Syv steder å ta kaffepausen i NYC

GJØR SOM NEWYORKERNE: En god kopp kaffe, som denne hos Maman, kan være et nødvendig pust i bakken i et hektisk New York. Her er stedene du bør sjekke ut! Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen

NEW YORK (MinMote) Skal du på shoppingferie i New York i påsken, eller kanskje bare drømme deg bort? Dette er noen av stedene som gjør at du trygt kan droppe Starbucks og heller gå for en lokal favoritt. 

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Selv om det florerer av grønne juice-sjapper, det selges komboucha på hver gatehjørne og matcha-teen har tatt byen med storm, er det én ting newyorkerne virkelig elsker, nemlig kaffe.

Og ikke bare en hvilken som helst «på hjørnet»-kaffe, men en skikkelig digg luksuskopp, gjerne servert kald med isbiter om sommeren eller rykende varm i kulden.

Her er syv kaffesteder du bør sjekke for en liten energiboost og en pust i bakken mellom shoppingslagene, hvor du samtidig får gjort litt skikkelig peoplewatching.

La Colombe er en storfavoritt blant mange newyorkere. Kvalitetskaffe servert i hyggelige omgivelser uten hverken WiFi eller fullt av laptoper. Her kan man fint koble helt ut og bare nyte litt skikkelig peoplewatching og en god kopp kaffe.

Om du heller er på lunsj-jakt er dette stedene du bør sjekke ut.

I lyse, moderne lokaler på trendy Lower East Side serverer Blue Bottle Coffee deilige kaffekopper med perfekt utsikt til livet på gaten. Her kan tiden gå fort! Ikke minst ligger denne cafeen veldig bra til om du er lysten på å sjekke ut Lower East side som florerer av kule butikker og gater å utforske.

At New York kan være svindyrt er ingen hemmelighet. Der er kanskje heller ikke en tilfeldighet at det som sies å være USAs dyreste kaffekopp serveres nettopp her. Om du er villig til å punge ut 18 dollar, rundt 150 kroner, for en rykende fersk kopp litt utenom det vanlige er The Extraction Lab stedet å besøke.

Skal du ta kaffen med deg på farten har kafeen Maman takeaway-kopper som er litt ekstra forseggjort. En detalj som gjør det litt ekstra hyggelig (og ikke minst mer Insta-verdig). Det er heller ingen dum ting at de serverer ville karamell-cookies og digge salater. Rett og slett et bra sted for både lunsj, en kjapp bit på veien eller et sted å ta med seg laptopen for å jobbe.

Om du er blant de som vil vente på å få et bord hos Butchers Daughter for lunsj, er en tur rett over veien på Café Integral å anbefale. Digg kaffe med hjemmelaget nøttemelk?! Ja, takk! Lite og intimt, en café som fort kan bli et stamsted!

Om du er like fan av serien «Girls» som oss i MinMote bør du ta et kaffe-stopp hos «Cafe Grumpy». I serien jobber både Ray og Hannah her, og det er spilt inn mange kjente scener på denne Broolyn-kafeen.

Er du i Williamsburg er Devoción en skikkelig perle. Høyt under taket i industrielle, men samtidig særs hyggelige omgivelser. Det er heller ingen uting at dette er en av de beste kaffekoppene du kan få servert i byen. Her leker de ikke kaffe. Like utenfor kan du nyte utsikten over til Manhattan skyline. Perfekt for en gåtur langs vannet.

Om du har spørsmål eller innspill må du gjerne bruke kommentarfeltet under saken, eller sende meg en e-post. Vil du se mer av min hverdag i The Big Apple? Følg meg gjerne på Instagram under brukernavnet @ELISEALEXX.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: