Vokse hjemme? Pass deg for disse tabbene

WAX ON... WAX OFF: Voksing er en hårfjerningsmetode som krever at du har teknikken på plass. Foto: Getty Images

Vil du være hårfri i sommer kan en løsning være å ta problemet ved roten. Dette er ekspertenes beste råd til en vellykket hjemmevoksing.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I sommervarmen er det mange som velger å fjerne uønsket kroppshår både på legger, i armhuler, i ansiktet, på armene eller en skikkelig brazilian wax. Jakter du et silkemykt resultat som varer mer enn et par dager kan voksing være et godt alternativ for deg.

LIVSSTIL

Brazilian Wax: Historien om den smertefulle trenden

Dersom du har lyst til å legge barberhøvelen på hyllen er det viktig å sette seg inn i hva voksing egentlig innebærer. Skal du få et godt resultat er det rett og slett viktig å vite hva du driver med. Hvis ikke kan du ende opp med sår hud, inngrodde hår og et dårlig resultat.

SÅ ENKELT? Kan virkelig voksing gå så greit for seg? Les MinMotes råd så kommer du et stykke på vei.

Ekspertene MinMote har snakket med forteller at hygiene, rett teknikk og de rette produktene er alfa omega om du bestemmer deg for å ta voksingen hjemme.

Slik gjør du det

Det finnes mange ulike produkter for hjemmevoksing. Den mest effektive er en voks du må varme opp i vannbad, mens det også finnes enkle papirstrips for mindre områder.

Varmvoksen er den typen voks som krever mest øvelse, men du kan få et godt resultat.
– Hvis voksen er for varm kan det bidra til veldig ubehagelige opplevelser og brannsår, sier Tanja Kvamsdahl hos Waxing Palace til MinMote. Hun anbefaler å teste på et lite område at voksen ikke er for varm når du begynner.

Såkalte voksstrips er mest brukervennlige for voks-nybegynnere eller om du er på farten, da de brukes kalde. Stripsene har et tynt lag av voks, som man varmer ved å gni mellom hendene, og deretter legger på ønsket område.
– Dra voksen av som et fly som tar av, det vil si cirka 45 grader opp og ikke dra den av som en helikopter som tar av, da dettee letter rett opp i 90 grader, sier Janet Beitnes, daglig leder i Ren Wax Bar, til MinMote.

VARMVOKS: Fra Veet. 90 kroner hos Kicks.

Men etter hårene er nappet ut er ikke behandlingen ferdig. I dagene etter voksing er hårsekkene utsatt for infeksjoner, så beroligende og antiseptiske kremer eller lotions som er lagd for å brukes i forbindelse med voksing eller sårbehandling kan være med på å gi et glatt og lekkert resultat.


Dette er ekspertenes beste råd:


• Peel huden lett dagen i forveien

• Rens huden med egnet produkt

• Få hjelp av noen til å nå «vanskelige» steder
• Plasser voksen med hårenes retning

• Stram huden før du drar stripsene
• Dra mot hårenes retning

• Forsøk å jobbe så hygienisk du kan (bruk gjerne vinylhansker)

• Bruk korrekte/tilpassede før- og etterprodukter for å unngå å få inngrodde hår, sår eller tørr hud.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.