared by Godthåb (@godthaab_oslo)

– Finnes det en skjult perle man må oppleve?

– Pizzeria La Pietra, Oslos beste pizza! Deilig crust, deilig fyll, deilige porsjoner og deilig stekt.

– Ditt beste sommerminne fra Oslo?

– Det er så mange fine at det er vanskelig å velge ut ett minne. Men det som skiller seg ut er da jeg og søsteren min så Wyclef Jean på Melafestivalen 2014 og han begynte å synge gamle Fugees-låter.

A post shared by Mela Oslo (@melaoslo)

– Hvorfor akkurat det minnet?

– Alt handler om hvem du gjør ting med. Når du opplever noe fint med noen du er glad i blir det hundre ganger bedre.

– Jeg hadde jobbet på Melafesivalen hele dagen og når den var omme hadde hele familien vært innom for å hilse på. Så da vi sto der med Fugees-låter i bakgrunnen hadde vi en liten kjærlighetserklæring til hverandre fordi vi koste oss så mye! Det var en perfekt avslutning på en fin dag.

Publisert: