Sommerspalten med Cathrine Børter

STRANDLØVE: Cathrine Børter reiser helst bort til varmere strøk i ferien. Foto: Privat.

Designeren unner seg mer søvn, dropper sminken og vil helst pakke så lite som mulig i ferien. 

Maiken Svendsen
Publisert:

Sommeren er i full gang, og MinMote har derfor samlet et knippe kule damer for en skikkelig sommerprat, hvor de deler sine sommervaner og beste ferietips. Først ut VAR YOUTUBER EVELINE KARLSEN, ELISA MOLLATT, MARKEDSSJEF I BYTIMO, modell Anna Skavlan og Felicia Noelle Donkor. Nå er det designer i Fall Winter Spring Summer og Pearloctopussy Cathrine Børter sin tur.

– Hva klarer du deg ikke uten om sommeren?

–Sommer for meg handler om å gjøre ting så enkelt som mulig. Noen digge sandaler som er enkle å hoppe inn i, og svære skjorter som kan brukes til både kjole, topp og skiftetelt på badestranda, er et must.

–Sol og bading står selvfølgelig også høyt på lista for at det skal føles som ordentlig sommer.

MOTE

Slik var nye FWSS

– Hva gjør du helst i ferien?

– Reiser bort fra byen, helst til varmere strøk, og oppsøker late dager med masse god mat og vin. Henge med familien, venner, og la humla suse. Får jeg tid, jobber jeg også gjerne med personlige prosjekter som smykkene mine og drar kanskje frem symaskinen.

– Har du et godt pakketips?

– Jo mindre, jo bedre! Jeg prøver egentlig alltid å pakke så lite som mulig. Tenk antall dager og prøv å halvere antrekk. Man ender alltid opp med alt for mye klær og går ofte med det samme igjen og igjen. Pluss at man slipper beslutningsvegringen som kan oppstå ved for mange klesvalg.

KLÆR

Lange og flagrende perfekt til hverdags og fest

– Hva gjør du helst etter jobb om sommeren?

– Vi har en fin bakgård hvor vi ofte griller, ellers har vi denne våren og sommeren vært mye og badet etter jobb!

– Om sommeren spiser jeg helst… ?

– Denne sommeren har jeg fått dilla på vannmelon, fetaost og mynte-salat. Så fresht! Elsker også sjømat og pasta om sommeren. Og mango med fløte!

– Hvilke hverdagsrutiner dropper du i ferien?

– Sminke! Så deilig å la huden puste og ikke bruke tid på å legge på, og deretter ta av sminken på kvelden. Negler og hår får også lov til å være uten produkter.

– Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal?

– Jeg har et veldig avslappet forhold til eget og andres utseende, og er egentlig litt lei av dagens press som pålegges de unge. Jeg er voksen og det påvirker ikke meg så mye, men jeg vet jo at det er verre når du er ungdom. Man er vakrest når man er avslappet og lykkelig i sitt eget skinn. Å strebe etter å se ut som noen andre, eller passe inn i et ideal som er umulig å oppnå, vil kun gjøre deg ulykkelig.

NYHETER

Hva vil det egentlig si at et magasin fremmer mangfold

– Vi er alle forskjellige, og vi burde være flinkere til å vise at skjønnhet kommer i like mange former som det finnes mennesker på jorda.

– Hva leser du helst i ferien?

– Dessverre har bøker en søvndyssende effekt på meg, og jeg ender oftest opp med boka over nesa som en solhatt i stedet for noe intellektuelt stimulerende. Men jeg elsker å lese selvhjelpsbøker og temaer med motivasjonspsykologi. Jeg vet at det helt sikkert nederst på rangstigen i enhver bokorm sitt univers, men sånn er det altså.

HUDPLEIE

DERFOR HOLDER IKKE SOLFAKTOREN I SMINKE

– Hva unner du deg i ferien som du ikke gjør i hverdagen?

– Vvanskelig å si. Jeg er nok en person som prøver å nyte livet så mye som mulig, og er nok ikke så streng med meg selv i hverdagen. Men hvis det er noe jeg prøver å unne meg, så er det mer søvn og avslapning. Hverdagen går i ganske høyt tempo, så jeg liker å roe ned og ha late dager hvor jeg ikke gjør noen ting.

– Hvordan samler du overskudd før hverdagen begynner igjen?

– Generelt tror jeg det er viktig å ikke ha for høye forventninger til ferien. Det at man skal komme tilbake til jobb helt uthvilt, med tusen gode ideer og pågangsmot er høyest usannsynlig. Det opplever jeg hvert fall etter å ha fått barn, da det krever ganske mye energi, så for min del er ferie å gjøre noe annerledes.

Familieklubben: Ferie med barn er ikke fri

– I tillegg er jeg utrolig heldig som har jeg jobb som jeg elsker og som til tider føles mest ut som en hobby. Jeg klyper meg selv fortsatt noen ganger i armen for at jeg får love til å leve av å være designer. Hvis man driver noe man liker slipper man å jobbe resten av livet.

Publisert: