Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Unngå disse feilene når du tenner duftlys

DUFTLYS: Det er perfekt å tenne et duftlys når det er kaldt ute. Dette luftlyset fra H&M i lukten «cotton» er en budsjettfavoritt i MinMote-redaksjonen. Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen, MinMote.

Dette er ekspertens beste tips til å få duftlysene til å vare lengst mulig.

Publisert:

Det ikke så mange andre ting som skaper like koselig stemning som et levende lys som i tillegg sprer rommet med fantastisk lukt.

Men duftlys er en dyr affære, og det kan derfor være lurt å lære seg triksene om hvordan man får det til å vare lengst mulig.

Den britiske avisen Daily Mail har tatt en prat med Estelle Omnes, som er ekspert hos luksusmerket Diptyque som er mest kjent for duftlysene sine.

En av hennes beste tips er at første gang du tenner lyset må du minst brenne det i to til tre timer, slik at all stearinen på toppen er smeltet. Dette er for å sørge for at topplaget smelter jevnt og for å unngå at det blir en slags «tunnel» inne ved veken.

Hun tipser også om at du bør rette opp veken etter hver gang du har blåst det ut. Dette skal bidra til at lyset brenner jevnt og for å unngå at det brenner for fort. Duftlys-eksperten råder også til å trimme veken med tre millimeter etter hver gang.

– Hvis du ikke gjør dette vil lyset begynne å brenne det som er bomull på veken, og det er det som skaper den sorte røyken og som gjør lysbeholderen sort, sier Omnes.

SOTETE: Glasskrukken blir sotete som dette hvis du blåser ut lyset. For å unngå dette bør du heller bruke en lysslukker eller en skje. Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen, MinMote

Hun legger også til at det er bedre å bruke enten en skje eller lyslukker fremfor å blåse det ut. Hvis du blåser ut lyset begynner rommet å lukte røyk og krukken blir sotete.

LIVSSTIL

Derfor kan du få hodepine av parfyme

Hvis du synes beholderen til duftlyset er så fin at du har lyst å bruke det om igjen etter at lyset har brent ferdig, tipser hun om at du kan legge den i fryseren. Kuldegradene får nemlig stearinen til å krympe, slik at det er lettere å få det ut fra krukken.

Ble du lysten på noen duftlys nå? Her er MinMotes favoritter:

Vanilje-duftlys

Vanilje-duftlys

Stort lys i med brennetid på 80 timer.

229,-hos Zara Home
Gå til butikk

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER?

Deilig duftlys

Deilig duftlys

Navnet er Rich Mahogany, men selv liker jeg å beskrive det som «et spa i skogen». God pris og lang levetid!

149,-hos H&M
Gå til butikk

Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM for å få daglige oppdateringer og inspirasjon!

Publisert: