Designerskatter, fransk parfyme og verdens beste pizza: MinMote-Martines Korsika-guide

maje salg

AJACCIO (MinMote) Den mer avslappede lillesøsteren til Nice byr på nydelig badevann, verdens beste pizza og shoppinggater med både eksklusive butikker og små skattekammer. Her er min ultimate guide til Korsika.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
maje salg

SOMMERLIG: Favorittkjolen fra Maje!

maje salg

KUPP: Disse sandalene kjøpte jeg på 70 prosent salg på Korsika!

En flyreise på drøye tre timer tar deg til Korsikas «hovedstad» Ajaccio. Napoleons hjemsted, og et av mine favorittreisemål. Glem det du tenker om liten sydenøy og boder med falske designervesker og glorete sandaler - her er det både luksusshopping og lokal skattejakt som gjelder.

Maten er en blanding av fransk og italiensk, så det snakker vel for seg selv - jeg kunne reist hit ene og alene for pizzaen og den ferske pastaen.

Mens noen blir hele ferien i samme by, er bilferie fra sted til sted også populært fra Korsika.

Derfor har jeg skisset opp min perfekte shopping- (og mat) guide for én dag i Ajaccio:

Frokost: Galeani

3, Rue Cardinal Fesh

Når det gjelder frokost er jeg og franskmennene helt enige - det må inneholde noe søtt. Å spore opp en overdådig yoghurt-granola-bær-grønn juice-omelett-frokost blir vanskelig, men mitt beste tips er å gå på den nærmeste bakeren og kjøpe en baguett med smør og ost, og en croissant til dessert. Mer trenger man ikke.

Lokal shopping: Mare di Latte

4 Cours Napoléon

Hovedhandlegaten med de største butikkene er Cours Napoléon - men ikke la deg lure. Ta deg tid til å prøve alle stikkveiene - det er her de små, morsomme butikkene ligger. Let særlig etter store, mønstrede stradkurver og sandaler i skinn og ulike farger. Ikke gå glipp av den lokale butikken Mare di Latte, hvor den lokale designeren Stéphanie de Peretti lager alle plaggene på Korsika. Tenk florlette, bohemske kjoler, turbaner og vesker - ikke er det spesielt dyrt heller.

Luksusshopping: Maje

27 cours Napoléon

Mitt favorittmerke i det eksklusive segmentet, Maje, har faktisk en egen butikk i Ajaccio sentrum. Her finner du typisk franske klassikere - kjoler, topper og skjørt, med en fargerik og ung vri. Prisene er stive - men reiser du i juni får du med deg salget - vi snakker opp til 70 prosent på sommerkolleksjonens godbiter. Og da har jo sommeren knapt begynt i Norge!

maje salg

SOMMERLIG: Favorittkjolen fra Maje!

maje salg

KUPP: Disse sandalene kjøpte jeg på 70 prosent salg på Korsika!

På andre siden av veien ligger Sandro, som søsteren til Maje-gründeren står bak. Hakket dyrere og hakket mer rocka - men med en minimalistisk og ungdommelig herrekolleksjon. Kanskje et sted å handle til kjæresten?

Lunsj: Blåskjell

I tillegg til den italiensk-inspirerte maten, er Ajaccio kjent for sjømaten. Ikke reis hjem uten å ha prøvd en raus kjele med blåskjell og glovarme pommes frites til - du får retten på så og si alle de små, koselige restaurantene i smugene i sentrum. Nam!

Barnebutikk: Pom d'Api

46 Cours Napoléon

Personlig synes jeg dog det er mye morsommere å handle til den lille datteren min, og på skobutikken Pom D'Api har de verdens nydeligste små sko. Et must om du har en mini å handle til - sjekk bare regnstøvlene som ble med meg hjem!

Parfymeri: Royal Parfums

37 cours Napoléon

Beveg deg videre nedover samme gate, hvor små, søte butikker ligger på rekke og rad. Et stopp som er vedt å gjøre, er også det litt større parfymeriet Royal Parfums. Her finner du alle klassikerne - men mest spennende er hjørnet med de små flaskene fra Annick Goutal, et råeksklusivt fransk merke med unike dufter.

Jeg har fått for meg at duften «Petit Cherie» er meg, men det har nok like mye å gjøre med at flasken alene pynter opp hele badet mitt.

Interiør: Serpaggi Déco

27 Cours Napoléon

Siste stopp på skoppingturen er interiørbutikken Serpaggi Décoration - for her kan du risikere å være tungt ut.

Butikken er ikke spesielt ryddig eller trendy dekorert, men gulvteppene som ligger og henger overalt i Kelim-stil er helt nydelige. Leter du godt, kan du også finne noen skikkelige skatter - som denne gullstolen.

Middag: Chez Paulo

7 Rue Roi de Rome

Etter shoppingen trenger jeg gjerne en pause på hotellsengen - perfekt, ettersom det er såpass varmt at jeg helst vil spise ganske sent. Og selv om jeg vanligvis følger Tripadvisor-appen ganske slavisk når det kommer til restuaranter, er dette et unntak:

Den beste pizzaen i verden mener jeg nemlig du får på restauranten Chez Paulo. Bestill den med chorizo og oliven (eller fire oster), og en flaske husets rødvin. Garantert suksess.

Dessert: Amorino

11 rue Cardinal Fesch

Dropp restaurant-desserten etterpå, og stikk heller på en av de så og si nattåpne gelato-barene. Amorino lager den mest insta-vennlige (og selvsagt nydelige) varianten, formet som en blomst. Prøv salt karamell og mørk sjokoladesorbet - please.

Publisert: