MineSommerperler: Marie Murstad og Camilla Abry

DELER FERIETIPS: Venninnene Camilla Abry (t.v.) og Marie Murstad (t.h.) har vært på mange turer sammen. Nå deler de sine beste norgesferie-tips med MinMote-leserne.
DELER FERIETIPS: Venninnene Camilla Abry (t.v.) og Marie Murstad (t.h.) har vært på mange turer sammen. Nå deler de sine beste norgesferie-tips med MinMote-leserne.Camilla Abry og Marie Murstad

– Ingen av oss liker å sove bort sommernettene.

I spalten MineSommerperler snakker vi med inspirerende folk fra hele landet om deres ferieperler. Nok en sommer med norgesferie står for tur, og vi er på utkikk etter de beste tipsene. Først ut er Marie Murstad og Camilla Abry.

Privat

Venninnene møttes gjennom motebransjen, hvor Murstad jobber for det norske merket Holzweiler og Abry er designer og kreativ konsulent.

– Jeg mener å huske at vi møttes på en fest. Det ble uten tvil ikke den siste, og også starten på et fantastisk vennskap, skriver Murstad i en e-post til MinMote.

De befinner seg i en bil på vei til neste norgesferie-destinasjon. Begge har inspirert oss gjennom sine Instagram-kontoer de siste årene med sine fantastiske bilder fra alt Norge har å by på.

– Vi drar på tur så ofte det lar seg gjøre, så lenge det passer med jobb og familie. Vi velger lett en helg på telttur fremfor afterwork og by-heng.

– Det handler jo om prioriteringer, og ikke minst det å maxe de mulighetene som finnes. Vi har hevet oss rundt utallige ganger, og man kan få til mye med bare en natt.

Privat

– Hva er deres planer for årets ferietur sammen?

– Du, årets sommertur er vi faktisk på i skrivende stund. Akkurat ferdig surfet i Jæren, og veldig klare for litt summer shred på Folgefonna neste. Planlegger også en liten utflukt til Lofoten rundt september. Da er målet å finne noen skjulte perler.

– Hvordan starter som oftest dagene når dere er på tur?

– Vi står stort sett opp før sola, og elsker å utnytte dagene. 3-4 timer «putetouch» er en klassiker, og ingen av oss liker å sove bort sommernettene. Ingen dager er like, men pannekaker, vafler eller toast på bålet står ofte på menyen, og en gode dose kaffe til Murstad er viktig.

Privat

– Vi ser dere ofte er på telttur - hva er essensielt å pakke med seg da?

– Alt. Vi fyller bilen til randen! «All set for anything». Pleier å flekse ruta langs veien, så det er viktig å ha med nok utstyr så det ikke finnes begrensninger. De beste turene er når vi kan oppleve flere sesonger og aktiviter på en og samme tur. På denne turen har vi hatt alt fra skjærgårdskos til isbre, sier venninnene og fortsetter:

– Foruten om nødvendig utstyr som telt og førstehjelp-kit, så er noen «life hacks» for god stemning her:

  • Kjølebag i bilen
  • Høyttaler
  • Div powerbanks
  • Vin
  • Smågodt
Privat

– Hvis dere måtte plukke ut tre steder i Norge som man bør besøke, hvor blir det?

– Stryn, Jotunheimen og Jæren. Og «home sweet home» skal heller ikke undervurderes. Det er sykt mye man kan finne på i nærmiljøet. Vi hadde en magisk natt på Bygdøy under åpen himmel i fjor.

– Kan dere beskrive hvordan en perfekt dag ser ut på disse stedene?

– Stryn har litt av alt! Tur i magiske omgivelser, snowboard på Stryn, sommerski og kveldsdupp i friske Loen-vannet. Jotunheimen er det topptur og naturomgivelser som gjelder. Mens Jæren byr på surfing og magiske solnedganger!

– Hva er favorittrestaurantene i det området?

– Restaurant? Her er det primus, bål & Red Bull som gjelder. Noen fordeler med felles kjærlighet for taco, og vi har vel aldri hatt en tur uten tur-nachos på stormkjøkkenet. Pizza på bålet, Real Turmat og marshmallows er heller aldri feil!

Privat

– Hvilke butikker må dere alltid innom på Norgesferie?

– Minst mulig tid på butikken egentlig, det er vi gode på ellers. Så vi stopper kun for å kjøpe litt mat, bensin og batterier.

– Hvor er det deiligst å bade?

– Vi har sjelden vært på steder med behagelig badetemperatur, så det blir ikke akkurat svømmeknappen på oss. Men vi kan melde om magisk fint vann i Loen, vakre sanddyner på Jæren og ikke minst vibe i Hoddevik. En glacier-dip på Fonna får deg hvert fall klar for bakken etter enn fuktig afterski.

– Hvordan ser det perfekte sommerantrekket ut på en av deres ferier?

– Fresht, komfortabelt og funksjonelt. Fra matchende boilersuits til tre lag med dun og Gore-Tex. Vi har med litt av alt.

Privat

– Finnes det en skjult perle man må oppleve?

– Ja, det finnes cirka en million! Vi bruker Instagram sykt mye til research, og lagrer selv alle turhøydepunkter slik at vi forhåpentligvis kan inspirere andre!

– Har dere et spesielt sommerminne fra stedene dere har nevnt?

– Vi har så mange magiske minner og det er alltid motivasjonen for neste tur. Men fjorårets tur i Stryn omegn er nok (forløpig) all time high! Den uken hadde ALT vi elsker.

Privat
Privat
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?