MineSommerperler: Emilie Stordalen

HENNES OSLOTIPS: Emilie Stordalen (t.h.) deler noen Oslo-perler med MinMote-leserne. Her sammen med moteprofil Darja Barannik (t.v.).

– Det er visse folk i familien som elsker mandager, så derfor slår jeg et slag for en sommerlig fredag ettermiddag.

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MineSommerperler snakker vi med inspirerende folk fra hele landet om deres ferieperler. Nok en sommer med norgesferie står for tur, og vi er på utkikk etter de beste tipsene. Nå som hovedstaden har åpnet igjen, er det selvfølgelig på tide med noen gode Oslo-tips. Denne gangen kommer dem fra selveste Emilie Stordalen.

LIVSSTIL

MineSommerperler: Helene Myhre

Det siste året ble nok ikke helt som Emilie Stordalen (og resten av oss) hadde sett for seg. Men til tross for et turbulent år for reiselivsbransjen, skal hun sammen med Nordic Choice-gjengen åpne over 22 prosjekter på kort tid. Blir det tid til sommerferien i år, mon tro?

– Det blir norgesferie i år også, som blir helt strålende. For oss blir det hytta i Lillesand med hele familien, og det gleder jeg meg veldig til.

Hvis hun ikke er sammen med familien i Lillesand, blir det også tid til noen deilige dager i hovedstaden hvor hun bor sammen med forloveden Jens Bredberg.

– Hva er den beste måten å starte dagen på i Oslo?

– Med en god kopp kaffe mens jeg bokstavelig talt drar «B-hunden» min Lady ut fra sengen på tur.

LIVSSTIL

MineSommerperler: Emilie Tømmerberg

– Hvordan ser en perfekt sommerdag ut i Oslo?

– Det er visse folk i familien som elsker mandager, så derfor slår jeg et slag for en sommerlig fredag ettermiddag, sier Stordalen og hinter om sin mandags-glade far. Hun legger til at en fin sommerdag selvfølgelig innebærer å ta turen til et av familiens hoteller, gjerne for en drink.

– Så fortsetter vi ut sammen på middag og møter opp flere venner for drinker, og innimellom avsluttes kvelden med bad i Oslofjorden.

– Hvor tar du helst en drink en fredag ettermiddag?

– Amerikalinjen! Da skjenkingen var stengt, laget de Oslos beste alkoholfrie drinkmeny. Nå er de tilbake for fullt, og jeg gleder meg til jazzbrunsjen på lørdager for skikkelig New York-stemning. Ellers er jeg fan av Territoriet på Grünerløkka, Nektar på Fredensborg og Svanen Cocktailbar i sentrum. Oslos beste kaffe får du på Tim Wendelboe på Grünerløkka og Java på St. Hanshaugen.

– Hva er de beste severdighetene i Oslo?

– Det som gjør Oslo unik, er jo nærheten til både sjøen og marka samtidig som stadig flere bydeler får et urbant preg. De beste severdighetene for meg kombinerer alt dette. På en og samme dag rekker du fint en tur på operataket, badstu på KOK, en drink på Grünerløkka, et besøk på Astrup Fearnley og en tur i marka.

HENNES OSLOTIPS: Emilie Stordalen deler noen Oslo-perler med MinMote-leserne.

Hva er dine favorittrestauranter i Oslo?

– Matscenen i Oslo er utrolig spennende, og akkurat nå er noen av favorittene REST – konseptet med å lage meny basert på restemat er nydelig, Arts, The Vandelay, Ben Reddik, taket på The Thief, Bon Lio, Enoteca eller Michaels. I tillegg åpnet Holzweiler-gjengen nylig Café Platz i Oslobukta, som også er verdt et besøk, sier Stordalen og legger til:

– Om du ønsker en liten følelse av København i Oslo, besøk Prindsens Hage for konserter, øl, street food og spill.

– Hvilken butikk må du alltid innom?

– Jeg går sjelden i butikker, men liker å støtte de som tør å satse for seg selv med nye konsepter, som f.eks. Moniker-gjengen på Valkyrien eller Velouria Vintage på Grünerløkka. Jeg håper i tillegg at Envelope 1976 snart åpner konseptbutikk, så flere kan oppdage dette norske merket som har fullt fokus på kvalitet og bærekraft.

LIVSSTIL

MineSommerperler: Elisa Røtterud

– Hvor er det deiligst å bade i Oslo?

– Jeg er frelst av badstu-konseptene, så jeg må nesten velge Oslofjorden.

– Hva bør man pakke i kofferten om man skal til Oslo?

– Badetøy, regnjakke, behagelige sko (for å utforske både byen og marka) og partyantrekket. Da er du klart for alt Oslo har å by på.

– Hvordan ser det perfekte sommerantrekket ut i Oslo?

– Hvit elegant kjole som funker like godt på jobb som i middag med venner.

– Finnes det en skjult perle man må oppleve?

– Jeg tror jeg velger noe som krever en liten biltur fra Oslo, nemlig Kistefos. Vi er heldige som har museer som dette så nære byen vår. Kistefos kan by på arkitektur i verdensklasse, industrihistorie, kunstutstillinger og en imponerende skulpturpark i naturskjønne omgivelser.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.