Årsoppsummering: AUF-nestleder Emilie Bersaas

BEGIVENHETSRIKT ÅR: Det har vært mye reising og ting som har skjedd i 2015 for Emilie Bersaas. Foto: Karoline Andersen

AUF-nestleder Emilie Bersaas (22) trekker fram både Gabrielle-konserten og Lena Dunham-boken som høydepunkter fra 2015. Men de sterkeste inntrykkene fikk hun i en flyktningleir i Sahara.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

MinMote har bedt en rekke norske kjendiskvinner om å oppsummere året som har gått - her kan du lese oppsummeringene til blant annet Tone Damli, Unge Lovende-Siri og Louise Angelica Riise.

Haugesund-jenta er også vararepresentant til stortinget for Rogaland Arbeiderparti, studerer samfunnsgeografi på Blindern, og i 2013 var hun leirgeneral under avviklingen av den første sommerleiren på Utøya etter terrorangrepet.

2015 har vært et begivenhetsrikt år for Bersaas. Gjennom politikken har hun reist til både Befrielseskonferansen i Malmø, Beirut og flykningleirene vest i Sahara, samt at hun har forelest om feministisk utenrikspolitikk blant annet for Stavanger AUF.

Mellom slagene har hun fått tid til en kulturopplevelse eller to også - og slik oppsummerer Emilie Bersaas året som snart har gått:

Dette var mest stas i 2015: Å være singel.

Råeste kulturopplevelse: Siden jeg så henne på «X Factor» har jeg vært fan. Og når «Ring meg» kom var jeg solgt. Gabrielle er min favorittartist og i høst fikk jeg se henne spille for første gang på tre år! Det var mildt sagt god stemning. Særlig når jeg var en av de få som ropte høyt albumnavnet fra 2012 som ingen andre kunne.. Med andre ord, blodfan!

FAVORITTEN: Gabrielle på Findings-festivalen på Bislett stadion. Foto: Morten Ståle Nilsen

Beste film eller serie jeg så: «Skam» på NRK. Endelig en serie for unge som faktisk er for unge og av unge med reelle problemstillinger og nok kulhetsfaktor og humor til at min søster på seksten år ser på.

Beste bok: «Not that kind of girl» av Lena Dunham. Kulere dame skal man lete lenge etter. Alle burde lese denne boka. Ikke bare jenter fordi det står jente i tittelen. Broren min skal få den i julegave.

Trenden jeg ble lei av: Magetoppen. Det ble bare for mye.

Favorittplagg: Carrie + Mr. Big genser fra Manners. Jeg har fått påpek på instagram om at jeg bruker den for mye.

Her hang jeg mest: Kulturhuset. R.I.P

KLASSISK: Det ble mye sort, men også noen klassiske farger på Emilie Bersaas i 2015. Foto: Karoline Andersen

Det beste jeg spiste: Asiatisk tapas på Transit i Berlin. Fantastisk god mat mens man sitter på krakker og krysser av rettene som om man var på bingo. Gøy!

Favorittkontoene å følge på Insta: Celine Mee Storrvik og Den Norske Turistforening. Når jeg gikk på videregående var jeg veldig aktiv i DNT ung og gikk masse på tur og stod på ski. Jeg er ikke like flink lenger, men håper og bli det igjen.

Unfollowed du noe spesielt? Nei, jeg bare sveiper fort over. Tenker at det blir så kleint i fremtiden hvis jeg må følge dem igjen.

Beste låt: Selvsagt Gabrielle med «Mellom skyene». Når jeg hører på den tenker jeg at jeg lett kan løpe maraton, starte jenteband, danse til klubben stenger og redde verden på en gang.

I SAHARA: Emilies favorittbilde fra året som snart har fått. Foto: Privat

Stilen jeg kjørte mest: Har gjort som resten av Oslo og slitt ut Stan Smiths mens jeg for første gang i mitt liv har gått mer i svart enn i farger. Sikkert fordi jeg var så blek når jeg var liten…

Et favoritt-mobilbilde: Sør-vest for Algerie i Sahara-ørkenen bor over 100 000 Saharawiere i flyktningleirer.

I høst fikk jeg dra dit for andre gang og møte venner som har en historie og livssituasjon som er vanskelig å forstå. En ettermiddag kjørte vi ut til sanddynene og laget te, snakket om livet, dansa i sanden og så på solnedgangen. Det var en fin kveld.

Dette gleder jeg meg mest til i 2016: Årets beste dag er uten tvil 17. Mai, og det fineste og beste antrekket er bunad. I år var jeg syk og lå hjemme på sofaen alene og spiste taco. Det var sykt trist. Jeg gleder meg til å ta igjen dagen i 2016!

Publisert:

Finn mer innhold om: