MinMote tester: Ansiktsbehandling med fuglebæsj

SMØRES INN MED BÆSJ: Slik så den eksfolierende nattergal-masken ut da den ble penslet på. Foto: MinMote

New York (MinMote) «The Geisha Facial» skal være eksfolierende, gi klar hud og en jevn hudtone. Gikk det dritbra da MinMote testet behandlingen? 

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

MinMote har denne våren testet fire populære ansiktsbehandlinger i salong som alle skal gi frisk glød, jevnere hudtone og ha oppstrammende effekt. Ifølge de respektive salongene skal behandlingene gi synlig resultat etter kun én gang, men bedre resultat etter flere behandlinger. For ordens skyld har MinMote selv betalt for behandlingene. I denne siste testen har vi testet New Yorks store hudpleiehype akkurat nå.

Les vår test av GREEN PEEL og ZO PENSLING her.

Hvem: Elise Alexandra Gulbrandsen, 25 år

Hud: Kombinert. Tørr med urenheter.

Hva: The Geisha Facial

Hvor: Shizuka New York Day Spa

Pris: 1600 kr for en timeslang behandling.

Jeg skal innrømme at det ikke frister all verden å få smurt inn hele ansiktet med fuglebæsj. Men, om det er det som skal til for å få frisk, glødende hud er jeg klar.

LIVSSTIL

Sjekk «bloggbehandlingen» som får totalslakt her!

New York’s Shizuka Spa tilbyr nemlig en ansiktsbehandling som inneholder bæsj fra nattergalen. Behandlingen koster den nette sum av 186 dollar, eller omlag 1600 kroner.

Fuglebæsjen skal være importert fra Japan og kommer til New York i pulverform. Nattergalene er fostret på en gård som kun forer dem med økologiske fuglefrø. Etter at bæsjen er samlet sammen blir den sterilisert under et UV-lys og blandet sammen med til ris-kli en eksfolierende maske. Fint skal det værra, men jeg skal like fullt få hele ansiktet smurt inn med dritt.

SKJØNNHET

MINMOTE TESTER: LONG-LASTING LEPPESTIFTER

Produktene som brukes er utviklet av salongen Shizuka Spa og skal bringe japanske tradisjoner inn i moderne hudpleie. Bare navnet «Geisha Facial» gir meg forhåpninger om en helt silkemyk hud uten så mye som en antydning til en rød prikk.

I utgangspunktet har jeg trøblete hud som lett blir både kvisete og tørr, en kombinasjon som ikke alltid er like lett å hanskes med. Huden min er slett ikke oljete, men jeg får relativt ofte kviser som kan være både dype og vonde. Da jeg gjennomfører ansiktsbehandlingen er huden dårligere enn på lenge. Jeg har partier som er veldig tørre og jeg har mange begynnende kviser og en del som allerede er i full blomst. Dette håper jeg å få bukt med, samtidig som jeg gjerne kunne ha fått jevnet ut fargen på et arr jeg fikk da jeg datt på nesa(!) i vinter.

Jeg trasker oppover motegaten 5th Avenue og tropper opp i salongen med ganske store forhåpninger. Behandlingen koster rett over 1600 kroner, så jeg forventer en god opplevelse og et synlig resultat. Den timelange behandlingen begynner med at jeg får en fin japansk badekåpe og tøfler. Så blir jeg lagt på en seng og pakket godt inn i en silkemyk dyne. Altså, dette kan jeg bli vant til! Så langt er alt luksus.

Selve ansiktsbehandlingen begynner med at huden renses i flere omganger og at en steamer hjelper til for å åpne porene. Så er det tid for bæsj.

Hudpleieren spør om jeg er klar over at det faktisk er bæsj fra nattergalen som brukes i behandlingen. På dette tidspunktet er det noe jeg er smertelig klar over. Så kjenner jeg en bløt, kald gugge bli smurt i hele ansiktet mitt. Jeg konsentrerer meg litt ekstra for å holde munnen igjen.

– Kjenner du det lukter organisk materiale?, sier hudpleieren.

– Mm, sier jeg med sammenbitt munn.

For det gjør det. Det lukter som noe som kommer fra naturen. Jeg vil helst ikke tenke på hvor de eksfolierende kornene kommer fra, men håper i det lengste at det er fra risklien.

Etter at fuglebæsjen er tørket av tilbyr hudpleieren en utklemming. Det er ikke direkte digg, men det kjennes som om hun får tatt knekken på en del begynnende urenheter.

Etter at bæsjen er vasket av blir ansiktet smurt med alskens beroligende oljer og pakket inn i varme håndklær. Til slutt får jeg en kollagenmaske med grønn te. Denne er kjølende og god på huden. Nivået av velvære akkurat nå er skyhøyt!

FØR, ETTER, RESULTAT: Slik så huden ut før, rett etter behandlingen og fire dager etter behandlingen.

Dag 1: Etter behandlingen ser huden umiddelbart litt oljete og rød ut. Jeg gransker ansiktet i speilet. Jeg må innrømme at jeg syns huden ser veldig glatt og hydrert ut selv om den er rød. Og shit (!), den er så myk!

Dag 2: Rødheten i huden har roet seg. Noen av utklemmingene har blitt til små røde prikker. Det virker som om flere urenheter har kommet til overflaten, men jeg har ingen betente kviser. Jeg har troen på at kvisene endelig skal bli helt borte. Hudtonen virker jevn, jeg er ikke tørr og jeg syns også jeg har fått litt av den berømte gløden.

Dag 3: Huden føles fortsatt veldig glatt og myk. Jeg har fortsatt mange røde prikker, men jeg holder meg fra å dekke dem til selv om jeg har lyst. Jeg har en ny kvise på haka og håper det er siste rest av grums som er kommet opp.

Konklusjon: Etter noen flere dager har gått syns jeg hudtonen har blitt jevnere, og jeg føler huden har fått en opprydning før sommeren setter inn for fullt. Resultatene er ikke overveldende og jeg må se nøye etter for å finne forskjellene. Jeg syns huden virker litt glattere, mykere og mer hydrert. Men er det verdt 1600 kroner? Usikker. Gøy å teste, men jeg ser ikke bort i fra at jeg hadde fått de samme resultatene med en skikkelig hjemmebehandling. Alt i alt anbefales behandlingen for en annerledes og avslappende New York-opplevelse.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: