MineSommerperler: Helene Myhre

GODE TURTIPS: Gjennom Instagram-kontoen sin har Helene Myhre inspirert oss til å reise både hit og dit i Norge. Nå deler hun sine beste tips med oss.
GODE TURTIPS: Gjennom Instagram-kontoen sin har Helene Myhre inspirert oss til å reise både hit og dit i Norge. Nå deler hun sine beste tips med oss.Simon Klovning

– Jeg har sjeldent en typisk dag lenger.

I spalten MineSommerperler snakker vi med inspirerende folk fra hele landet om deres ferieperler. Nok en sommer med norgesferie står for tur, og vi er på utkikk etter de beste tipsene. Og hvem er vel bedre å prate med da enn tur-dronningen Helene Myhre?

Gunnarråsa, Sæbø
Gunnarråsa, SæbøSimon Klovning

Under Instagram-navnet @helenemoo har Helene Myhre (24) delt inspirerende feriebilder fra hele verden med over 130 000 følgere. De siste årene har det, som med resten av oss, gått i Norgesferie-innhold på profilen hennes, så det er ingen hemmelighet at 24-åringen sitter på noen veldig gode reisetips fra landet vårt.

Lidenskapen for å reise på tur startet for rundt fem år siden da hun og kjæresten trengte noe å fylle sommerferieukene med.

– Jeg hadde sett bilder fra Trolltunga og Preikestolen og synes det virket kult å gå dit. Så vi la inn en madrass i stasjonsvognen vår og kjørte vestover. Jeg ble mildt sagt frelst av både norsk natur og den gode følelsen jeg får i kroppen etter å ha besteget et fjell. Da startet eventyret med å bruke bilen som et hjem på hjul. Det er selvfølgelig litt trangt og ikke minst utfordrende når det er regner, men overraskende nok har det gått veldig fint på alle turene vi har hatt siden da.

Simon Klovning
Helene Myhre

– Hvordan ser en typisk dag ut for deg?

– Jeg har sjeldent en typisk dag lenger, siden jeg nå lever uten fast bosted og reiser mye rundt i Norge. Men det viktigste en dag inneholder for meg er fysisk aktivitet (helst ute), frisk luft og å være kreativ i form av matlaging eller foto.

– Hva er planen for årets sommerferie?

– Det har allerede blitt noen bilturer til Vestlandet og i Telemark. Videre er planen å jobbe seg nordover og endelig komme meg lenger nord enn Lofoten, sier Myhre og forteller at hun i august flytter til Lofoten i et par måneder.

Bakkanosi, Aurland
Bakkanosi, AurlandSimon Klovning

– Hva er essensielt å pakke med seg på telttur?

– Det viktigste for å få en god natt søvn for meg er et godt liggeunderlag, sovepose og ordentlig pute. Denne sommeren har jeg faktisk byttet ut soveposen med en tynn dundyne, som faktisk tar mindre plass! Det har økt komforten veldig. Ellers må selvfølgelig god mat, nok snacks og badetøy med.

– Hvis du skulle plukket ut tre steder i Norge som man bør besøke, hvor blir det?

– Jeg kunne skrevet en hel bok om alle stedene jeg kan anbefale, ler Myhre og hinter til boken hun selv har skrevet: «Tur-retur Norge».

– Men hvis jeg skal trekke frem tre nydelige plasser som ikke kan slå feil må det bli: Sunndal, Ørsta og Aurland. Det er med andre ord ikke så vanskelig å skjønne at Vestlandet er en stor favoritt hos meg.

Bakkanosi, Aurland
Bakkanosi, AurlandSimon Klovning

– Kan du beskrive hvordan en perfekt dag ser ut på disse stedene?

– Jeg våkner helst opp baki i bilen til en varm sommerdag. Står opp tidlig, tar et friskt morgenbad og koker opp havregrøt. Så må jeg bestemme meg for hvilken topp som skal bestiges denne dagen. Hvis det ser ut til å bli fint vær gjennom natten, tar jeg gjerne med teltet opp og blir der til neste dag.

– Hva er de beste severdighetene her?

– Sunndal: Innerdalen (omtalt som Norges vakreste fjelldal), Trollheimen for vandring i dagevis og Aursjøvegen – en av Norges fineste omveier.

– Ørsta: Romedalen og Molladalen for telttur, Urke for toppturer og Sæbø Fjordsauna.

– Aurland: Kjøreturen over Aurlandsfjellet, Undredal (skikkelig hyggelig bygd) og Nærøyfjorden.

Simon Klovning
Oldedalen
OldedalenHelene Myhre
Kloksegga, Urke
Kloksegga, UrkeSimon Klovning

– Blir det noe restaurantbesøk i løpet av oppholdene? Har du en favoritt?

– Jeg er veldig glad i å teste ut lokale spisesteder, som gjerne som tilbyr mat av lokale råvarer. Ciderhuset i Balestrand tar nok førsteplassen her. Et nydelig lokale med mat inspirert av Middelhavet og egenbrygget sider. Anbefales veldig!

– Hvilke butikker må du innom på norgesferie?

– Jeg går innom de fleste bruktbutikker jeg kommer over langs veien. Her finnes det mye bortgjemt gull. For eksempel hjemmestrikkede og fargerike gensere som jeg er veldig glad i.

Ciderhuset
CiderhusetSimon Klovning

– Hvor er det deiligst å bade?

– I en fjord, helt klart! Det er ofte litt kaldt, men utsikten man har mens man bader gjør det verdt det. Jeg hadde en tur til Hardangerfjorden i midten av august i fjor, da var badetemperaturen på over 20 grader. Det var luksus, det.

Undredal
UndredalSimon Klovning

– Hvordan ser det perfekte sommerantrekket ut på en av dine ferier?

– Det går mye i turklær, og på en varm sommerdag går jeg helst bare i en sports-BH og shorts – gjerne med mye farger. Men så er jeg jo også veldig glad i å gå i kjole, så det kommer på med en gang anledningen byr seg. Nå har jeg faktisk gått til innkjøp av et turskjørt, så da kan jeg føle meg litt fjong på tur og!

– Det beste stedet å ta en kaffe eller drink i områdene du har nevnt?

– Jeg er alltid på jakt etter et bakeri, og Marianne bakeri og kafé i Aurland har noen av de beste bollene jeg vet om. Ferske kardemommeboller her er det lite som slår. Renndølssetra i Innerdalen byr på nystekte vafler med upåklagelig utsikt til Innerdalstårnet.

Helene Myhre
Mjonøy bakeri
Mjonøy bakeriHelene Myhre
Innerdalen
InnerdalenSimon Klovning
Marianne bakeri og kafé
Marianne bakeri og kaféHelene Myhre

– Finnes det en skjult perle man må oppleve?

– Geilo og Hemsedal på sommeren overrasket meg skikkelig. For meg har dette alltid vært en hyttedestinasjon om vinteren, men det er minst like fint her om sommeren. Majestetisk fjellandskap i kombinasjon med frodig terreng. Gode bademuligheter, kule fosser og mange turmuligheter.

– Telemark byr på mye av det samme og er et veldig undervurdert område å feriere i. Dalen for eksempel, et lite stykke Vestland på Østlandet. Så er jo hele Nord-Norge en skjult perle i seg selv, hvis man ser litt lenger enn de mest besøkte plassene.

Saksa, Urke
Saksa, UrkeSimon Klovning
Hemsedal
HemsedalSimon Klovning

– Har du et spesielt sommerminne fra stedene du har nevnt?

– Å legge seg til en fantastisk solnedgang på toppen av Saksa i Urke og våkne opp til blå himmel og solstråler over Hjørundfjorden var en unik opplevelse i fjor sommer. Turen til Bakkanosi i Aurland som jeg gikk for noen uker siden var også veldig spesielt, da denne turen har vært på bucketlisten min lenge. Kanskje den fineste utsikten jeg har sett!

Saksa, Urke
Saksa, UrkeSimon Klovning
Hemsedal
HemsedalSimon Klovning

Her kan du få Helenes beste tips til hvordan du får mest mulig ut av feriebildene dine:

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Hvordan var din opplevelse i dag?