Januarspalten: Chikujenta Julie Ilona Balas

Chikujenta

Varm sjokolade, fyr i peisen og vegetarisk sopptaco er det som får januar til å bli lysere for matentusiast Julie Ilona Balas, aka Chikujenta.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Chikujenta

Matblogger og forfatter Julie Ilona Balas. Foto: Anne Valeur/ juliesmatblogg.no

Chikujenta

BIBIMBAP: Koreansk restemat både smaker og ser innbydende ut. Foto: juliesmatblogg.no

Vintermånedene kan oppleves tunge og mørke - derfor har MinMote bedt flere kjente norske kvinner dele hvordan de sørger for en fresh og god start på året. Matentusiast Julie Ilona Balas er andremann ut.

Her kan du lese Vibeke Klemetsen og Caroline Skjelbreds beste tips.

Matblogger og forfatter Julie har sine metoder for å komme seg gjennom vintermørket, og deler dem gjerne. På generelt grunnlag prioriterer hun aktiviterer som foregår innendørs, og kjøttfri måned for å spare penger. Her er Julies beste januar-tips for godfølelse:

Vinteren blir koseligere og lettere å takle hvis man: - Har sykt mye å gjøre. Neida. Jeg benytter vinteren til å jobbe masse, men kobler av med å slappe av i sofaen foran peisen med varm sjokolade, en av de mange bra bøkene som har blitt gitt ut i det siste eller serier på Netflix. Er rett og slett bare minst mulig ute når det er så kaldt som nå.

Min beste oppskrift på varm sjokolade er som følger:

Ingredienser for to kopper:
-4 dl melk (mandelmelk)
-100 g mørk sjokolade
-1/2 ts kanel
-1/2 ts vaniljepulver
-1/4 ts chilipulver
-1 klype salt

1. Finhakk sjokoladen og smelt det i en liten skvett vann. Når sjokoladen er smeltet tilsetter du melken og varmer opp under omrøring.

2. Tilsett kanel, chili, vanilje og en liten klype salt. Du kan gjerne bruke en hel chili og vaniljestang snittet i to og en kanelstang for så å sile unna krydderne på slutten.

3. Drikk meksikansk sjokolade rykende varm, og gjerne med krem eller vaniljeis i. Topp med et dryss kanel.

Slik gjør jeg vintermorgenene lysere: - Jeg prøver å stå opp tidlig, fyrer i peisen og lager «helgefrokost» selv om det er midt i uka. Og så tenner jeg gjerne noen levende lys siden det er så mørkt, og det er jo mye koseligere.

Forslag til en enkel og digg smoothieoppskrift: - Denne smoothiebollen er tipp topp.

Min «go-to» middagsrett i januar: - Taco! I alle mulige former. Akkurat nå har jeg dilla på en vegetarisk sopptaco med bønner og søtpotet som jeg serverer i rødkålblader. Litt sunnere, og veldig godt.

- Skjønnhetsproduktet som alltid får meg til å føle meg fresh: - Et av nyttårsforsettene mine er å begynne med solfaktor hver dag, og slutte med sol. Det har liksom vært redningen gjennom vinteren å legge seg i et solarium innimellom. Så nå har jeg heller begynt med en naturlig og mild selvbruningskrem fra «Chocolate Sun», og føler meg superfresh!

MinMote.no - Norges største moteside

Disse produktene hjelper mot vinterhud og kulde: - Jeg har blitt helt avhengig av Vesperaserumet fra Exuviance. Bruker det under alt. Oppå bruker jeg en farget dagkrem med solfaktor fra Laura Mercier. Og 100% lanolin mot tørre lepper.

SKJØNNHET

Tørre hender? Sjekk disse triksene

untitled link

Når julelønnen er shoppet opp og det er lenge til neste lønning, får jeg pengene til å vare litt ekstra ved å: - Spise opp rester i fryseren, og jobbe så mye at jeg ikke har tid til å bruke penger. Men altså, et ekte tips - kutt ut kjøttet i januar og man sparer masse penger!

Kosetøy jeg sverger til i januar: - Rosa ballerinatøfler med ull inni og rosa stripete pysjamas. Lurer på hvor gammel jeg høres ut nå?

Dette roer meg hvis jeg er sliten og stressa: - Ligge under ullteppet i sofaen og se på søte dyr på instagram. Har nettopp begynt å følge en vaskebjørn!

- Drømmeplagget mitt denne vinteren: - Alle ullplaggene fra Cathrine Hammel. Så fine, varme og myke.

Publisert:

Finn mer innhold om: