Caroline Berg Eriksen: – Er ikke redd for mye pynt

IKKE REDD PYNT: Caroline Berg Eriksen pynter alle tre stuene i forskjellige farger, også har hun en egen juleby i den ene stuen. Foto: Carolinebergeriksen.no
IKKE REDD PYNT: Caroline Berg Eriksen pynter alle tre stuene i forskjellige farger, også har hun en egen juleby i den ene stuen. Foto: Carolinebergeriksen.no

Bloggeren tar frem pynten tidlig fordi hun syns julen går så fort likevel. 

Førjulstiden er for mange forbundet med både kos, tradisjoner og litt stress. Ofte kan også den skikkelige julestemningen utebli, derfor har vi spurt fire kjente damer om hva som hører julen til for dem. Først ut var Marna Haugen Burøe, så Maria Skappel Holzweiler, så Annette Løvstad Haga.

Denne uken er det blogger Caroline Berg Eriksen.

Hvordan får du julestemning?

– Etter at jeg fikk barn, får jeg så mye julestemning gjennom dem! Når jeg ser hvor mye min eldste datter (Nelia) gleder seg over ventetiden, tradisjoner og huset som stadig blir mer julepyntet, kjenner jeg så godt igjen den samme følelsen fra da jeg selv var yngre. Så julestemningen min kommer først og fremst fra jentene mine, men også fra alle tradisjonene vi har.

Hvordan pynter du hjemmet?

– I år pynter vi for første gang opp i vårt nye hjem, så jeg må prøve meg litt frem. Vi har tre stuer og jeg forsøker å pynte litt forskjellige i alle sammen - en av stuene har sort, sølv og rødt, mens de to andre får gull og gylne innslag sammen med rødt. Vi har også satt opp en juleby i den ene stuen til Nelias store glede!

Julestrømpene våre med navn på må henge på peisen i den ene stuen og juletreet pynter vi tidlig. Jeg er ikke redd for å ha en del pynt og heller ikke for å starte tidlig. I min barndom tok vi frem treet 23. desember, så det har vært en stor tradisjon for meg, men nå har vi startet vår egen tradisjon og tar det frem første helgen i desember. Det er så koselig å ha det fremme så lenge som mulig, tiden går jo så fort uansett.

Hva du ha til jul?

– Jeg må ha masse tid med familien min, pepperkaker med blåmuggost og rødvinsgløgg.

Når starter julen?

– For meg starter den 1. desember, selv om jeg tjuvlytter på julemusikk siden midten av november!

Hva er dine viktigste tradisjoner?

– I julen er det viktig for meg å gi ekstra oppmerksomhet til de jeg er glad i. Kvalitetstid med familie og venner er noe jeg setter veldig høyt. Vi har masse tradisjoner knyttet til samvær, som for eksempel juleverksted, pepperkakebaking og pepperkakehuskonkurranse. Lutefisklag med familie eller venner må vi også ha, og så er det jo alle tradisjonene knyttet til selve julaften og lille julaften.

På lille julaften spiser vi grøt med mandel i og setter ut restene til julenissen ved peisen. En juleøl må ha også få, det sørget alltid min pappa for, så den tradisjonen har jeg tatt med meg videre. På julaften spiser vi godteri fra strømpa til frokost, ser på Snekker Andersen og Julenissen og 3 nøtter til Askepott. I år skal vi feire med hele familien og jeg gleder meg allerede til å våkne opp med storesøsteren min og gjøre alt dette sammen med henne og jentene mine.

Hva er det perfekte juleantrekket?

– På julaften har jeg alltid på meg rød kjole, det har nesten blitt en tradisjon, så for meg er det perfekte juleantrekket rød kjole (gjerne i blonder eller velour) sammen med pumps i nude.

PYNTER TREET TIDLIG: Første helgen i desember er treet oppe hjemme hos Caroline Berg Eriksen. Foto: carolinebergeriksen.no
PYNTER TREET TIDLIG: Første helgen i desember er treet oppe hjemme hos Caroline Berg Eriksen. Foto: carolinebergeriksen.no

Hva vil du helst ha i julestrømpa?

– Melkesjokolade til morgenkaffen min!

Hva står øverst på ønskelisten?

– Jeg har blitt så voksen at jeg ikke ønsker meg noe annet enn en fin julekveld med familien min. Jeg har alt jeg ønsker meg og trenger ingenting. Jeg gleder meg til å se på at jentene mine åpner gaver, og så er jeg så takknemlig for at vi har det så godt og for at vi har hverandre.

Hvor feirer du jul?

– I år feirer vi i vårt nye hjem sammen med min familie og Lars-Kristian sin familie. Neste år blir det hos mine foreldre og året etter der i Ålesund hos mine svigerforeldre. Vi tar det på rundgang og når det er vår tur, samles alle.

Hva spiser du?

– På julaften spiser vi ribbe, medisterkaker med sviske, surkål, rødkål, «sosisser» og mammas fantastiske brune saus - pluss alt annet som hører med.

Hvordan var din opplevelse i dag?