10 hot spots i København

Køben-guide

KØBENHAVN (MinMote) Disse stedene må du ikke gå glipp av i den danske hovedstaden.

Publisert:
Køben-guide

Nørgaard på Strøget. Foto: MinMote

Køben-guide

Pico Store. Foto: MinMote

Bare en kort flytur – eller en litt lang biltur – unna ligger København som kanskje har alt man kan ønske seg for en storbyferie? Det er flust av gode restauranter, kulturopplevelser – og ikke minst shopping.

Hvis du bare skal til den danske hovedstaden på en helgetur, har vi samlet 10 steder du ikke kan gå glipp av:

Sonny CPH

Adresse: Rådhusstræde 5

La oss begynne med noe spiselig. Sonny CPH har kanskje blitt yndlingsstedet for bloggere og instagrammere. Men maten er ikke bare billedvennelig – den er også veldig god. Sonny ligger kun et par steinkast fra Strøget, så det er perfekt å starte dagen her med litt «morgenmad» med for eksempel avokadosandwich og nypresset juice, eller stikke innom for en særdeles god cappuccino når du trenger et lite løft innimellom all traskingen.

BILLEDVENNLIG: Den lille kafeen Sonny CPH har blitt et yndlingssted for dem som liker å høste likes på sosiale medier. Foto: MinMote

Nørgaard på Strøget

Adresse: Amagertorv 13–15

Butikken Nørgaard på Strøget er nesten som en institusjon å regne i dansk motesammenheng (den har faktisk vært der siden slutten av 50-tallet!). Den danske designeren Mads Nørgaards flaggskipsbutikk midt i gågaten inneholder ikke bare de stripete genserne merket er så kjent for, men også et kuratert utvalg av andre danske og utenlandske designere som Stine Goya og Commes des Garcons. Her kan både menn og kvinner finne noen skikkelige godbiter.

DANSK MOTE: På Nørgaard på Strøget får du det danske merket Mads Nørgaard mikset med flere danske designere, samt noen utenlandske merker. Foto: MinMote

Storm

Adresse: Store regnegade 1

Storm Copenhagen har alt man kan ønske seg hvis man elsker luksusdesign med street-schwung. Storm Copenhagen fører merker som Céline, Astrid Andersen, A-Cold Wall, Calvin Klein, Kitsune og Moncler. De har også et godt utvalg parfymer fra merker som Byredo, Diptyque og Miller Harris, samt kunst og bøker. Hvis du ikke har fått nok etter du har vært innom Storm, er det et stort pluss at butikker som Ganni og Gestuz og ligger som perler på en snor nedover gaten.

Se også: Gatemoten fra Copenhagen Fashion Week

KUNST MØTER MOTE: Storm har en blanding av nøye utvalgte klesmerker, skjønnhetsmerker, samt kunst og bøker. Foto: MinMote

Pico Store

Adresse: Østerbrogade 98A-B

Hårpynt er en av de største trendene for øyeblikket, og det har danskene virkelig fått med seg. Spenner, strikker og smykker – denne lille butikken er stappfull av alt du kan ønske når det kommer til tilbehør i hår, ører og rundt hals og fingre. Best av alt: Det fleste spennene koster rundt 100-lappen.

HÅRPYNT: På Pico Store har de spenner og hårklyper i utallige varianter. Foto: MinMote

Naked

Adresse: Klosterstræde 10 og Pilestræbe 46

Vi tror og håper at sneakersbølgen er her for å bli. Det finnes jo rett og slett ikke noe mer komfortabelt å sko seg med. Men hvis man er under størrelse 40 kan det til tider være vanskelig å få tak i freshe sneakers i vårt langstrakte land. Danske Naked har virkelig skjønt det, og spesialiserer seg på joggesko for jenter med de nyeste modellene fra merker som Nike, Adidas, New Balance og Asics.

KULE SNEAKERS: Naked er stedet for deg hvis du er på jakt etter et par nye joggesko. Foto: MinMote

Fars Dreng

Adresse: Ny Aldegate 7

På tide med litt mat igjen? Danskene kan virkelig brunsj, og hvis du er fysen på tradisjonelle danske «smørrebrød», men med en moderne vri, er Fars Dreng stedet for deg. Her får du god stemningen, god mat og du kan til og med toppe brunsjen med en ekstra søt vaffel.

Designerens tips: Gestuz-designerens guide til København

BRUNCH-HIMMEL: Hos Fars Dreng får du alt du kan drømme om for en perfekt brunsj – blant annet juice, smørbrød, pommes frites og vaffel.

Magnolia Second Hand

Hvis du skal på vintage-jakt er København et mekka. Det florerer av gode butikker hvor du kan finne skatter. En av de aller beste når det kommer til luksusmerker er Magnolia Second Hand som ligger i en sidegate til Strøget. Butikken har merker som Celine, Chanel og Louis Vuitton. Da MinMote stakk innom fant vi blant annet en skinnveske fra Loewe til halv pris, sammenlignet med den samme vesken over veien på Illums.

SKATTEKAMMER: Magnolia Second Hand ligger rett ved Strøget, men kanskje litt gjemt i en kjeller. Foto: MinMote

Episode

Adresse: Larsbjørnsstræde 8

Nok en second hand-favoritt er Episode. Her er det litt rimeligere, men ikke mindre sjanse for å finne noen skikkelig skatter. Episode har et godt utvalg i blant annet Levis-jeans, så hvis du er ute etter et par av de klassiske olabuksene er det bare å starte jakten. I den toetasjes butikken i en sidegate til Strøget er de også obs på de siste trendene, og har derfor ofte det du leter etter.

LIVSSTIL

Se denne guiden

SECOND HAND: Er du på jakt etter en ny Levis jeans er Episode stedet for deg. Foto: MinMote

Glyptoteket

Adresse: Dantes Plads 7

Har du fått nok shopping og mat, er en av de mange kulturopplevelsene du burde få med deg Glyptoteket. Glyptoteket ligger rett bak Tivoli, så det er lett å stikke innom når man trenger et lite avbrekk. Vi skal heller ikke legge skjul på at museet er nok så billedvennlig. Det er også en veldig hyggelig kafé omringet av planter hvor du kan nyte en matbit til lyden av den store fontenen.

SKULPTURER: På Glyptoteket er det antikke skulpturer, blant annet fra det gamle Egypt, Roma og Hellas. Foto: MinMote

Sanchez

Adresse: Istedgade 60

Sanchez jobber mot å bli Europas aller beste restaurant med meksikansk mat – og det merker man på smakene. Her får du klassisk meksikansk mat med en vri og det er også spennende drinker. Restauranten ligger i et livlig område, så hvis du vil ta en drink etter middagen kan du enten fortsette ferden videre på Vesterbro eller ta turen til Kødbyen som kun ligger en fem minutters spasertur unna.

MEKSIKANSK: På menyen på Shanchez står blant annet taco med langtidsstekt lam og sellerirot. Foto: MinMote
Publisert: