Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Feel good-spalten: Matblogger og «Farmen»-deltager Ida Gran Jansen

BAKEDRONNING: Ida Gran Jansen kommer seg ikke overraskende gjennom vintertiden ved å bruke mye tid på kjøkkenet. Foto: John Kolvik

Karamellsaus, deilige ullplagg og sminkeproduktet som redder en dårlig dag er det Ida Gran Jansen (29) trenger for å holde humøret på topp i vintermørket.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Vintermånedene kan oppleves i overkant mørke og tunge. Men heldigvis finnes det drøssevis av tips til hvordan man kan få en fresh start på året - MinMote har bedt en rekke norske kjendiskvinner om å dele sine. Først ut er bakeblogger og «Farmen»-deltager Ida Gran Jansen.

Det har gått en stund siden MinMote var hjemme hos den da ferske «Hele Norge baker»-vinneren Ida Gran Jansen for å ta bilde av hårbåndene hennes. Siden den gang har hun laget ny blogg (og kvittet seg med hårbåndene), og ikke minst er hun aktuell som deltager i kjendisversjonen av «Farmen» som sendes i disse dager.

LIVSSTIL

DISSE LIVSSTILSTRENDENE KOMMER FOR FULLT I 2017

DEN BESTE KUREN: Mot vinterdepping er sjokolade, ifølge Ida. Foto: John Kolvik

Vinteren blir koseligere og lettere å takle hvis man: Omfavner at det faktisk er vinter og gjør det beste ut av det. For ja, det er kaldt og mørkt, men det må ikke hindre at vinteren også er veldig hyggelig. Når det er grått ute får man hvertfall ikke dårlig samvittighet når man ligger inne hele dagen og ser på TLC. Tenn i peisen, inviter noen venner over på kakao og pannekaker.

LIVSSTIL

Treningstøyet som får deg over dørstokkmila

Slik gjør jeg vintermorgenene lysere: Står opp, lager en skikkelig god frokost mens jeg ser på en episode av «The good wife» på Netflix. Jeg elsker lange frokoster og hater når jeg må stresse tidlig om morgenen. Så derfor prøver jeg alltid å sette av god til å spise, drikke en kaffe og kose meg litt før jeg starter dagen.

Forslag til en enkel og digg smoothieoppskrift: En enkel smoothieoppskrift kan bestå av bananer, yoghurt, frossen frukt og litt juice. Enkelt og godt.

Min «go-to» middagsrett i januar er: Min favorittmiddagsrett i januar må være en Guacamole-burger. Herregud så godt. Og nei, man må ikke spise sunt hver dag selvom det er januar. Så når helgen kommer så synes jeg du skal prøve deg på denne:

Foto: Ida Gran Jansen
Få oppskriften på Idas blogg her!

Slik ser en perfekt vinterdag ut i mine øyne: Den perfekte vinterdagen inneholder noe skikkelig god bakst. Når det er kaldt ute så tenner jeg i peisen, tenner masse stearinlys og baker gjærbakst. For lukten av nystekte boller er magisk.

Skjønnhetsproduktet som alltid får meg til å føle meg fresh: Er det nå jeg skal si at skjønnhet kommer innenfra? Hehe. Det gjør det jo også. Men jeg har faktisk forelsket med i Dior sin nye «Dream Skin». Hvis du ikke gidder å sminke deg, men vil se litt fresh ut så smører jeg på litt av denne kremen.

SKJØNNHET

HER FINNER DU FORRESTEN OPPSKRIFTEN PÅ EN AVOKADOMASKE DU KAN LAGE SELV!

Trykk på bildene for å se merke og pris.

igj2

Ullskjørt fra Ganni. Foto: Produsenten

1899,-
Gå til butikk
igj2

Dreamskin fra Dior hos Kicks. Foto: Produsenten

755,-
Gå til butikk

Disse produktene hjelper mot vinterhud og kulde: Sjokolade og karamell...

Når julelønnen er shoppet opp og det er lenge til neste lønning, får jeg pengene til å vare litt ekstra ved å: Selge masse kaker på gaten. Neeeida. Trikset er å holde seg unna butikker.

Kosetøy jeg sverger til i januar: Kosedress fra H&M og en genser i kashmir.

Trykk på bildene for å se merke og pris.

igj1

Kosetøy fra H&M. Foto: Produsenten

199,-
Gå til butikk
igj1

Genser fra Kashmina. Foto: Produsenten

2299,-
Gå til butikk

Dette roer meg hvis jeg er sliten og stressa: Bake, bake, bake, bake.. Og å se på serier.

Drømmeplagget mitt denne vinteren: Drømmeplagget er masse ulltøy, men fint da. Store gode ullgensere og ullbukser. Jeg hater å fryse så derfor sverger jeg til ull. Ulljakker, ullkåper, ullundertøy osv.

Publisert: