Min sommerdag: Bahare Viken

FART OG SPENNING: For Bahare Viken er skinnjakke og boots et sikkert tegn på sommer. Hun trives aller best på motorsykkelen.

– En av de beste følelsene jeg vet om, er å kjøre motorsykkel med åpent visir og kjenne på frisk luft og alle luktene man kjører forbi.

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

I spalten MinSommerdag tar vi en prat med inspirerende mennesker om deres sommerplaner, beste minner, skjønnhetsrutiner og favoritter. Vi har tidligere snakket med Vita og Wanda, Ulrikke Brandstorp og Ingrid Raadim Hennig. Denne gangen blir vi bedre kjent med NRK-journalist Bahare Viken, som skal bruke sommeren til å flytte inn i ny leilighet.

– Hvordan har du det, og hva driver du med om dagen?

– Livet er fint! Jeg har mye bra dager for tiden og lite å klage på. Jeg kom akkurat hjem fra ferie i Frankrike og har noen dager på jobb nå, før en liten ferie til. De siste fridagene skal jeg bruke på å flytte inn og pusse opp ny leilighet i slutten av juli, så nå planlegger jeg hardt inni hodet mitt hvordan den skal se ut, noe som er litt vanskelig når man kun har vært der i ti minutter. Men jeg tror det kommer til å bli bra!

– Hva er ditt aller beste sommerminne?

– Jeg hadde kanskje ikke regnet med å svare dette på et slikt spørsmål for to år siden, men jeg sitter igjen med skikkelig mange fine minner fra pandemi-somrene vi har hatt de to siste årene. Da nøt vi livet litt ekstra de dagene vi kunne være sosiale og glemte at det eksisterte et dødelig virus rundt oss. Jeg ble også kjent med mennesker på en ny og annerledes måte, som på mange måter førte oss nærmere hverandre ved at vi ble tvunget til å sitte inne og snakke sammen, i stedet for å være ute og feste.

– Hva er lukten av sommer for deg?

– Lukten av fisk fra den lokale fiskebutikken, Brødrene Berggren, i hjembyen min Sandefjord. Det er ikke akkurat en god lukt, men det er mange gode minner knyttet til stedet og maten derfra, som har blitt spist i hyggelige lag.

– Hvordan ser denne sommeren ut for deg? Hva ser du mest frem til?

– Nå har jeg nettopp vært en uke i Sør-Frankrike, som blant annet Nice, Antibes, Saint Raphael og Cannes. Det var veldig deilig å komme til et så varmt sted at man bare bade, noe som sjeldent frister i Norge, sier hun og fortsetter:

– Jeg hadde aldri vært andre steder i Frankrike enn Paris, så det var veldig gøy å oppleve en annen side av landet. Jeg elsker å oppleve nye steder og gjøre ting for første gang! Resten av juli har jeg holdt av til å være masse spontan. Det kommer det alltid morsomme historier og gode minner ut av! På tampen av sommeren skal jeg på en årlig tur til Kristiansand med en god gjeng, der vi alltid stikker innom Dyreparken!

– Ta oss med på en typisk sommerdag for deg: Hvor er du og når våkner du?

– Jeg våkner i leiligheten min på Sørenga etter å ha sovet litt ekstra lenge. Så tusler jeg ned til brygga uten å ha spist frokost, og blir hentet av vennene mine i båt der. Vi har med oss reker og spiser en sen og lang frokost på båten. Resten av dagen kjører vi bare rundt og hører på musikk, nyter solen, kjøper is fra is-båten og bader, helt til det blir mørkt og kaldt nok til at vi må ta på oss en tynn genser og kjøre hjem igjen. Håper jeg får mange sånne dager i sommer!

– Hva spiser du til frokost?

– Jeg er generelt veldig dårlig på å spise frokost i hverdagen, så det blir ofte at jeg tar med meg en iskaffe i hånden på vei inn til morgenmøtet på jobb. Vi spiser alltid tidlig lunsj på jobb, så den pleier å holde frem til det. I helgene kan jeg godt bruke lengre tid på frokost. Da er jeg glad i ristet brød med smilende egg og avokado.

– Hvor spiser du helst lunsj?

– Hvis jeg skal spise lunsj ute, velger jeg nesten alltid en salat med enten chèvre eller burrata og tomat.

– Hva står på menyen til middag?

– Om sommeren frister mest kald mat, som for eksempel reker eller poképowl med rå laks til middag. Men jeg takker aldri nei til kjøttkaker i brun saus!

– Hvordan ser det ultimate sommerantrekket ut for deg?

– Det er gjerne en lang og luftig sommerkjole som enten er ensfarget eller i et enkelt mønster. I Frankrike kjøpte jeg meg en hatt som jeg ble veldig glad i, så jeg ville også slengt på en hatt for å piffe opp antrekket, men også fordi det skjermer for solen. Det svarte håret mitt som tiltrekker seg ekstra mye sol gjør at jeg ofte kan bli litt for varm i topplokket.

– Hvilket plagg henter du frem sommer etter sommer?

– Motorsykkel-skinnjakken og bootsene er alltid et sikkert tegn på sommer! En av de beste følelsene jeg vet om, er å kjøre motorsykkel med åpent visir og kjenne på frisk luft og alle luktene man kjører forbi. Iblant kommer det en flue inn i hjelmen, men ellers pleier det å gå bra. Jeg er generelt glad i ting som kjører fort! Alt fra morosykler, longboard, båter og biler.

– Finnes det en skjult sommerperle der du oppholder deg?

– Jeg bor jo på Sørenga, og der kryr det av folk om sommeren. Men jeg har faktisk klart å finne noen steder her som er litt mer skjulte, men like fine og som det går an å nyte sjøen fra, men de røper jeg aldri!

– Et konkret tips i stedet for å stå i en times lang kø for å komme seg på båtene over til øyene i Oslofjorden, er og heller ta båten fra Aker Brygge til Nesodden. Der har jeg flere ganger funnet fine plasser med lite mennesker. Første gang jeg oppdaget en av plassene var da en venninne og jeg var lei av å stå i kø og heller satt oss på båten til Nesodden. Vi spottet to jenter med strandvesker og planla å følge etter dem. Etter å ha tatt båten over, gikk vi på og av samme buss som de og gikk etter til fots. Vi endte opp på en helt nydelig strand med lite folk, som jeg nå ikke husker hverken navnet på eller veien til.

– Hvilken parfyme bruker du helst om sommeren?

– Akkurat nå veksler jeg mellom Giorgio Armani sin «Sí» og «VAAG», som er venninnene mine Vita og Wanda sin egen parfyme. Den inneholder duft av blomster, men er likevel ikke for søt, så jeg synes den passer perfekt på en varm sommerdag! «Sí» bruker jeg året rundt, men synes den passer best om vinteren eller på fest.

– Hva har du på deg til en dag på stranden?

– På stranden har jeg på meg omslagskjole med en høytlivsbikini under, slik at det er enkelt å skifte om.

– Hvilken musikk har du på ørene?

– På ørene har jeg Hedda Mae sin versjon av Henning Kvitnes sin «En god dag». De fleste dager blir gode av å starte dagen med den låten. Snakker av erfaring!

– Du skal på piknik med venner i parken. Hva har du på deg, og hva har du i kurven?

– Siden vi sikkert skal sitte en del, tar jeg på en løs høytlivsbukse i tynt stoff og en singlet. Jeg tar også med meg en strikket genser som jeg kan slenge over i tilfelle det blir så hyggelig at vi sitter der til det blir kaldt.

– I kurven har jeg med meg en flaske PetNat naturvin, i tillegg til ferske reker, loff, majones og sitron. Ah, jeg kjenner at det frister så mye at jeg faktisk må invitere vennene mine på piknik med en gang!

– Sommeren er jo ikke alltid bare solskinn. Hva gjør du helst på en regnværsdag?

– Jeg er veldig dårlig på å være alene og ikke gjøre noe, så hvis det er dårlig vær og jeg er alene hjemme (mot min vilje) spiller jeg kanskje litt piano, pusler puslespill, ser en serie, baker en kake, skriver i min egen bok eller leser en bok.

– Akkurat nå leser jeg boken Homo Deus av Yuval Noah Harari, som handler om menneskenes utvikling og fremtid. Jeg synes alt vi ikke vet svaret på er veldig interessant å prøve og tolke, litt som svarte hull i verdensrommet, som også fascinerer meg veldig.

– Jeg så nettopp en dokumentarfilm om det, faktisk. Den går på Netflix og heter «Svarte Hull: Ved verdens ende», og følger blant annet Stephen Hawkins og hans forskerkolleger på jakten etter å få forstå svarte hull bedre og ta det første bildet av et svart hull.

– Har du en serie du er hektet på nå?

– Ellers ser jeg på det meste av serier. Nå for tiden er det en god blanding av dokumentarserier som Vox sin «Explained» på Netflix, «Return to Space» på Netflix eller «Cosmos» på NRK, og litt lettere underholdning som «Basic Bitch» på Discovery Plus, «Hjerteslag» på TV2, «Kjærlighet og Anarki» på Netflix, og så klart den nyeste sesongen av Netflix sin «Stranger Things». Hvis det er litt opphold avslutter jeg gjerne kvelden med å se i teleskopet mitt!

Fem kjappe helt på tampen:

Bikini eller badedrakt?

– Høytlivsbikini! Badedrakt er ekkelt å bade med.

Soloppgang eller solnedgang?

– Solnedgang. Sover altfor lenge til å få med meg soloppgang.

Strand- eller bassenglivet?

– Basseng! Bader ikke i sjøen.

En god bok i solen eller aktiv topptur?

– Aktiv topptur! Er altfor rastløs for å ligge i solen lenge.

Heels eller flip flops?

– Det går i perioder, men akkurat nå ville jeg gått for heels. Får så fort gnagsår av flip flops.

Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om: