Guide til New Yorks mest sjarmerende shoppingområde

KOSELIGE GATER: I bydelen Nolita senker tempoet seg flere hakk og du kan sjekke ut unike butikker og digge spisesteder.
KOSELIGE GATER: I bydelen Nolita senker tempoet seg flere hakk og du kan sjekke ut unike butikker og digge spisesteder.Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen/MinMote

NEW YORK (MinMote) Rett ved travle Soho finner du perlen Nolita som byr på herlig stemning og bra shopping. Dette er guiden til den beste shoppingen og de kuleste spisestedene.

Selv om Soho er en shoppingfavoritt for mange er det ikke her du finner de mest sjarmerende og unike New York-butikkene. Langs paradegaten Broadway finner du mest kjedebutikker som finnes i enhver amerikansk by sammen med butikker du også finner på ditt lokale kjøpesenter hjemme i Norge. Kun få minutters gange unna ligger et av New Yorks aller mest sjarmerende nabolag Nolita.

Mange som drar til New York ønsker å gjøre litt skikkelig shopping på turen. I bydelen Nolita senker tempoet seg, og du kan finne unike småbutikker med skikkelige skatter.

Rolig

Området konsentrerer seg rundt gatene Elizabeth, Mott, Mulberry og Prince. Her ligger små butikker tett i tett, og det florerer av digge restauranter og koselige kaffe-sjapper.

Dette er området du bør ta turen til om du er ute etter å rusle i småbutikker og nyte en skikkelig New York-vibe.

En skikkelig runde i Nolita startes gjerne med en digg frokost eller lunsj på Café Gitane. Dette er en skikkelig hyggelig nabolagscafé hvor du får super mat og sylfrekke mimosas. Her skal du ikke se bort i fra at du havner på bord ved siden av en kjent skuespiller eller artist! Er været varmt er et bord på utsiden perfekt for peoplewatching på høyt nivå!

JA TAKK: Om bare enhver brunsj kunne vært som denne hos Café Gitane.
JA TAKK: Om bare enhver brunsj kunne vært som denne hos Café Gitane.Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen/MinMote

Unike butikker

Etter besøket hos Gitane kan du rusle rolig videre, og det er nesten umulig å trå feil. Går du noen titalls meter oppover finner du en av mine Nolita-favoritter er butikken Otte (281 Mott Street). Her selges designervarer fra merker som Acne, Isabel Marant og Iro med opp mot 80 prosent avslag. Et perfekt utgangspunkt om du er ute etter å gjøre kupp!

Tvers over gaten finner du butikken Tags (262 Mott Street). Butikken sier selv at de skal tilby de perfekte klærne til en globetrotter på farten, så her kan du finne gode tilskudd til feriegarderoben.

KULE BUTIKKER: De fleste butikkene i Nolita, butikken Tags inkludert, er unike og inneholder håndplukkede varer fra både rimeligere merker og eksklusive designvarer.
KULE BUTIKKER: De fleste butikkene i Nolita, butikken Tags inkludert, er unike og inneholder håndplukkede varer fra både rimeligere merker og eksklusive designvarer.Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen/MinMote

Gå på oppdagelsesferd

Så er det bare å fortsette ferden oppover Mott Street og gå i sikksakk gjennom gatene. På den måten kan du oppdage perler som kan bli din nye favoritt. Andre butikker som kan være verdt en titt er L’Agent by Agent Provocateur for lekkert undertøy, parfymebutikken Le Labo, Aesop for hudpleie og bruktbutikken Ina.

Har du lyst til å ta turen inn i et dyrt skattekammer av en vintagebutikk kan rusleturen avsluttes på Ritual Vintage (377 Broome Street) absolutt hvert et besøk, om ikke annet for å samle inspirasjon til hva du bør lete etter i de rimeligere vintagesjappene. Om det ikke blir shopping kan du ta en pust i bakken på trendy Cha Cha Matcha like i nærheten.

Andre spisesteder i nærheten som er verdt å sjekke ut er velkjente og trendy Butchers Daughter, Pietro Nolita og De Maria. For ei litta cupcake er Little Cupcake Bakehsop et must, mens Milk Bar byr på en råtass av en softis.

Om du har spørsmål eller innspill må du gjerne bruke kommentarfeltet under saken, eller sende meg en e-post. Vil du se mer av min hverdag i The Big Apple? Følg meg gjerne på Instagram under brukernavnet @ELISEALEXX.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?