Hjemme hos: Moteblogger og forfatter Cathrine Heienberg

STILRENT: - Jeg holder meg nesten utelukkende til hvitt, grått og sort - sterke farger får som regel kun slippe inn når det gjelder blomster, sier blogger Cathrine Heienberg til MinMote. Alle foto: Cathrine Heienberg / Cathinthecity.com

Blant delikate møbler i hvitt og grått, friske blomster og morsom kunst, er det vanskelig å se at Cathrine Heienberg (25) har innredet leiligheten sin i det som en gang var et badebasseng.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Men det er altså akkurat det hun har gjort, bloggeren bak Cathinthecity.com og forfatter av boken «Selvskryt». Sammen med kjæresten bor hun i en 70 kvadratmeter stor leilighet - eller hus om du vil - på tomten til foreldrene.

CHANEL-BILDE: Cathrine har flere bilder fra Emmeselle, blant annet dette av en Chanel-pose.

For noen år siden lå familiens badebasseng akkurat der, før de bygget en leilighet over, med bassenget som grunnmur.

- Med andre ord kan ikke jeg ha noe inntil veggen - for der er jo bassengkantene. Ikke skap eller kommoder eller noe. Så det har jo bydd på noen utfordringer, ler Cathrine.

Mer interiør? - Gjør mange kupp på billigkroken på Ikea

Løsningen har blant annet blitt å gjøre soverommet til et kombinert walk in-closet, samt en stor hylle ved siden av sengen, der alt fra symaskin til sminkeprodukter får plass.

Få også med deg: Oslo er verdens dyreste by å klippe seg i

Men hvor er rotet?

- Fremme! Haha! Ikke akkurat nå da, men det ligger ofte ting litt strødd rundt her. Men den manglende oppbevaringsplassen er en god grunn til å ikke samle på unødvendig nips da, det er jo klart.

FARGEINNSLAG: Cathrine har innredet med lyse farger, men piffer gjerne det hele opp med en fargesprakende blomsterbukett. I bakgrunnen henger bildet av giraffen som Cathrine er så glad i.

Hva er viktig når du skal innrede?

Jeg handler så og si aldri dyre designermøbler, men det betyr ikke at et hjem ikke kan se fresht og delikat ut. Tenk at interiørsmaken din kan forandre seg, og da er det fint med en nøytral base av møbler, så kan du heller skifte ut bilder og andre fargeinnslag.

Da snakker du kanskje av erfaring?

- Absolutt, min stil har forrandret seg veldig. For noen år siden var det fullt shabby chic-kjør her, med 40 puter i sofaen og småting overalt. Så kom et kollektivt hat mot akkurat den stilen, og det var jeg med på, ler Cathrine.

- Nå er jeg mer opptatt av at det skal være funksjonelt, men fortsatt fint selvsagt.

MinMote.no - Norges største moteside
STOR SAMLING: - Walk in-skapet mitt ser fancy ut, men det er veldig budsjettvennlig, sier Cathrine. Stengene er fra Langlo og hyllene fra Ikea. Legg merke til den nederste hyllen, som egentlig er en bassengkant. Foto: Cathrine Heienberg

Les alt om artist Caroline Polacheks drømmebryllp i New York her!

Føler du at klesstilen din og jobben i motebransjen reflekterer interiøret?

FAVORITTER: Store kubbels og duftlys er Cathrines «must haves» i mørketiden.

- Absolutt. Særlig fargepaletten, som for det meste går i hvitt, grått og sort, og det at jeg innreder enkelt. Det er veldig likt klesstilen min som jeg viser fram på bloggen.

Soverommet ditt fungerer også som walk in-closet, og der henger jo mange av klærne dine framme. Bruker du garderoben din til å innrede?

- Ja, på en måte gjør jeg jo det. Klærne ser man jo, og de fineste skoene får også stå fremme. Og sånn er jeg fornøyd med å ha det.

Hva er favorittmøbelet ditt?

- Det jeg er mest glad i, er faktisk det tredelte bildet av giraffen. Det er malt på sand, og jeg kjøpte det i Sør-Afrika på et kustsenter der inntektene gikk til kursing av barn. Da jeg skulle betale viste det seg å være mye dyrere enn jeg trodde - det kostet flere tusen - men jeg smiler virkelig hver gang jeg ser på det.

Her er fem interiørtrender du bør se opp for.

PYNTER OPP: Cathrine liker å pynte opp med metalliske boller og fluffy puter fra kjeder som H&M og Kremmerhuset. Dekorative bøker spriter også opp stuebordet.

Hvilket rom trives du best i?

KRYDDERHYLLEN: Til Cathrine er ryddig - og består av morsomme krydderblandinger fra Nicolas Vahé.

- Spisestuen og stuen. Jeg jobber jo hjemmefra og dermed roterer jeg endel mellom de to stedene - og da er det veldig viktig for meg at jeg trives der.

Hva blir ditt neste kjøp?

- Lampene mine gir ikke nok lys, så de må byttes på et tidspunkt. Ellers er det sjeldent jeg gjør store, dyre kjøp - så helt realistisk sett blir nok det neste kjøpet mitt noen duftlys. Jeg har et enormt forbruk av dem på vinteren.

Alt du bør vite om historiens mest ikoniske parfymer.

Hva er det billigste og dyreste du har i leiligheten?

- Det dyreste er nok giraffbildet, for jeg har veldig lite dyrt. Jeg handler mye på H&M Home og andre kjeder, og skrivebordet mitt er for eksempel fra Jysk. Du finner ikke Missoni-puter hos meg - jeg bruker bare ikke 3000 kroner på en pute.

Hva kommer aldri inn døren hjemme hos deg?

- Shabby chic, aldri igjen. Og fargesprakende ting, det stresser meg.

KONTORHJØRNE: Cathrine sitter mye og blogger i dette hjørnet, som hun har dekorert med bilder fra Societ6.com.

Favorittbutikken din?

ALTERNATIV OPPBEVARING: Det lille som er av farge i leiligheten, er blant annet dette fatet fra RexTable med smykker og tilbehør.

- H&M Home, fordi de har så mye forskjellig og sortimentet blir hele tiden byttet ut. Også synes jeg faktisk Kremmerhuset har tatt seg veldig opp. Jeg har som du skjønner ikke behov for designerting hjemme hos meg.

Favorittfargen din?

- Grått! veggene og gulvene mine er hvite, så jeg kjøper ikke så mye hvitt utover det. Da er det finere med en delikat gråfarge. Fargerike møbler liker jeg ikke, men freshe, rosa blomster på bordet - det elsker jeg.

Ditt beste interiørtips?

- Ikke start med å kjøpe alt dyrt, det tar tid å bo seg til og du kommer garantert til å endre interiørstil underveis. En god målestokk er når du fortsatt har lyst på noe etter lengre tid, vet du at du kommer til å bli fornøyd!

Mer inspirasjon? Få masse deilig høstmote i Trendguiden:Publisert: