Påskespalten: Dagny Thurmann-Moe

FARGERIK: Dagny Thurmann-Moe er fargeekspert og konseptutvikler, og dessuten en av de fresheste damene vi vet om. Foto: Privat

Dagny Thurmann-Moe aka Fargerike Dagny vil møte påsken med roser i kinnene, sjoko-påskeegg i munnen og pakket inn i den perfekte kåpen fra Lillunn.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

MinMote har bedt en rekke kule damer om å dra oss gjennom påskeferien og vårforberedelsene deres. Dagny Thurmann-Moe er tredjemann ut. Her kan du lese om Ida Fladen og Nina Buzzis påsketradisjoner.

Dagny Thurmann-Moe er fargeekspert, og ikke overraskende en av de mest fargerike og freshe fashionistaene vi vet om. I år blir påskeferien i Oslo, noe Thurmann-Moe er svært tilfreds med.

thedailyd.no

Syden-, by- eller fjellferie i påsken?

- Definitivt ikke syden! Det må bli by- eller fjellferie, jeg er egentlig like glad i begge deler. Denne påsken blir i Oslo, og jeg elsker å gå rundt i den folketomme byen, kjenne solen varme ansiktet, sitte på café og nyte stillheten. Oslo er egentlig helt unik i påsken. En perle! Ellers er jeg veldig glad i å være på hytta på fjellet i denne perioden, hvor man gjerne får siste skvis ut av skiløypene.

LIVSSTIL

Seriejunkie? Disse seriene må du få med deg i påsken

Og hva er i så fall det perfekte antrekket der?

- I Oslo håper jeg på å dra frem småsko, solbriller og den nye kåpen min fra Lillunn som er perfekt for mellomsesongene.

Se også: 11 freshe topper til våren

Hva er ditt beste påskeminne?

- Jeg har mange minner som egentlig er best, men på forskjellige måter. Da jeg var liten var det påskeskirenn på hytta og igloobygging. I fjor var det påskeharerebusløp med døtrene mine, det var utrolig moro! Et av de beste minnene har også vært perfekte skiforhold og frisk farge i kinnene etter skiturer (selvfølgelig med appelsin og kvikklunsj). Men jeg har også hatt disse vanvittig fine bypåskene hvor snøen er borte fra gatene.

Hvilke solbriller går du for i år?

FRESH ROUGE: Rouge i fargen Flower fra bareescentuals.com. ca. 200 kroner. Foto: Produsenten

- I år har jeg fått meg nye solbriller, og denne gang fra Ray-Ban. De er litt mindre enn de jeg pleier å bruke, og i skilpaddemønster. Husker ikke hva modellen heter, men de er veldig fine!

Les også: De fineste solbrillene i vår

Go to-skjønnhetsprodukt denne våren?

- Frisk rouge i kinnene, Flowers fra Bare Escentuals har jeg brukt i åresvis, og den får meg til å se frisk og sunn ut. Ellers er jeg en av de som har blitt hekta på Obagi, - gjør underverker for huden min.

Hva vil du helst ha i påskeegget?

- Å, det er jo disse palmeoljeeggene fra Freia, da. Det er jo å banne i kirken å si at man ELSKER de, men det gjør jeg altså. Du kan vel si at jeg ønsker meg at de fjerner palmeoljen, det ville vært topp, slik at jeg kan begynne å spise de igjen. Ellers ønsker jeg meg opplevelser. En fin langtur i bilen min (en rød Alfa Romeo Giulietta med 170 hestekrefter… Sukk…)

MinMote.no - Norges største moteside

Hvis det er ett plagg du skal investere i denne våren, hvilket er det?

- For meg ble det Lillunn-kåpen. Fantastiske farger som passer til alt. Mellomsesongkåpene er undervurderte. Liker at den har klassisk snitt og vil vare evig. Ellers ønsker jeg meg et par sko med 5-7 cm høyde som er litt ville!

Hvilken bok anbefaler du?

- Jeg anbefaler Munch av Atle Næss, som er en biografi om Edvard Munch. Jeg liker hvor uperfekt og politisk ukorrekt han var. Det var noe fritt over han, selv om han på mange måter følte seg fanget. Vi trenger flere uvanlige personligheter, det blir kjedelig når alle er like profesjonelle, alltid sier de riktige tingene og er distanserte. Vi trenger varme og temperament også!

Stoner av John Williams var også en stor leseopplevelse for meg. Mest for hvordan den tydeliggjør konsekvensene av å leve livet feil. Uoppnådd potensiale. Hvordan en fin mann går til grunne fordi han lar ting tralte og gå, og er litt feig. Han fortjente bedre, men den eneste som kunne gi han det han ønsket, var han selv, og det klarte han ikke.

Publisert:

Finn mer innhold om: