Én dag i Sofias Stockholm: Her shopper, spiser og ordner hun håret

SNART PRINSESSE: Sofia Hellqvist har gjennomgått en stor stilforvandling siden hun ble kjent som kjæresten til prins Carl Philip. Nå har hun falt ned på en elegant og samtidig ung stil – og har sine faste designere og butikker hun handler hos. Foto: NTB SCANPIX

Neste helg blir Sofia Hellqvist (30) endelig prinsesse når hun gifter seg med sin prins Carl Philip (36). MinMote har laget den ultimate guiden for å gå opp Sofias fotspor i Stockholm - med alt fra shopping til mat og frisørbesøk.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Den blivende prinsessen hylles allerede som et av Sveriges nye stilikoner, med sine tettsittende kjoler, elegante stiletter og perfekte hår. Og selv om hun sammenlignes med hertuginne Kate, har Sofia helt klart sin egen smak - og bruker gjerne svensk design fra de samme merkene om igjen og om igjen.

Prinseparet, som har vært offisielt sammen siden 2010, bor på Djurgården i Stockholm - en by som kan by på både shopping- og matopplevelser i skikkelig storbystil.

Les også:Dette er Kate og Pippas London

Så hvis du ikke planlegger en Stockholm-reise, er det kanskje på tide nå. MinMote har nemlig speidet ut alle Sofias favorittstedet, og laget den ultimate shopping- og matguiden i ekte Sofia-stil - passende for en dag i storbyen.

Svensk design

Dagen beynner du med kjoletitting og inspirasjon på Thalia (Karlavägen 62, 114 49 Stockholm).

EKSKLUSIVT: Slik ser det ut i Göran Alfredssons butikk i Stockholm. Foto: Thalia

Kort fortalt: Ettersom Sofia har måttet stille på flere og flere kongelige gallamiddager, har hun måttet oppdatere garderoben med noen flotte kjoler. Sofia velger gjerne svensk design, og noen av hennes fineste kjoler har innehaveren av Thalia, Göran Alfredsson, laget – blant annet den lilla kjolen hun bar i svigerinne Maddes bryllup.

Kvelden før hadde hun også på seg en av den svenske designeres kjoler, som skal være kjøpt rett fra hans butikk Thalia - som også selger mer hverdagslige klær for oss ikke-kongelige.

- Sofia var så vakker - det er den flotteste kjolen jeg har laget til henne, sier Alfredsson til MinMote.

sofias stockholm 1

PASTELL: Dagen før bryllupet til prinsesse Madeleine og Chris O'Neill, hadde Sofia på seg en lysegul kjole fra Göran Alfredsson. Foto: NTB Scanpix

sofias stockholm 1

VÅRLIG: På selvebryllupsdagen til Madde og Chris, gikk Sofia for nok en kjola fra samme designer - denne gangen i lys lilla. Foto: NTB Scanpix

Budsjettshopping og lunsj

Blir det i meste laget med prinsesseaktige aftenkjoler, kan det være greit med shopping man faktisk ikke må bli blakk av etterpå. Derfor går ferden videre til Zara (Hamngatan 8, 111 46 Stockholm) - et lite stykke gå, eller et T-banestopp unna.

Den lett gjenkjennelige Zara-logoen er i de fleste moteinteressertes klesskap - også Sofia Hellqvist. Foto: NTB Scanpix

Mange har allerede dratt sammenligningen mellom Sofia og hertuginne Kate nå som Sofias stil har blitt langt mer elegant enn den var da hun ble kjent. En annen ting de har til felles, er at de begge får skryt for å blande dyrt og billig. For blant merker som Tiger, Tadashi Shoji og Bottega Veneta, shopper Sofia også på kjedebutikken Zara.

POPULÆR: Sofia Hellqvists mest omtalte Zara-plagg er utvilsomt denne kåpen. Foto: NTB Scanpix

Det er flere Zara-butikker i Stockholm, men vil du virkelig gå i de kongeliges fotspor, velger du den i Hamngatan - da kan du nemlig ta lunsjen på de svenske prinsessenes favorittsted Riche, som er neste stopp i guiden.

POPULÆR LUNSJ: Riche er kjendisfavoritten i Stockholm. Foto: Martine Lunder

Her har Sofia og Carl Philip spist lunsj med Madeleine og Chris, og sistnevnte sies å elsker de kjente kjøttbollene på restauranten. Riche (Birger Jarlsgatan 4, 114 34 Stockholm) er for øvrig et utmerket sted for kjendisspotting generelt, så her kan du ta en lang lunsj uten å kjede deg.

Et (litt langt) stenkast unna, ligger Gants flagship-butikk (Birger Jarlsgatan 15 111 45 Stockholm), som Sofia har blitt sett handlende i. Flere ganger ganger har hun gått i klær fra det preppy merket - og særlig har hun lagt sin elsk på de enkle, korte kjolene.

AMERIKANSK MERKE: På Gants store butikk i Stocckholm har Sofia handlet flere av sine antrekk. Foto: Gant

Luksuskjoler

DESIGNER: Det er Ida Sjöstedt du må til om du vil ha en skikkelig svensk couture-kjole. Foto: Sania Claus Demina

Videre fra Gant går turen til hun som kanskje skal lage Sofias allerede mye omtalete brudekjole, Ida Sjöstedt og butikken Jus (Brunnsgatan 7, 111 38 Stockholm).

Svenske medier spekulerer nemlig vilt i om det er den svenske designeren som skal lage brudekjolen til Sofia, ettersom hun har kledd opp den svenske prinsessen flere ganger.

Vil du ha en smakebit av prinsesseluksusen kan du for eksempel ta en titt på butikken Jus, en butikk med fokus på «slow fashion» og merker som Helmut Lang, Comme des Garcons og T by Alexander Wang.

Men skal du kanskje gifte deg selv og ta den helt ut, er det showroomet til Ida du må til. Her snakker vi først 200 kroner for en avtale - og den må gjøres minst tre måneder i forveien.

GLITRENDE: Sofia Hellqvist ble hyllet for Ida Sjöstedt-kjolen hun bar på en Nobel-galla i 2014. Foto: NTB Scanpic

Frisør og middag

ELEGANT: Hva med å be om en varient av denne før middag? Foto: AFP

Er du heldig, får du en time på Salong Bangs (Smålandsgatan 9, 111 46 Stockholm) etter det. Ifølge Aftonbladets kongeekspert Jenny Alexandersson er det her kjendisfrisøren Marre Hitti fikser håret til Sofia - blant annet skal han stå bak oppsatsen hun hadde i dåpen til Leonore.

Og med sveisen i boks, kan du dra videre til middag, som selvsagt er biff på Griffins Steakhouse (Klarabergsviadukten 67, 111 64 Stockholm).

Mens Madde og Chris O'Neill er kjent for å spise på Teatergrillen når de er i Stockholm, er det mindre kjente Griffins Steakhouse som gjelder for Sofia og Carl-Philip. Det var der de to ble fotografert etter å ha spist middag før Sofia skulle reise til Sør-Afrika i 2012, for å jobbe med veldedighetsprosjektet sitt, Projekt Playground.

Her får du østers, kjøtt i alle varianter og signauturdrinker en prinsesse verdig.

PÅ DATE: Sofia og Carl Philip på vei ut fra Griffins Steakhouse. Foto: Aftonbladet

Vil du opp er par hakk på gourmet-skalaen, tar du en taxi til Grand Hotell og kjendiskokk Mathias Dahlgren (Södra Blasieholmshamnen 6, 103 27 Stockholm) - hvis du har bestilt bord riktignok. Dahlgren skal være blant prins Carl Philips favoritter, og det er prinseparet selv som skal ha bedt Dahlgren lage mat til bryllupet. Velg mellom den luksuriøse tasting-menyen på Matsalen eller den rimeligere menyen på Matbaren - og la for all del kelneren hente opp noe godt fra vinkjelleren mens du først er der.

Publisert:

Finn mer innhold om: