Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

MinMotes ultimate guide til hjemmespa

hovedbilde hjemmespa

Vi gir deg de beste tipsene til hvordan du kan forvandle hjemmekontoret til et hjemmespa.

Synne Krogstad Johnsen
Publisert:
hovedbilde hjemmespa

Neglelakk fra YSL. Foto: Produsenten

hovedbilde hjemmespa

Bodylotion fra The Body Shop. Foto: Produsenten

hovedbilde hjemmespa

Kroppskrubb fra Shiseido. Foto: Produsenten

hovedbilde hjemmespa

Bodylotion fra Biotherm. Foto: Produsenten

hovedbilde hjemmespa

Neglefil fra Beter. Foto: Produsenten

hovedbilde hjemmespa

Kroppskrubb fra Rituals. Foto: Produsenten

Forrige torsdag ble det bestemt at alle virksomheter som tilbyr frisørtjenester, hudpleie, kroppspleie og liknende må stenges for å unngå smitte av coronaviruset.

I tillegg er jo alle skoler og universiteter stengt, og de som har mulighet blir oppfordret til å jobbe hjemmefra. Mange blir sittende mye hjemme, men det betyr ikke at du ikke kan føle deg velstelt av den grunn.

KLÆR

Behagelige og fine koseklær til hjemmekontoret

Hår

Nå som alle frisørsalonger holder stengt inntil videre, er det få muligheter for å oppsøke noen som kan hjelpe deg med sin hårekspertise.

– Første prioritet er selvfølgelig en god sjampo og balsam som passer din hårtype. Det er viktig at håret blir vasket regelmessig, men ikke oftere enn annenhver dag. Dette er for å unngå slitasje på håret og for å bevare hårfargen og balansen i hårbunnen, sier Ida Gustavsson, fargetekniker ved Dugg frisør i Oslo.

Videre så anbefaler hun en god kur som gir en stor dose fuktighet til håret slik at det blir glansfullt.

– Når man er så mye hjemme som nå så er det en perfekt mulighet til å kure håret, og i perioder er det bare bra at dette blir gjort ofte. Bruk tiden hjemme til å sove med en kur eller ha den i håret gjennom dagen, sier Gustavsson.

Hår

Hårkur fra Redken. Foto: Produsenten

349,-
Gå til butikk
Hår

Hårmaske fra Oribe. Foto: Produsenten

590,-
Gå til butikk
Hår

Shampoo fra Kérastase. Foto: Produsenten

269,-
Gå til butikk
Hår

Balsam fra Olaplex. Foto: Produsenten

299,-
Gå til butikk
Hår

Tørrshampoo for mørkebrunt hår fra Björn Axen. Foto: Produsenten

145,-
Gå til butikk

– Det er veldig vanskelig for en fargespesialist å anbefale farging hjemme. Det blir ofte ikke et bra resultat. Nå når mange er hjemme uansett, så håper jeg de fleste holder ut med litt ekstra ettervekst. De som oftest føler at det blir krise er de med grå ettervekst. Da finnes det tørrsjampo med farge som man kan bruke, sier hun.

HÅR

Stor test av tørrsjampo - disse er best i test

Hud

Huden din er ikke veldig fan av at det blir mye innesitting foran en dataskjerm. Derfor er det helt nødvendig å vie litt oppmerksomhet til huden også.

– Ansiktsmasker er kanskje det de fleste forbinder med hjemmespa, og det med god grunn. Det er et kjempefint produkt for å gi huden en skikkelig boost og kanskje til og med se resultater ganske raskt, sier Sunniva Grane, hudterapeut på skincity.no til MinMote.

Face

Ansiktskrubb fra Ole Henriksen. Foto: Produsenten

345,-
Gå til butikk
Face

Ansiktsmaske fra Origins. Foto: Produsenten

230,-
Gå til butikk
Face

Rensegelé fra Exuviance. Foto: Produsenten

329,-
Gå til butikk
Face

Leirmaske fra Kiehl's. Foto: Produsenten

300,-
Gå til butikk
Face

Wrap maske fra Skincity Skincare. Foto: Produsenten

89,-
Gå til butikk

For at ansiktsmasken skal ha best effekt, er det viktig å rengjøre huden med både oljerens og vannbasert rens for å være sikker på at man får vekk alt smuss. Etterfulgt av en enzymepeeling eller en skrubb man skyller av for å fjerne døde hudceller, legger hun til.

Grane understreker at valg av ansiktsmaske kommer an på hvordan hud du man har.

– Har man tørr og litt stram hud bør man velge en fuktighetsmaske, mens har du kombinasjonshud bør du velge en såkalt «multimaske», som betyr at du påfører en maske i t-sonen og en annen i kinnene, sier hun og legger til:

– Videre så er et av mine beste tips for å få best mulig effekt av ansiktsmasken å legge en «wrapmaske» over ansiktsmasken for å skape en okklusjonseffekt som gir enda bedre effekt av ingrediensene i masken, sier hun.

Kropp

Kroppskrubb fra The Body Shop. Foto: Produsenten

219,-
Gå til butikk
Kropp

Kroppskrubb fra Rituals. Foto: Produsenten

165,-
Gå til butikk
Kropp

Kroppsmist fra Skincity Skincare. Foto: Produsenten

189,-
Gå til butikk
Kropp

Kroppsolje fra Decubal. Foto: Produsenten

182,-
Gå til butikk
Kropp

Bodylotion fra Biotherm. Foto: Produsenten

239,-
Gå til butikk

Det er selvfølgelig også viktig å ta vare på huden på resten av kroppen.

Negler

Miranda Bela, negltekniker ved Eger Skin Clinic, påpeker at man må starte med å ha hendene i en bolle med vann og såpe.

– Dette er for å gjøre neglene og neglbåndene mykere og lettere å dytte tilbake på plass. Da kan man enkelt bruke tommelen sin forsiktig, sier hun.

Hun fortsetter:

– Deretter kan en klippe og file neglene til ønsket fasong, før man renser under neglene. Da kan man enkelt og greit bruke en tannpirker med spissen forsiktig. Nå i disse coronatider er det ekstra viktig med håndvask, men også viktig at man vasker fingertuppene og under neglen. Da pleier jeg ofte å anbefale kundene mine å bruke en vanlig tannbørste.

Negler

Håndkrem fra L`occitane. Foto: Produsenten

169,-
Gå til butikk
Negler

Neglefil fra Beter. Foto: Produsenten

159,-
Gå til butikk
Negler

Håndkrem fra Elizabeth Arden. Foto: Produsenten

237,-
Gå til butikk
Negler

Kroppskrubb fra Shiseido. Foto: Produsenten

480,-
Gå til butikk
Negler

Neglelakk fra Essie. Foto: Produsenten

149,-
Gå til butikk
Negler

Neglelakk fra YSL. Foto: Produsenten

245,-
Gå til butikk

Det er ikke til å unngå at hender og negler blir tørre etter all vaskingen og spritingen.

– Derfor er det viktig å bruke en god håndkrem, men hvis du skal ha på neglelakk, er det viktig at håndkremen har fått tid til å trekke helt inn i huden for å unngå fett og olje på hendene, anbefaler Bela.

Etter at man har rengjort hender og negler, vil man gjerne få litt farge på dem. Hva med og leke seg litt med vårens negletrender?

– Vi ser at 90-tallet er tilbake med hvite tupper, men gjerne andre farger enn den klassiske hvite. Ellers så ser vi at det generelt er masse kunst på neglene i form av blant annet dyreprint og sommerfugler, sier Bela.

A post shared by MIRANDA BELA 💅🏼 (@miranda_egerskinclinic)A post shared by MIRANDA BELA 💅🏼 (@miranda_egerskinclinic)


A post shared by hisashi araki (@hisahisa)

Smoothies

Når det for tiden ikke er mulig å dra til eksotiske steder, kan du heller bringe smaken av sol og sommer hjem til deg på kun få minutter ved å lage våre kolleger i Godt sin smoothie med smak av ananas og kokos.

GRØNN GLEDE: Smoothie med smak av eple og kål. FOTO: Sara Johannessen / VG

Hvis du heller har lyst på noe som kombinerer grønnsaker og frukt og som gir en mettende smaksopplevelse, bør du prøve smoothie med eple og kål. Denne vil gi deg ekstra energi til hjemmekontoret.

Hvis du heller er i humør for en mer klassisk variant, bør du prøve smoothien med blåbær og solbær. Smoothien gir en herlig farge og er proppfull av antioksidanter.

KLASSIKER: Smoothie med blåbær og solbær. FOTO: Eivind Griffith Brænde / VG

Stilfulle serier du må se

The Bold Type: Serien handler om venninnene Jane, Kat og Sutton og hvordan de prøver å bygge en karriere innenfor livstilsmagasinet Scarlet i New York. Serien handler i stor grad om å følge drømmene sine og hvordan dette påvirker vennskap, kjærlighet og livet generelt. Det har allerede kommet ut fire sesonger, så er bare å sette i gang!

Serien vises på nrk.no

AMBISIØS MOTETRIO: Meghann Fahy som Sutton, Katie Stevens som Jane og Aisha Dee som Kat i serien The Bold Type. FOTO: John Medland/Freeform/Universal Television

Next in Fashion: En realitykonkurranse hvor talentfulle designere fra hele verden konkurrerer om 250 000 dollar og sjansen til å bli motebransjens neste store stjerne. Programmet blir ledet av de anerkjente designerne Alexa Chung og Tan France. Serien er stappfull av kreative ideer og moteinspirasjon.

Serien vises på Netflix

The Crown: Følg med tilbake i tid og bli med på historien til dronning Elizabeth og hennes styre av Storbritannia. Kostymene i filmen er tidsriktige og slående vakre, noe som ikke er så rart da serien har et budsjett på over 100 millioner pund. Selvom vi måte vente til slutten av året på sesong fire, er heldigvis de tre første sesongene tilgjengelig.

Serien vises på Netflix

HISTORISK: Olivia Colman spiller Elizabeth II i den gjennomførte serien The Crown. FOTO: Sophie Mutevelian/Netflix via AP

Killing Eve: Villanelle er en leiemorder som elsker luksusklær, og sier i grunn sitt om hvorfor du bør se denne serien. Sandra Oh spiller etterforskeren Eve, som etter tittelen å dømme blir målet for Villanelle. Serien gir deg en perfekt kombinasjon av moteinspirasjon og spennende øyeblikk. Foreløpig har det kommet ut to sesonger, men det har blitt bekreftet at det skal komme minst to sesonger til.

Serien vises på HBO Nordic

MOTEINTERESSERT LEIEMORDER: Jodie Comer spiller Villanelle i serien KIilling Eve. FOTO: HBO
Publisert: