Sommerspalten: Globetrotter Elisa Røtterud

REISEGLAD: Elisa Røtterud driver bloggen Muzungu Style og skriver om reiser over hele verden, yoga, mote og livsstil. Foto: elisarotterud.no

Elisa Røtterud finner roen i naturen - enten om det er på Vestlandet, på et resort i India, eller når hun klatrer i fjellene i Nepal. Her er Elisas beste reisetips.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

MinMote har bedt et knippe inspirerende og reiseglade damer om å dele sine beste tips og vaner når de drar på sommerferie. Tredjemann ut er globetrotter og reiseblogger Elisa Røtterud. Les om Cannes-tipsene til Annabel Rosendahl og St. Tropez-tipsene til Line Langmo her.

Den tidligere magasinredaktøren er fortsatt en moteprofil - og på bloggen og Instagram-kontoen er finner man en salig blanding av fantastiske kjoler - og svette klatreøkter i fjell over hele verden. Derfor handler ikke Røtteruds ferier først og fremst om shopping, men om sterke opplevelser.

Les om hennes beste reisetips her:

Hit går reisen: Aller best trives jeg i fjellet- enten i Norge eller Nepal.

Jeg elsker å være i aktivitet og gjerne uten tilgang på dusj og luksus. Da er jeg på eventyr! Min rekord er tre uker uten dusj, da jeg klatret Ama Dablam (6815 moh) i Himalaya, Nepal. Jeg lengter tilbake til Nepal hver eneste dag. Men denne sommeren blir litt mer tropiske og luksuriøse reiser.

Først blir det yogakurs og digital detox (!) i Goa, India. Deretter blåser det videre til Vestlandet og fine skiturer, før jeg setter kursen mot resorttesting i Vietnam. Til høsten blir det så bestigning av Mont Blanc. Fine kontraster!

Mitt mantra er: «Everyday is an expedition». Det handler om å skape eventyr og magi i hverdagen sin - kortreist som langreist. Og dette formidler jeg på bloggen min.

I kofferten har jeg: Jeg respekterer alltid kulturen jeg ferdes i og pakker deretter.

I India blir det lange, flagrende skjørt og litt frikete t-skjorter- i tillegg til yogaklær. Jeg er en stor tilhenger av norsk mote, så i min koffert blir det blant annet norske yogaklær og lange, grasiøse kjoler fra noen de mest kjente norske designere. Jeg tar også med et par helsetrøyer til å trene i.

untitled link

Jeg har alltid med meg hodelykt tilfelle strømmen går. Denne er dessuten kjekk å ha med til små oppdagelsesferder. Husk også kamera og invester gjerne i et GoPro for spektakulære feriebilder. Da er du klar!

For reisedager og lange flyturer har jeg på meg: Jeg velger ulltruse for da holder jeg meg varm på de kalde flyene, BH uten spiler og kompresjonsstrømper. Sistnevnte er mye bedre enn vanlige flystrømper og holder leggene fine under hele reisen. Ull-poncho er også på. Da ser jeg elegant og fin ut- tilfelle jeg vil forsøke meg på en upgrade. Jeg har også med et langt kasjmirskjerf som jeg også bruker til pledd, turban, skjørt- you name it!

Her bor jeg: I Vietnam sjekker jeg inn på Six Senses Resort i Ninh van Bay.

Her bor jeg i en stor bungalow på ca 150 kvm2 med eget basseng og brygge til sjøen. Her vil jeg virkelig få (skrive)ro! Kjæresten min blir også med og det er stas. Da vet jeg at det blir mye aktivitet- og det liker jeg. Late stranddager, er ikke noe for meg.

Dette spiser jeg til lunsj: Jeg går all inn når jeg reiser og prøver å være så «lokalist» som mulig. I Vietam blir det kokkekurs og jeg gleder meg til å lære mer om deres krydder, urter og deilige råvarer. Det blir suppe, «hand rolls» og «fish of the day»!

På stranden har jeg på meg: Når en bor på lukket resort kan en gå uten en tråd i bungalowen sin. Men på beina bruker jeg gode sandaler, og solbriller med polariserte glass er også et must - da koser øynene mine seg i sola.

Dette shopper jeg: Jeg drar på tur for å shoppe opplevelser - ikke for å vandre i sjelløse shoppingsmalls. Men litt krydder, røkelse og eksotiske oljer, vil jeg nok også ta med meg hjem.

Mitt go to-skjønnhetstips på ferie er: Jeg bruker alltid SPF 50 med UVA og UVB i ansiktet mitt. Skrubb gjerne ansiktet før du legger deg - og her kan en gjerne bruke sand fra stranda! Et godt tips er også å kjøpe kroppsoljer fra din destinasjon.

Solkrem på kroppen er viktig - og ta gjerne med det dette hjemmefra. I utlandet står solkrem i eksponerte butikkvinduer og da blir ofte kremen ødelagt. Den beste After Sun er fra Biotherm og heter Créme Nacrée After Sun - den etterlater huden skinnende! Husk også å drikke mye vann.

Det ultimate instabildet tar jeg: Jeg er tilhenger av å bruke fotoapparat i stedet for Iphone. Da får en kvalitet på bildene. Jeg liker å ta bilder av farger, interiør, mat og mennesker jeg møter. Min kjæreste digger å ta bilder av blomster og trær, så da får vi en kul miks. Jeg synes for øvrig en skal smile å være glad på bilder.

Publisert: