Priyanka Chopra Jonas om datteren: – Jeg visste ikke om hun ville overleve

VAR OVER 100 DAGER PÅ SYKEHUS: Priyanka Chopra og Nick Jonas’ 1-år gamle datter Malti ble født i uke 28 via en surrogatmor.

Priyanka Chopra Jonas (40) forteller i et nytt intervju at datteren ble født over tre måneder for tidlig.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

– Vi visste ikke om hun ville klare seg, sier Chopra i et nytt intervju med britiske Vogue.

Den indiske skuespilleren pryder forsiden på det rykende ferske magasinet som er i butikk fra tirsdag. Cophra og ektemannen Nick Jonas (30) avslørte i januar 2022 at de hadde fått sitt første barn via en surrogatmor.

Nå forteller den nybakte moren at datteren Malti ble født i uke 28, over tre måneder før termin.

Chopra sier at det var helt nødvendig for paret å benytte seg av en surrogat for å få barn, på grunn av medisinske grunner. Årsaken til den premature fødselen er ikke kjent.

– Jeg var tilstede i operasjonsrommet da hun kom ut. Hun var så liten, mindre enn hånden min. Jeg fulgte med på hva intensivsykepleierne gjorde, og det gjør Guds arbeid. Nick og jeg var begge der da de intuberte henne. Jeg skjønner ikke hvordan legene klarte å intubere henne og den lille kroppen hennes, sier Chopra til magasinet.

Var på sykehuset i tre måneder

Chopra og Jonas forteller at de hadde datteren på brystet etter tur hver dag på nyfødtintensiven på et sykehus i Los Angeles. Kangaroo Mother Care (kengurutid) er definert som kontinuerlig hud-mot-hud-kontakt mellom foreldre og barn.

Forskere mener det gir premature barn bedre sjanser for å overleve og at det fungerer bedre enn kuvøse.

Chopra og Jonas var på sykehuset i tre månender med lille Malti før de fikk reise hjem. De beskriver begge tiden som tøff.

– Jeg visste ikke om hun ville overleve, forklarer hun til magasinet.

– Malti er i dag frisk og nyter livet, forteller Chopra.

På grunn av det lange oppholdet på nyfødtintensiven, som har satt en støkk i de nybakte foreldrene, klarer hun ikke helt å slippe helse-bekymringene for datteren.

– Første gangen hun skulle smake på mat så brakk hun seg, og jeg trodde hun skulle dø, sier hun og legger til at svigerforeldrene hennes har vært veldig støttende underveis og forklart henne at det er normalt at også babyer brekker seg i ny og ne.

– Fordi jeg er en «nyfødtintensiv-mamma» sitter følelsene og minne fra den tiden så hardt i meg. Jeg vet at jeg må prøve å slippe det, jeg skal klare det, sier hun.

Ektemannen Nick Jonas som også var delaktig i intervjuet, kaller foreldrerollen som overveldende, men at det ikke finnes noe bedre.

Da han nylig gjestet Kelly Clarkson sitt talkshow fortalte han om 1-årsdagen til Malti.

– Vi måtte feire! Hun hadde en ganske vill start på livet, så vi måtte feire med skikkelig stil. Hun er ett år og helt nydelig! Det er fantastisk, det absolutt beste!

Paret giftet seg i India i 2018.

Nick Jonas er kjent fra bandet The Jonas Brothers. Bandet besto av brødrene Nick, Joe og Kevin Jonas.

Priyanka Chopra er skuespiller og produsent, opprinnelig fra India. Her i Norge er hun kanskje mest kjent fra hovedrollen i serien «Quantico». Hun spilte også i «Baywatch» (2017) og «The White Tiger».

Publisert: