Annette Haga: – Vil helst ha max julestemning hele desember

NYE TRADISJONER: Annette Løvstad Haga håper en av de nye familietradisjonene kan bli å ta julebilder, helst i matchende antrekk. Foto: Privat

For første gang skal Haga feire jul med mannen og hans familie og ikke sine egne foreldre. 

Maiken Svendsen
Publisert:

Førjulstiden er for mange forbundet med både kos, tradisjoner og litt stress. Ofte kan også den skikkelige julestemningen utebli, derfor har vi spurt fire kjente damer om hva som hører julen til for dem. Først ut var Marna Haugen Burøe, så Maria Skappel Holzweiler.

Denne uken er det Annette Løvstad Haga, tidligere kjent bak bloggnavnet Nettenestea, sjef for Bonnier Creative Studio.

Hvordan får du julestemning?

– Julestemningen kommer gjerne litt ut i desember – når det snør ute og jeg kan kose meg med julemusikk inne. Når leiligheten er pyntet, kjøleskapet er fylt med julebrus og gavene ligger under juletreet, da er det jul for meg.

Hvordan pynter du hjemmet?

– Det blir falskt juletre i år, men det blir julestemning av det likevel! Jeg liker å pynte med gull, sølv og hvitt - adventsstjerner i vinduene, små reinsdyr, kongler og granbar. Jeg er ikke så glad i nisser eller sterke farger, så julepyntingen må matche resten av interiørstilen min til vanlig.

BRUD

Ga sitt ja i egendesignet brudekjole med blomster og paljetter

Hva MÅ du ha til jul?

– Julestrømpe på morgenen og pinnekjøtt til middag – det er jul for meg! Og selvfølgelig at jeg er sammen med dem jeg er glad i, det er det viktigste.

Når starter julen?

– Jeg starter gjerne med julepyntingen 1. Desember. Jeg er ikke glad i den lange, mørke vinteren – så jeg vil helst ha max julestemning hele måneden.

Hva er dine viktigste tradisjoner?

– Jeg blir aldri lei av julefilmer, og Love Actually er favoritten. Nå er jeg gravid og har i tillegg en bonussønn på seks år, så i årene fremover blir det koselig å lage nye tradisjoner sammen. Jeg tenker at en av dem må være å ta et årlig julebilde – helst med matchende antrekk.

untitled link

Hva er det perfekte juleantrekket?

– Ingen jul uten kjole. Den kan gjerne være rød, sort, metallisk eller mørkeblå – og jeg er spesielt glad i paljetter og fløyel. Ellers er det et must med en søt julepysj og et par digge sokker som man kan skifte til litt senere på kvelden.

Hva vil du helst ha i julestrømpa?

– Kinder-sjokoladenisse! Og lakris.

Hva står øverst på ønskelisten?

– Vi har akkurat kjøpt nytt hus, så det er i hovedsak interiør som står på ønskelisten min i år. Men det hadde heller ikke vært feil med noen gravidvennlige klær (føler jeg har kleskrise hver morgen!) eller noen gode bøker.

Hvor feirer du jul?

– I år skal jeg feire julaften sammen med mannen min og familien hans i Drammen, så det blir første gang jeg ikke er med mine egne foreldre. Det blir litt annerledes enn hva jeg er vant til, men jeg gleder meg!

Hva spiser du?

– Før var jeg ikke noe glad i tradisjonell julemat, men nå synes jeg pinnekjøtt er det beste i verden. I tillegg til poteter og kålrabistappe så elsker jeg surkål til!

Publisert: