Shopping i København: MinMotes ultimate guide

SYKKELBYEN KØBEN: Vi har samlet de beste tipsene innen mote, kafeer og interiør for deg. Foto: Thea Roll Rakeng

KØBENHAVN (MinMote) Det er vår i luften i København og byen er stappfull av inspirerende og kreative impulser. Her er våre beste Køben-tips!

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Påsken er til for å nytes, og om du ikke befinner deg på fjellet er du kanskje i en europeisk storby? MinMote har spankulert bortover Københavns inspirerende gater og kan konkludere med at byen bugner av kule butikker og lunsjsteder som du ikke finner maken til hjemme i Norge.

Verdt å få med seg: Matguide i København: Fra trendy frokoststeder til byens beste pizza

Med et bredt utvalg av danske merker, internasjonale designerklær, nytenkende kjedebutikker og inspirerende interiørartikler passer disse tipsene til enhver lommebok. Vi anbefaler dessuten å ta en pause fra shoppingen og oppsøke en av de trendy fortauskafeene i Indre by.

Oslo er heller ikke så verst når det kommer til shopping om du bare vet hvor du skal gå. Her er vår fyldige vintageguide i Oslo.

NB! Se opp for inspirerende og kule københavnere som enten sykler eller spaserer nonchalant forbi.

Wood Wood

Adresse: Grønnegade 1, Indre by

STREET STYLE: Selv om det finnes plagg til OK priser, kan en tur innom Wood Wood resultere i at lommeboken krymper en god del... Foto: Thea Roll Rakeng

Wood Wood, også kjent som W.W er det hotteste danske merket akkurat nå. Selv om det ble startet opp allerede i 2002 av to danske drenger, er det først de siste årene W.W har tatt av. Klærne kan karakteriseres som «streetwear», men har klassiske snitt med en vri.

Selve butikken, som ligger i hjertet av Indre By, fører flere merker enn bare sitt eget. Kenzo, Adidas, DKNY og Comme des Garcons er noen av dem. Du kan også finne interiør-duppeditter her, som små og store figurer, kunstbøker og bilder.

Prisnivået varierer, så ikke la deg skremme av noen av luksusmerkene nevnt ovenfor.

Whyred

Adresse: Pilestræde 35, Indre by

KLASSISKE KVALITETSPLAGG: Whyred er butikken du går til om du vil ha tidløse kvalitetsplagg med en edgy vri. Foto: Thea Roll Rakeng

Denne svenske butikken er en storfavoritt blant københavnere, og vi skjønner hvorfor. Whyred i Pilestrædet har et herlig utvalgt av stilrene klær med en edgy vri. Med rene materialer som skinn, ull og bomull er dette klær av god kvalitet. Butikken i seg selv er et syn for øyet med messingdisk, store, nydelige solsikker i vaser og hyggelige ansatte. Prisnivået er middels høyt, men dette er stedet for garderobeklassikere som du kan ha i mange år.

& Other Stories

Adresse: Amager torv 29, Strøget

UTVALG: & Other Stories har bredt utvalg av sko, lommebøker, vesker i alle størrelser og smykker. Foto: Thea Roll Rakeng
LEKKERT: På Ganni henger fristelsene på rad og rekke. Lommeboken holder seg noenlunde intakt også. Foto: Thea Roll Rakeng

Mens vi venter på at & Other Stories skal komme til Norge, kan du meske deg på den store butikken deres på koselige Amager Torv på Støget. Kjedebutikken eies av H&M-gruppen og blir omtalt som «storesøsteren», men er langt mer eksklusiv. Her kan du forvente å finne lekre sko, klær og smykker i ekte skinn og rene materialer. Prisnivået er midt på treet – ikke superbillig, men heller ikke svindyrt.

Ganni

Adresse: Store Regnegade 12, Indre by

Du har sikkert hørt om det danske merket Ganni og kanskje vært på butikken vi har i Hegdehaugsveien i Norge. Det danske merket har drøssevis av butikker over hele København, men den beste ligger i indre by og blir omtalt som «flag ship-butikken» til Ganni.

Er merket nytt for deg, kan du nå glede deg over å ha funnet perfekte basic-klær - og sko, med en kul vri. Prisene er gode og ligger noe lavere enn i Norge, men kategoriseres ikke som rimelig. Hit du bare dra!

Naked

Adresse: Pilestrædet 46, Indre by

Velkommen til hipsterland! Dette er butikken for deg som elsker sneakers, eller skal kjøpe deg et par spesielle sko som ingen andre har. Du kan forvente priser på rundt 700 danske kroner for et par, noen også dyrere. Naked tilbyr seriøs sko-shopping og dropper alt overflødig da butikken kun har pappesker med sko i som innredning, og et lysende neonskilt på veggen med påskriften «Copenhagen». Aboslutt verdt et besøk.

Eksklusive butikker:

Munthe

Adresse: Grønnegade 10, Indre by

LEKKERT: Munthe tilbyr ikke bare lekre klær, men en inspirerende og trendy atmosfære. Foto: Thea Roll Rakeng

Munthe er et dansk merke som kombinerer interiør, tilbehør, klær og sko. Designet er glamorøst, men likevel rått, og inspirert av skandinaviske kvinner. Fargepaletten er dus og delikat, men har også innslag av klassiske jordfarger og svart.

Her kan du finne klær til både jobb og bryllup, og prisnivået er heller ikke så verst selv om det heller mer mot dyrt enn rimelig. En tilleggsgrunn til å besøke Munte i Indre by, er at den ligger i en idyllisk bakgård med hyggelige kaféer og andre småbutikker rundt.

Nørgaard På Strøget

Adresse: Amagertorv 13, Strøget

GLOSSY: Ikke nok med at inngangspartiet til Nørgaard er innbydende - butikken er en interiørperle i seg selv. Foto: Thea Roll Rakeng

Den danske designeren Mads Nørgaard har en av de kuleste butikkene på Strøget og bare inngangspartiet får deg til å ville gå inn. Denne butikken passer for både karrierekvinner og trendy, unge jenter da du kan finne noe for enhver smak her. Nørgaard På Strøget fører - i tillegg til sitt eget, merker som Miu Miu, Acne og Dries Van Noten. Et godt tegn er at personalet er det samme som for 10-15 år siden, noe som forteller at det er en god arbeidsplass, og det smitter over på kundene også.

Holly Golightly

Adresse: Store Regnegade 2A, Indre by

Denne lille unike perlen av en butikk er absolutt verdt et besøk hvis du skal ha et par spesielle sko, noen statement-smykker eller en lekker jakke som (nesten) ingen andre har. De få klesstativene som er der er fylt opp med designerklær fra blant andre Acne Sudios, Proenza Schouler, Chloé Marni, Rick Owens og Balenciaga. Prisnivået er ganske høyt, men til gjengjeld får du tak i spesielle klær og sko som er tidløse og nøye utvalgt.

Kafeer og spisesteder:

Raw 42

Adresse: Pilestræde 32

GRØNN JUICE & KAKE: På denne trendy kafeen har de alt fra grønn juice og salter til kakao med krem og sjokoladekake. Foto: Thea Roll Rakeng

Etter en intensiv shoppingøkt er det deilig med et lite avbrekk før du tar bena fatt igjen. Midt mellom butikkene i indre by finner du freshe Raw 42 som spesialiserer seg på grønne, forfriskende juicer, i tillegg til rawfood i forskjellige varianter. Perfekt om du bare skal stoppe innom for litt energipåfyll mellom shoppingslagene.

Beau Marché

Adresse: Gothersgade 41A

BAKGÅRSIDYLL: Beau Marché sparer ikke på sjarmen hvertfall. Foto: Thea Roll Rakeng

I en gjemt bakgård et par hundre meter unna butikkene finner du en sjarmerende, liten oase. På franske Beau Marché serverer de freshe salater, croque monsieur, quice og annen lett lunsj. Dette stedet blir omtalt som «hemmelig» da det visstnok er svært få som vet om det. Destod større grunn til å dra dit, mener vi.

VIN PÅ FARTAUSKANTEN: På franske Beau Marché kan du nyte et glass vin utenfor den tilhørende interiørbutikken når den stenger. Foto: Thea Roll Rakeng

Nyt et glass vin til deilige franske oster, mens du ser på hippe københavnere som mest sannsynlig sykler forbi. Beau Marché har dessuten en lekker interiørbutikk med samme navn, som ligger vegg i vegg.

Atelier September

Adresse: Gothersgade 3, Indre by.

RUSTIKK SJARM: Med vintage og antikk interiør skiller denne kafeen seg fra andre i nærområdet. Foto: Thea Roll Rakeng

På den überkule kafeen Atelier September er hipsterfaktoren høy. Stemningen er avslappet, rustikk og over middels hyggelig. Her får du servert enkle retter som passer perfekt til frokost eller lunsj. Betjeningen skjærer gjerne et stykke eller to til deg av det nybakte rugbrødet som står på disken.

Forskyn deg rikelig med hjemmelaget syltetøy, ost og avokado som står ved siden av. Vi anbefaler også et glass av husets ferskpressede juice, servert med isbiter i antikke glass. Ikke bli overrasket over å møte på moteredaktøren i magasinet Cover eller en lokal designer. Dette er stedet for å se og bli sett.

Interiør:

HAY

Adresse: Pilestræde 29-31, Indre By.

HAY HAY: Det danske merket har mer enn bare signatur-hånden i butikken sin. Absolutt verdt et besøk daprisene er litt lavere enn i Norge. Foto: Thea Roll Rakeng

Er du på jakt etter stilrent, dansk design med innslag av delikate farger og høy kvalitet er HAY stedet for deg. Den innbydende butikken har et bredt utvalg av tilbehør som puter, små tepper og den karakteristiske HAY-hånden i forskjellige størrelser, men også godstoler, bord og sofaer. Dette er møbler som tilføyer en moderne vri til hjemmet. HAY er opptatt av å fronte unge, fremadstormende designere, så vel som å holde på de suksessfulle, etablerte designerne. Prisene er overraskende lave til at HAY er et merke som er miljøbevisste ved at de fokuserer på bærekraftig utvikling. Med andre ord; shop med god samvittighet!

Beau Marché

Adresse: Ny Østergade 32, Indre by

FARGERIKT: Interiørbutikken Beau Marché serverer ikke vin og deilige ost - og skinkefat som kafeen vegg i vegg, men en god dose inspirajson. Foto: Thea Roll Rakeng

Ett ord: Fantastisk! Beau Marché har ikke bare en idyllisk kafé å by på, men også byens beste interiørbutikk. Dette er den ultimate butikken for spesiell design med innslag av mote. Er du på utkikk etter et statement-bilde til å ha i stua, små fargerike vaser, lyslykter signert Tom Dixon, en unik, antikk skinnstol, eller kanskje bare en real dose inspirasjon? Da er dette butikken du ikke kan gå forbi. Beau Marché har blant annet den berømte flaggermusstolen i flere varianter, som er enklere å få med seg hjem enn Eames-stolene for eksempel. Prisene er noe stive, men du får det du betaler for i det minste. Et must for deg med en spesiell plass i hjertet for design.

MONROE ME: Hva med et statement-bilde av selveste Marilyn eller en stålkrakk til stua? Foto: Thea Roll Rakeng
Publisert:

Finn mer innhold om: