MinMote tester: Ansiktsbehandlingen Venus Freeze

før og etter venus freeze

– Jeg prøvde å se etter den oppstrammende effekten som ble påpekt, men den var ikke lett å spotte for mitt utrente øye. MinMote testet «blogghypen» Venus Freeze. 

Kristine Hellesland
Publisert:
før og etter venus freeze

FØR. Foto: Privat

før og etter venus freeze

ETTER. Foto: Privat

MinMote har denne våren testet fire populære ansiktsbehandlinger i salong som alle skal gi frisk glød, jevnere hudtone og ha oppstrammende effekt. Ifølge de respektive salongene skal behandlingene gi synlig resultat etter kun én gang, men bedre resultat etter flere behandlinger. For ordens skyld har MinMote selv betalt for behandlingene.

Les vår test av Green Peel og Zo pensling her.

Hvem: Kristine Hellesland, 40 år

Hud: Normal

Hva: Venus Freeze

Pris: 1600 kroner

Dette lover behandlingen:

UNDER BEHANDLINGEN: Hudpleieren masserte ansiktet med et varmt apparat. Foto: Privat

Venus Freeze blir beskrevet som «den ultimate Askepott-behandlingen» som virkelig får ansiktet ditt til å stråle. Behandlingen hylles av Hollywood-fruer og av norske bloggere som Janka Polliani, så jeg følte meg klar for å få en glød som kunne få selv Askepott til å rødme. Før behandlingen startet, guidet hudpleieren (Kosmetisk dermatologisk sykepleier) meg gjennom behandlingen og forklarte prosessen. Navnet, Venus Freeze, er på en måte misvisende. Dette skal vise seg å bli en varm affære. Men gjennom behandlingen skal man få en opplevelse av at tiden står stille, derav navnet Venus Freeze.

SKJØNNHET

MINMOTE TESTER: LONG-LASTING LEPPESTIFTER

Kombinasjonen av varme, radiofrekvens og magnetisk puls skal ha en oppstrammende og umiddelbar effekt på huden min.

Etter en rask rens påfører hudpleieren et tykt lag med glyserin på ansiktet, som gjør at apparatet lett kan gli over huden. Apparatet ser ut som en ansiktsbørste, og har avrunde metallstenger som varmes opp til riktig temperatur, for meg 38 grader, før den masseres i sirkler rundt i ansiktet. Maskinen hadde en timer-funksjon som gav beskjed når hvert område av ansiktet hadde fått nok varmebehandling.

Halvveis i behandlingen kan jeg se en markant rødhet. Foto: Privat

Selve behandlingen var verken særlig ubehagelig eller behagelig. Det kan minne litt om følelsen av å ha en lunken krølltang inn mot kinnet. Halvveis i behandlingen fikk jeg se resultatene, og jo jeg måtte innrømmet at det ene kinnet var merkbart rødt. Kanskje ikke så rart all den tid apparatet jo var varmt. Jeg prøvde å se etter den oppstrammende effekten som ble påpekt, men den var ikke lett å spotte for mitt utrente øye. Etter cirka en halvtime var behandlingen over.

Dag 1: Etter behandlingen føltes huden litt varm. Jeg ser meg i speilet på vei hjem fra behandlingen og ser at jeg er lett rød i kinnene, den samme rødmen man får etter trening, en tur i skogen eller en dag i parken. Men linjene rundt øynene og munnen er like tilstede som timen før jeg la meg inn i behandlingsrommet. Behandlingen frister med å være perfekt før store anledninger og fest. På en vanlig hverdag føles det underlig å betale 1600 kroner for å få litt farge i kinnene. Kanskje også på en større dag.

SMINKE

MINMOTE TESTER: KYLIE JENNERS LIPKIT

DAG 1: Ingen synlig effekt av Venus Freeze. Foto: Privat

Dag 2: Jeg ser ingen synlige tegn på at jeg dagen i forveien var til behandling. Med lupe kunne man kanskje skimte en liten rødlighet øverst på kinnene. Eller var det rett og slett fargen av levende hud? Her var det nok en annen klient enn meg som stakk av med gløden.

Dag 3: Jeg kan ikke se noen synlige resultater. Som for Askepott var nok denne festen over samme døgn som behandlingen ble foretatt.

Før og etter:

før og etter venus freeze

FØR. Foto: Privat

før og etter venus freeze

ETTER. Foto: Privat

Konklusjon: Hudpleieren anbefalte at denne behandlingen gir best effekt hvis man tar flere behandlinger over en periode. Min erfaring var at effekten var så liten og kortvarig, nærmest usynlig, at jeg syntes det var en nedtur. Røde kinn kan jeg få av en joggetur, eller bare en liten time ute i frisk luft med gode venner. Billigere er det også.

Tilsvar fra V by Sonja Wigert:

«Det er åpenbart at man trekker en slik slutning når man ikke følger veiledning. Vi og produsent har tung kunnskap innenfor området. For å kunne se resultater, samt ha et beslutningsgrunnlag til å uttale seg om en slik behandlingen, må man utføre et minimum av behandlinger for å få en virkning.

Venus Freeze er en velprøvd og dokumentert behandling. Den er godkjent av FDA i USA – noe som i seg selv krever mye dokumentasjon.

Resultatet kommer ikke før en har gjennomført en behandlingsserie på 6–10 behandlinger, avhengig av utgangspunkt og hvor på kroppen man får utført behandlingen. Det blir derfor vanskelig å tilfredsstille en som ønsker og forventer resultater, etter kun én behandling».

Publisert: