Hjemmespa: Slik blir du klar for sommervarmen

SOMMERKLARE: Det er ikke så mye som skal til før du vil føle deg fresh i sommerkjole, eller på bikini på stranden. Foto: Getty Images

Det er små justeringer som skal til for å bli sommerklar. Her er våre beste budsjettips til hjemmespa.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Etter en lang, kald og mørk vinter føles det ekstremt deilig når vår og sommer kommer. Mange føler seg imidlertid litt ufreshe og ikke helt klare for å sprade rundt med bare legger, mindre hudsminke og korte topper.

DEILIG BEHANDLING: Fotbad fra Scholl, 97 kroner hos Vita. Foto: Produsenten

Men dette kan fikses lett med noen enkle budsjettgrep i heimen. Bare følg med nå:

1. Ta fotbad

Fyll varmt vann i en balje og hell oppi en god knuk med badesalt, eller en annen såpe som mykgjør både hard hud og neglebånd. Hvis nødvendig kan du bruke en fotfil på de harde områdene som ofte oppstår bak på hælene og på yttersidene av føttene. Få fotpleierenes beste sommertips her.

MinMote.no - Norges største moteside

2. Voks uønsket hår

BIKINIKLAR: For mange er hårfjerning er del av vår- og sommerrutinen - noen tar den helt ut med en «brazilian wax». Foto: Getty Images

Å vokse leggene og bikinilinjen er ikke den mest behagelige prosedyren, men du vil til gjengjeld slippe å barbere annenhver dag i sommer. Når du vokser eller epilerer blir hårene dratt ut med roten, og det tar derfor mye lengre tid før de vokser ut igjen. Og når de gjør det, vil hårene gradvis oppleves som mykere og færre. Se hvordan du vokser leggene og kjærestens rygg (om nødvendig) i Trendguiden:

3. Dyprens ansiktet

Har du enten tørr eller fet hud med hudormer etter en lang periode uten sollys og B-vitaminer, anbefaler vi først og fremst å kjøpe en god ansiktsmaske. Ingrediensen tea tree funker godt mot urenheter, men om du har tørre partier vil en fuktighetmaske gjøre susen.

Før du begynner med masken kan du dampe ansiktet over en kjele med kokende vann i et par minutter, så ta papir rundt pekefingrene og klem forsiktig på de områdene med ekstra mye hudormer.

Du kan også bruke et spesialtilpasset plaster, som vist her:

4. Lakk neglene

NATURLIG: Neglelakk fra Essie i fargen Mademoiselle. 129 kroner hos Nelly.com. Foto: Produsenten

Ingenting er så fint som et par perfekt lakkerte hender. Gå over neglene med neglelakkfjerner uansett om du har lakk på eller ikke. Dette vil fjerne fett og annet smuss og kan gjøre at neglelakken vil flasse fortere.

Bruk en firedelt fil som polerer før du påfører favorittfargen din. Her er de fresheste fargene, etter vår mening. Fransk manikyr med hvit tupp slår heller aldri feil - sjekk trikset som gir et feilfritt resultat.

5. Smør albuene morgen og kveld

Bestemoren min sier alltid at det finnes ikke noe mer delikat enn myke albuer. For la oss være ærlige - tørr elefanthud er et faktum for de fleste på dette området.

Så hver gang du smører deg med krem i ansiktet eller på kroppen, ta litt ekstra og smør inn albuene i samme slengen. Etterhvert blir det en vane og du kan glemme dette «problemet» for alltid. Enkelt, men sant.

fuktighetskrem

Fuktighetskrem fra Nivea. Foto: Produsenten

fuktighetskrem

Ansiktskrem fra Ole Henriksen med solfaktor 15. Foto: Produsenten

Publisert: