Min sommerdag: Øyunn Krogh

NORSK SOMMER: Øyunn Krogh skal tilbringe avslappende sommerdager på «Sommerhytta» og familiens hytte utenfor Kragerø.

Avslapning og norsk sommer er det influencer Øyunn Krogh gleder seg til nå.

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

Trenger du inspirasjon til hva du skal finne på i sommer? Kanskje er du på utkikk etter ny duft, hudpleierutine eller inspirasjon til sommerantrekk? Da har du kommet til rett sted! I spalten Min sommerdag tar vi nemlig en prat med inspirerende mennesker om nettopp dette.

Denne gangen snakker vi med influencer Øyunn Krogh.

– Hvordan har du det, og hva driver du med om dagen?

– Akkurat nå er jeg på Jomfruland, en øy utenfor Kragerø. Her har familien min hytte, så her har jeg tilbrakt store deler av sommerferiene mine hele livet.

– Endelig er det sommer igjen! Hva er ditt aller beste sommerminne?

– Det er vanskelig å velge. Jeg tror det må være overnattinger under åpen himmel ute på holmer i skjærgården, da vi egentlig ikke var gamle nok til å drikke, med hadde sneket med oss litt vin. Hørte på musikk, badet, klina og ble småbrisne på to glass hvitvin.

– Hva er lukten av sommer for deg?

– Hav. Ettersom jeg tilbringer sommerens i skjærgården, så er lukten av sommer saltvann og tang.

– Hvordan ser denne sommeren ut for deg? Hva ser du mest frem til?

– Jeg ser mest frem til å være på hytta sammen med familie, og selvfølgelig å få besøk av kjæresten og bestevennen min. Bare ta det helt med ro og nyte norsk sommer.

– Blir du noen turer til «Sommerhytta»-hytta?

– Vi startet sommeren på Sommerhytta! Nå er den leid ut i noen uker, men mot slutten av sommeren flytter vi inn to uker og skal bare nyte.

– Ta oss med på en typisk sommerdag for deg: Hvor er du og når våkner du?

– Jeg våkner av at nevøene mine har stått opp og lager leven i stua. Så går jeg ut og drikker en kopp kaffe sammen med søsknene mine, og spiser pappas berømte frokostsalat. Så forsvinner egentlig dagen litt i bading, sykkelturer eller fisketur, men hver eneste dag klokken 17.00 er det fotballkamp med masse folk som er fastboende, har hytte eller campingvogn på øya. Deretter er det middag, ofte grilling som strekker seg helt til en nesten sovner rundt bordet.

– Har du en morgenrutine du kan ta oss med gjennom?

– Jeg pleier å gå rett i dusjen når jeg står opp. Inn i dusjen tar jeg med meg en oljerens og en såperens til ansiktet også. Når jeg er ferdig gjør jeg resten av hudpleierutinen, som oftest består av et godt fuktighetsserum, en god øyekrem, og en lett solkrem for ansiktet med faktor 50.

– Hva spiser du helst i løpet av dagen?

– Til frokost blir det enten noen skiver med gulost eller gresk yoghurt med granola og honning. Lunsjen spiser jeg helst på en liten kystkafé, gjerne med en kuleis til dessert. Til middag blir det fort en vegetarburgeren rett ned.

– Hvordan ser det ultimate sommerantrekket ut for deg?

– I sommer har det gått i et par Teva-sandaler som jeg kjøpte i Hellas, og forskjellige varianter av silkekjoler. Jeg har også alltid med ullgenseren min tilfelle det blir litt FOR norsk sommer.

– Hva er din favorittparfyme om sommeren?

– I sommer har jeg fått en ny favoritt og det er Rituals «Soleil D'or». Liker godt at parfyme ikke er for søtt og oppleves som kjønnsnøytral.

– Hva har du på deg til en dag på stranden? Hvilken musikk har du på ørene?

– På stranden har jeg på bikini, og en kort sommerkjole. Gjerne en tennis-kjole. På øret har jeg altfor mye listepop. Jeg hører så å si bare på det som er populært. Det er nesten litt flaut.

– Du skal på piknik med venner i parken. Hva har du på deg, og hva har du i kurven?

– Jeg har på meg Teva-sandalene og en luftig sommerkjole med tynne stropper. I kurven har jeg et tykt og godt pledd, jordbær og kalde Bulmers. Så blir det fort bestilt noen italienske pizzaer med Wolt eller Foodora, som ekte byjenter.

– Sommeren er jo ikke alltid bare solskinn. Hva gjør du helst på en regnværsdag?

– Da tenner vi i peisen på hytta, popper popkorn, lager kakao og spiller yatzy.

Fem kjappe helt på tampen:

Bikini eller badedrakt?

– Bikini.

Soloppgang eller solnedgang?

– Solnedgang!

Strand- eller bassenglivet?

– Strand.

En god bok i solen eller aktiv topptur?

– Ja takk, begge deler.

Heels eller flip flops?

– Flip flops!

Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om: