Ultimat guide til vintageshopping i New York

MULIGHET FOR GODE KJØP: På disse små vintagebutikkene kan du være heldig og finne gode kupp.

NEW YORK (MinMote) Vil du handle brukt har New York mye å by på. Dette er butikkene i alle prisklasser du bør besøke. 

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Er det en ting som er ekstra gøy med å shoppe på ferie er det å komme hjem med noen skikkelige skatter i kofferten. Her En god mulighet til å finne noe ingen andre har er å handle hos vintagebutikker, et pluss er at det i mange tilfeller er snillere for både lommeboka og miljøet å handle brukt. I New York bugner det av herlige vintage- og secondhandbutikker som er proppfulle av kupp.

Her er MinMotes ultimate vintageguide til The Big Apple.

BUDSJETTFAVORITT: På No Relation og Urban Jungle, som begge er en del av kjeden L Train Vintage, kan du finne skikkelige vintagekupp. Her snakker vi vintage Levis-jeans til under 100-lappen.

Billig: Her kan du gjøre kupp

No Ralation Vintage er en butikk som kan virke kaotisk, men som også kan by på skikkelige kupp. Om du leter etter vintage Levis-bukser eller perfekte paljett-topper og ikke vil tømme lommeboken på veien er dette stedet å gå. Buksene koster rundt 60 kroner, mens du må betale rundt 100-lappen for en vintage paljett-topp. Ikke bli skremt av omfanget, her er det bare å brette opp ermene for å finne ditt neste kupp.

Adresse: 204 1st Avenue

Er du en serie-junkie? OMRÅDET DU IKKE KAN GÅ GLIPP AV.

Om du ikke får nok på No Relation kan du ta turen til Brooklyn og nabolaget Bushwick. Her finner du nemlig storesøsteren til forrige butikk, denne ved navn Urban Jungle. Her er utvalget mye av det samme, men butikken er mye større. Her er det også bare å gjøre seg klar for litt real people watching om du vil se unge, trendy newyorkere. Prisene er rimelige, men du må regne med å lete litt for å finne de virkelige skattene.

Adresse: 118 Knickerbocker Street, Brooklyn.

ET MUST: Butikken Beacons closet er verdt et besøk på New York-turen. Her får du blant annet kjoler i håndsydde(!) paljetter til rundt 150 kroner. HALLO full koffert.

Middels: Noe for alle

På butikken Beacons Closet bugner det alltid av klær, vesker og sko og det skal godt gjøres om du kommer tomhendt ut. Her finner du både klær fra kjedebutikker og designerplagg i skjønn forening. Ta deg tid til å gå igjennom stativene, og du er nærmest garantert å finne noen plagg du har lyst til å ta med hjem. Dette er butikken hvor selv de som er skeptiske til bruktshopping finner nye favoritter til klesskapet. Prisene er snille, og du skal ikke bli overrasket om du finner plagg fra for eksempel Alexander Wang eller Isabel Marant til en god penge. Butikken finnes fire steder i New York, og butikken i Greenpoint i Brooklyn er favoritten, men avdelingen på Manhattan er slett ikke dum den heller.

Adresse: 74 Guernsey Street Brooklyn / 10 West 13th Street, Manhattan / 92 5th Ave nue, Brooklyn/ 23 Bogart Street, Brooklyn.

GULLGRUVE: Sett av litt tid i filialen i Brooklyn og du har plutselig stappfull koffert for en rimelig penge.

Den lille butikken Tokyo Joe kan være en skattekiste. Utvalget er begrenset, men du skal ikke se bort fra at du kan gjøre skikkelige designkupp. Dette er virkelig en skjult, liten perle! Ikke glem å sjekke utvalget som stilles ut i vinduet og tilbehøret som ligger i glasskapet under kassen.

Adresse: 334 East 11th Street.

Vegg i vegg finner du bruktkjeden Buffalo Exchange. Hit kommer unge newyorkere for å både selge og kjøpe tøy. Utvalget varierer, men butikken er verdt et besøk om du er på en skikkelig shoppingrunde.

Adresse: 332 East 11th Street

Ikke langt unna finner du Tokio 7. Denne butikken er også en såkalt consignment-butikk hvor folk kommer for å selge tøy. Denne butikken spesialiserer seg på merkevarer i det litt øvre prissjiktet, men om du er svak for designerplagg kan du gjøre gode kjøp her. Sjekk særlig ut utvalget av jakker!

Adresse: 83 East 7th Street.

LIVSSTIL

Her er de fresheste lunsjrestaurantene i NYC

A post shared by What Goes Around Comes Around (@whatgoesaroundnyc)

Dyrt: Vintage luksusdesign

Mange drømmer om å shoppe seg ei aldri så litta vintage Chanel på ferie i New York. En av butikkene som har godt utvalg og vesker i god kvalitet er Pilgrim. Prisene er stive, men her får man hva man betaler for.

Adresse: 70 Orchard Street

En skikkelig klassiker da det kommer til bruktshopping i New York er What Goes Around Comes Around, og det er slett ikke uten grunn. Her finner du både luksusdesign og skikkelig håndplukket vintagetøy i skjønn forening. Prisene er stive, men her kan du til gjengjeld finne noen råkule unike plagg.
Adresse: 351 W Broadway

Om du har spørsmål eller innspill må du gjerne bruke kommentarfeltet under saken, eller sende meg en e-post. Vil du se mer av min hverdag i The Big Apple? Følg meg gjerne på Instagram under brukernavnet @ELISEALEXX.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.