MineSommerperler: Emilie Tømmerberg

EMILIE TØMMERBERG: Den Bergen-baserte influenceren sitter på noen svært gode tips til byferie på Vestlandet.

På utkikk etter Bergens beste severdigheter, shoppingmuligheter, kafeer og restauranter? Da har du kommet til rett sted!

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MineSommerperler snakker vi med inspirerende folk fra hele landet om deres ferieperler. Nok en sommer med norgesferie står for tur, og vi er på utkikk etter de beste tipsene. Kanskje det blir byferie på deg denne sommeren? I så fall har du kommet til rett sted. Vi har nemlig hentet inn tips fra Bergen-baserte Emilie Tømmerberg.

LIVSSTIL

MineSommerperler: Elisa Røtterud

– Akkurat nå skinner solen og livet er helt nydelig i vakre Bergen, kan influencer Emilie Tømmerberg fortelle til MinMote.

110 000 mennesker følger bergenseren på Instagram, hvor hun daglig deler tips som omhandler alt fra skjønnhet til livsstil. For syv år siden flyttet hun tilbake til hjembyen etter en helt spesiell sommer.

– Sommeren 2014 hadde det fineste sommerværet som jeg har opplevd i Bergen. Det var også da jeg traff kjæresten min og bestemte meg for å flytte tilbake til byen.

– Hva er planene dine for sommeren?

– Jeg har ikke lagt noen store planer for sommeren i år. Vi reiser opp til Trondheim for en langhelg på Britannia og ellers tar vi det litt som det kommer. Vi tenker å pakke bilen og kjøre der solen er, kanskje besøke noen venner på Sørlandet eller dra på hytta til svigerforeldrene mine i Bergsdalen. Så langt føles det veldig godt å nyte sommeren og få hvilepuls hjemme også. Vi kjøpte akkurat to SUP-brett, så de gleder jeg meg til å bruke masse i sommer.

LIVSSTIL

Mine­Sommerperler: Silje Økland

– Hvordan ser den perfekte sommerdagen ut i Bergen?

– Det må jo være å våkne til sol og blå himmel hjemme på Askøy. Nyte en deilig frokost på terrassen sammen med pus og kjæreste. Ta med SUP-brettet og få meg noen timer på sjøen. Jeg elsker å være på vannet og det er sommer for meg. Ta på meg en kjole og møte venninner for en deilig middag og noen glass i sentrum.

– Hvilke severdigheter bør man få med seg?

– Det er alltid fint å komme seg litt i høyden og se utover byen med de syv fjell. Fløyen er en relativt rask tur opp fra sentrum og du får en kjempefin utsikt over byen. Du kan også ta Fløibanen opp og nå toppen på under åtte minutter. Det er en kafé med nystekte skillingsboller som kan nytes på toppen. Hvis du er glad i en litt lengre tur, kan jeg anbefale å ta turen over Vidden fra Ulriken til Fløyen. En nydelig 4–5 timers tur når det er godvær.

Damsgård Hovedgård

– Jeg har vokst opp på Nordnes, og det er i mine øyne den fineste delen av byen som bør oppleves. Det er en liten grønn utstikker fra sentrum og det er fullt av små, tradisjonelle trehus. Går du igjennom Nordnesparken ender du opp på Nordnes Sjøbad, her tilbrakte jeg store deler av sommeren som liten.

– Du kan også ta til venstre før Nordnesparken og ende opp på kulturhuset Verftet. Her er det konserter både ute og inne, uteservering på Kippers og fine bademuligheter. Høyden og Botanisk hage er også verdt et besøk for vakre omgivelser. Der finner du også hele Bergens bakeri Godt Brød i bygget til Naturhistorisk Museum.

Nordnes
Høyden

– Fisketorget og historiske Bryggen er også noe man må innom hvis du ikke har besøkt byen før. Se opp for den lille Bakstebilen på Fisketorget, de har kanskje verdens beste boller og brød fra Bakstehuset, et lite familiebakeri med ærlig bakst fra Askøy.

– Damsgård Hovedgård er et godt bevart trehus fra 1700-tallet som tilhører Bymuseet og har en fantastisk fin hage hvor du kan nyte en kopp kaffe eller te. En liten perle litt utenfor sentrum.

Damsgård Hovedgård

– Hva med restauranter?

– Colonialen Litteraturhuset er en stor favoritt både til lunsj og middag. Bien Centro har den aller beste italienske maten. Allmuen er en avslappet bistro med nydelig mat og gode drinker. Hoggorm serverer pizza, østers og naturvin i industrielle lokaler, og for en unik matopplevelse vil jeg anbefale hel- eller halvaften på Restaurant 1877 med drikkepakke. Desidert min beste restaurantopplevelse i Bergen.

Colonialen
1877
Hoggorm
LIVSSTIL

MineSommerperler: Guri Heli

– Hvor bør man bo?

– Mine favoritter for overnatting er Bergen Børs Hotel og Hotel Norge. Sistnevnte har nylig fått et eget spa med basseng. Begge steder ligger sentralt i Bergen og har en fantastisk frokost.

– Hvilke butikker må man innom når man er i Bergen?

– Apothecary, Retro, Høyer, Norwegian Rain, Fredrik & Louisa, Vrimmel, Holzweiler, Ganni, Illum, Infinity og Hjem Kjære Hjem.

Apothecary

– Hvor er det deiligst å bade?

– Nordnes Sjøbad og Verftet er mine favoritter.

– Hvordan ser det perfekte sommerantrekket ut?

– Jeg anbefaler et par behagelige, flate sandaler eller sneakers. Det er mye brostein og byen er så liten at man vil nå det meste til fots, noe jeg synes er veldig hyggelig. En luftig sommerkjole med en lett genser og liten paraply i vesken slår aldri feil. Ellers er det lurt å droppe det som blir ødelagt av regn for det kan alltid komme en byge.

LIVSSTIL

MineSommerperler: Marie Murstad og Camilla Abry

– Det beste stedet å ta en kaffe/drink i Bergen?

– Det lille Kaffekompaniet og Kaffemisjonen har byens beste kaffe! For litt av begge deler kan jeg anbefale nye Kaigaten Vin og Kaffe. Det er mange gode barer i Bergen, men jeg vil trekke frem No Stress for avslappet stemning med kanskje byens beste drinker. Handelskammeret Bar på Bergen Børs har byens lekreste bar og drinker.

– Café Norge har alltid god stemning og veldig god Espresso Martini. Nye Poca Madre ligger i koselige Skostredet og har et stort utvalg av meksikanske drinker. Er du glad i vin kan jeg anbefale den italiensk-inspirerte Pergola Vin og Matbar med over 450 ulike viner hvor noen er egenimporterte.

Lille Kaffekompaniet

– Finnes det en skjult perle man må oppleve?

– Cornelius Sjømatrestaurant er en perle litt utenfor byen. Du kan bestille lunsj eller middag med båttur fra Bryggen ut til restauranten på Holmen. Det er en veldig fin tur hvor du får med deg litt av Bergen sin skjærgård på veien. Restauranten ligger helt i sjøkanten og menyen er inspirert av vær og vind, ingen dager er like. De har også en imponerende vinkjeller.

Botanisk Hage
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: