Fire fantastiske shopping-flyplasser

LUKSUS: Moteblogger Janka Polliani drømmer om Chanel-vesker på flyplassen i Bankok. Foto: Getty Images

Noen flyplasser gjør ventetiden til en lek, med fantastiske shoppingmuligheter samlet på ett sted. MinMote har bedt tre moteeksperter om å plukke ut sine favoritter.

Publisert:

Sommerferien er for mange allerede i gang, og flere benytter fridagene til en utenlandsferie. Og enten man planlegger en sydenferie eller en storbytur kan flyplassen være en liten gullgruve for shoppingentusiaster.

Få inspirasjon i siste episode av Trendguiden:

Flere av de store flyplassene kan friste med et bredt utvalg av alt fra luksusbutikker til lokalproduserte merker.

REISER MYE: Stylist og moteblogger Caroline Skjelbred i ELLE har noen klare flyplassfavoritter. Foto: Privat

Skal du handle i utlandet bør du også huske på tollreglene, samt shoppingfellene du kan gå i i syden.

Stylist og moteblogger i ELLE, Caroline Skjelbred, reiser så mye med jobben at hun ikke impulsshopper så ofte på flyplassen lengre.

I stedet har hun noen faste produkter som blir med hjem.

- Jeg har mine faste kjøp jeg gjør når jeg reiser –på gardemoen kjøper jeg lipglosser fra Clarins, og på internasjonale flyplasser som fører Benefit, kjøper jeg øyenbrynsproduktet «Give me brow», sier hun til MinMote og fortsetter:

- Men hvis jeg har en lang mellomlanding på en stor flyplass så liker jeg å titte i butikkene, solbriller er noe jeg lett kjøper!

Skjelbred har plukket ut sine favorittflyplasser sammen med moteansvarlig i Stylemag, Nathalie Helgerud og moteblogger Janka Polliani.

Paris – Charles de Gaulle

Flyplassen i motemetropolen Paris er intet mindre enn et shoppingmekka. Har du tid å slå ihjel mellom flyavgangene kan du ta turen innom luksusbutikker som Bottega Veneta, Burberry, Dior, Gucci, Hermès, Prada, Miu Miu og Chloé.

Dog er det først og fremst gode smaker Caroline Skjelbred shopper på flyplassen.

- Dette er et eneste stort shoppingmekka, og det er lett å miste flyet hvis man er litt distre. Én ting jeg alltid kjøper her er makroner fra Laduree – jeg elsker dem. De selger også massevis av te som er helt perfekte å gi som vertinnegaver, sier hun.

SØTE FRISTELSER: Caroline Skjelbreid mener makroner er et must på flyplassen i Paris. Foto: Trond Solberg/VG
LIVSSTIL

Fem butikker du må besøke

London – Heathrow

KLASSIKER: Notatblokkene fra Smythsons kommer i mange farger og materialer. Foto: Smythsons

Med luksusbutikker på rekke og rad er det fullt mulig å tømme lommeboken på luksusmerker som Alexander McQueen, Burberry eller Chanel, om du fortsatt har noe igjen etter ferien. Er du glad i parfyme, må du også svinge innom erkebritiske

Jo Malone (husk at badeskum og dusjsåpe koster langt mindre enn parfyme, men lukter like godt!)

Er du ute etter rimeligere alternativer kan du ta turen på Zara. Sminkefavoritten MAC er også å finne her.

Skjelbred tar alltid turen innom Smythsons, som er mest kjent for sine vesker, reisebagger og andre produkter i skinn.

- Jeg liker reisetilbehøret deres så godt, og ikke minst notatblokkene, sier hun.

Har du med deg barna på tur er det ogsået must å ta turen innom Hamleys, verdens mest kjente leketøysforretning.

Skal du til London? Dette er våre beste shoppingtips

Kastrup - Københavns Lufthavn

KJENT MERKE: Danske Malene Birger har egen butikk på Kastrup. Bildet er fra vårkolleksjonen som ble vist under moteuken i København. Foto: NTB Scanpix
DANSK FAVORITT: Nathalie Helgerud, moteansvarlig i Stylemag, liker flyplassen Kastrup best. Foto: Privat

Du må faktisk ikke lenger enn til Danmark for å finne en av Europas kanskje beste shoppingflyplasser, mener Stylemags moteansvarlig Nathalie Helgerud.

- Jeg utvalget på Kastrup er veldig bra, der finnes det alt fra interiør på Illums Bolighus, til Victoria’s Secret og By Malene Birger, sier hun.

I tillegg til Malene Birger, finner du en rekke andre danske merker på Kastrup, som DAY Birger et Mikkelsen og Ole Lyngaard.

- Også er det alltid stas å ta seg en tur innom Joe and the Juice. Det er forresten på Kastrup jeg kjøper øyenbrynsgeleen fra Benefit - det er den beste! sier Caroline Skjelbred.

LIVSSTIL

Sjekk også vår guide til København her!

Bangkok–Suvarnabhumi

TIPSER: Moteblogger Janka Polliani har slått hjel mye tid på flyplassen i Bangkok. Foto: Privat

På én av Bangkoks to flyplasser, finner du «alle» luksusbutikkene på rekke og rad, og moteblogger Janka Polliani har gjort flere kupp i butikkene.

- Jeg har mellomlandet her flere ganger, og har ofte en del tid å slå i hjel. Denne flyplassen er veldig oversiktlig og har alle luksusbutikker som for eksempel Chanel, Louis Vuitton og Gucci. Jeg pleier å drømme meg bort hos Chanel, og mannen elsker Rolex-butikken der, sier Polliani og legger til:

- Det koster jo stort sett det samme å handle designerplagg der som andre steder, men om man husker å få igjen momsen blir det likevel billigere. Jeg har blant annet kjøpt en Balenciaga-clutch og Chanel-solbriller der, sier hun.

Publisert:

Finn mer innhold om: