Vintage-shopping i Oslo: Guide til de beste butikkene

Toppbilde vintage shopping oslo

Å kjøpe vintage-klær, -sko eller -vesker i butikk fremfor i en nettbutikk har flere fordeler. Få tips til hvilke vintage-butikker du bør besøke når du er på shopping i Oslo.

Mina Martine Lystad
Publisert:
Toppbilde vintage shopping oslo

Foto: Mina Martine Lystad

Toppbilde vintage shopping oslo

Foto: Mina Martine Lystad

Sammenlignet med andre Skandinaviske byer lå Oslos vintage-tilbud i mange år litt etter, men de siste årene har det tatt seg opp også her hjemme. Hurra for det! Det å handle vintage i butikk er ikke bare et godt alternativ til kjedebutikkene på byrunden, men også en god idé om du ikke er så kjent med hvordan klessnittene fra de ulike tiårene sitter på din kropp. Når man handler vintage er det aller viktigste at man prøver klærne på, da klær fra gamledager i større grad enn klær som er moderne ser annerledes ut på kropp enn på kleshenger.

Mine personlige vintage-butikkfavoritter i Oslo er følgende:

Frøken Dianas salonger, Markveien 33

dianas 2

Foto: Mina Martine Lystad

dianas 2

Foto: Mina Martine Lystad

Grünerløkkas vintage-perle har nettopp flyttet til større lokaler og har derfor både plass til mer klær, samt danseplass foran prøverommene for å se hvordan klærne sitter. I tillegg er butikken så vakker at det å gå innom her er en opplevelse i seg selv. Butikken har kjoler og klær fra 50-tallet og oppover, med overvekt av kjoler, skjørt og bluser, men du kan også finne tilbehør som ubrukte selskapshansker fra 50-tallet og nydelige tørklær her. Dianas tar også inn nyproduserte klær, blant annet fra det vintage-inspirerte merket «Fever» som syr nye klær etter gammelt snitt. Perfekt for deg som klær gammeldags fasonger best, men som foretrekker at klærne er nye. Dessuten er de best i byen på gammelt bijouteri. Alt av store gullsmykker, øredobber og annen nips finner du på Diana. Fint for deg som vil heve antrekket uten å gå hele vintage-veien fra topp til tå.

Tonica Vintage, Schøningsgate 14

Tonica Vintage oslo

Foto: Mina Martine Lystad

Tonica Vintage oslo

Foto: Mina Martine Lystad

Dette er en av Oslos virkelige vintage-gullgruver og er dessuten en opplevelse å handle i. Butikken åpnet i 1976 og innehaveren av butikken, Tonica selv, er et oppkom av historier og kleskunnskap. Butikken er innredet i en gammel leilighet og ligger i Schøningsgate 14 på Majorstua. Her finner du alt fra nyere klær fra kjente designere som Chanel, Pucci og YSL, gamle hatter fra 50-tallet og nydelige selskapskjoler fra så langt tilbake som 30-tallet. Tonica er butikken for deg som ønsker deg noe spesielt å ha på til en ekstra fin anledning. Men, du bør ha god tid når du skal dit. De fantastiske butikkdamene, samt Tonica selv, slipper deg ikke ut av butikken før du har prøvd det de mener ville være det beste antrekket for deg. Og bare la de holde på, for de har som regel helt rett. For spesielt interesserte kan butikken også friste med at de har en kjole som tilhørte Marilyn Monroe. Den er ikke til salgs, men man kan ta på den og beundre den så mye man vil.

Velouria Vintage, Thorvald Meyers gate 34

Velouria vintage

Foto: Mina Martine Lystad

Velouria vintage

Foto: Mina Martine Lystad

Også en av de beste og mest etablerte vintage-butikkene i byen. Her finner du i tillegg til vintage-klær fra i all hovedsak 60-tallet og oppover, også design-vintage. Både klær og vesker fra designere som Chanel, YSL og andre store merkenavn har et eget område i butikken. Det som skiller Velouria fra mange av de andre vintage-butikkene i byen er at de også har et veldig godt utvalgt til menn. Her finner du alt fra jeans, skjorter og t-skjorter til gutta, noe som tilhører sjeldenhetene å få tak i her i byen. Velouria har også et fantastisk godt utvalg av kjoler sortert på farger og fantastiske buksedresser, men også mer rocka vintage-klær som band-t-skjorter og cowboy-boots. Dessuten er de kanskje byens beste på veskeutvalg.

Underground, Storgata 1

Uff Underground Oslo Vintage

Foto: Mina Martine Lystad

Uff Underground Oslo Vintage

Foto: Mina Martine Lystad

Dette er en av byens største vintage-butikker og det er også den største fordelen butikken har; Den inneholder mye. Ofte finner man også de aller beste kjøpene innerst i butikken, på salgsstativene. Spesielt hvis du er flink til å sy om klær, er dette et bra sted å finne litt rimeligere vintage som du så kan løfte til å bli akkurat det plagget du ønsker deg. Butikken inneholder mest klær fra 60-tallet og oppover, men er man heldig snubler man også over kjoler fra 50-tallet her selv om det tilhører sjeldenhetene. Er du derimot mest glad i 70-tallssnittet kan du finne en helt ny garderobe her på noen timer. I tillegg har butikken mye herreklær, og er spesielt god på skinnjakker.

Publisert:

Finn mer innhold om: