Hjemme hos: Julie Varner fra Line Of Oslo

BALANSERT: Hjemme hos Julie og samboeren på Majorstuen er det lett å se at interiøret er preget av mote og musikk. Den maskuline kjøkkeninnredningen blir myket opp av kokebøker og fargerike kjøkkenhåndklær. Foto: Ole Martin Halvorsen

 – Jeg blir veldig inspirert av hoteller jeg er på rundt om i verden, og har stadig lyst å gjøre om når jeg kommer hjem fra reise, sier visuelt ansvarlig i Line Of Oslo, Julie Varner (23) om leiligheten på Majorstuen.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

På rundt 100 kvadratmeter i en av Majorstuens mest sjarmerende gater bor Julie Varner og samboeren Morten Nordås (24) i en klassisk bygård fra begynnelsen av 1900-tallet. Rette linjer, fløyel og kjendiser på veggene preger leiligheten som har to soverom, vaskerom, kjøkken, stue og bad.

Paret flyttet inn for ett år siden, og for Varner var det kjærlighet ved første blikk.

– Leiligheten har vært i familien i en god stund, og var nyoppusset da vi flyttet inn. Mange vil sikkert synes det er rart at vi senket taket så stukkaturen og rosettene ble borte, men for meg var det viktig for å skape et litt mer moderne preg, sier Varner.

LIVSSTIL

Hjemme hos moteprofil Eline Varmo

En annen essensiell detalj for paret var å få på plass surroundanlegg slik at man hører musikk i alle rom. For Varner er musikk nemlig en stor inspirasjonskilde når det kommer til innredning og interiør.

INSPO: – Det er viktig for meg at interiøret hjemme inspirerer meg hver dag, sier Varner. Foto: Ole Martin Halvorsen

– Interiørstilen min er preget av interessene mine. Jeg har nok en noe rocka stil, men fortsatt clean, med elementer fra både moteverden og musikkverden. Jeg blander ofte en sort og hvit base med sterke kontraster som grønt og rosa, og jeg liker ikke for mye «stæsj», men interessante og utradisjonelle elementer i hvert rom er viktig for meg. Jeg blir veldig inspirert av hoteller jeg er på rundt om i verden, og har stadig lyst å gjøre om når jeg kommer hjem fra reise, sier Varner til MinMote.

LIVSSTIL

NYSINGLE CHRISTINA KJØPTE ØDELAGT HUS: BLE STARTEN PÅ HENNES NYE LIV

Elsker å jobbe med mamma

I skrivende stund har paret dratt på sin lengste reise hittil. De begynte i New York, så dro de videre til California. Etterhvert står Australia for tur, og tilslutt Costa Rica, Cuba og Bahamas.

– Jeg har faktisk tatt med fri fra jobb i to og en halv måned, og lurer litt på om jeg skal begynne på master i London til høsten. Morten søker masterstudier for neste år, så det er en mellomperiode som egentlig passet perfekt for begge. Det var litt sånn, nå eller aldri, sier Varner.

HODESKALLE: En hodeskalle med blomsterkrans har fått plass i den brede vinduskarmen, men en Buddah-figur slipper aldri over dørstokken. Foto: Ole Martin Halvorsen

23-åringen jobber tett med moren sin, Line Varner, i millionbedriften Line Of Oslo. Klesmerket så dagens lys for 10 år siden, og Varner forteller at hun føler eierskap og en enorm lidenskap til merket hun nærmest har vokst opp med. Å ha moren sin som sjef er helt uproblematisk, ifølge Varner.

– Det har vært viktig å skille mellom "mamma og Julie" og "Line og Julie" på jobb og privat. Men den koden har vi knekt. Når jeg er på jobb er hun sjefen min og det betyr at vi har et annet forhold. Noen diskusjoner blir de jo i og med at det er en liten bedrift, men vi har veldig riktig innspilling til det begge to, og et vanvittig bra forhold. Mamma er bestevenninnen min samtidig som hun er moren min. Jeg tror familiebedriften styrker oss på en bra måte, sier Varner.

NYHETER

LINE VARNER BLE GRÜNDER SOM 45-ÅRING

FLØYEL: Sofaen kuppet samboerparet på salg, og er Julies favorittmøbel i leiligheten på Majorstuen. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva har du lagt vekt på når du har innredet leiligheten?

– Jeg har lagt vekt på at alt skal ha en sammenheng. Jeg vil at leiligheten skal gjenspeile meg som person, og liker at ting ser gjennomtenkt ut samtidig som det overhodet ikke skal være noe utstillingsleilighet. Hjem er hjem, og her skal man leve. Leiligheten bærer nok preg av at jeg jobber med klær. Både vesker, sko, magasiner og andre ting er en del av interiøret. Flaks jeg har en samboer som også er litt over middels glad i klær.

CHANEL: På en knagg på stuedøren henger det flere titalls designervesker. Flesteparten fra motehuset Chanel. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva synes du er viktig i et hjem?

– Et hjem skal være trygt, koselig og ikke minst skal det inspirere deg hver eneste dag. Jeg tenner alltid masse lys, og justerer lyset gjennom dagen. Lys er enormt viktig for meg! Det skaper så mye stemning. Så en god dimmer er et must!

Jeg er veldig opptatt av at hjemmet mitt skal være et sosialt hjem, hvor alle føler seg komfortable og det er en god vibe. Det verste jeg vet er stive leiligheter, hvor man føler man ikke kan slappe av, og må sitte rett i ryggen. Hjemmet ditt skal gi deg og andre «godfølelsen».

LIVSSTIL

SJEKK MOTEHJEMMET TIL ADELINE HERMIER

MOSS THE BOSS: Bildet til høyre på kjøkkenet er signert av Kate Moss og er dermed en av de mest kostbare tingene Julie har i leiligheten. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva kommer aldri inn døren hjemme hos deg?

– Vanskelig spørsmål, men jeg tror jeg må si, store høyttalere eller annet synlig elektronisk utstyr. Jeg elsker å ha musikk og lyd i leiligheten, men jeg vil helst ikke se hvor lyden kommer fra. Innebygd er tingen! Utenom det så tror jeg heller ikke du hadde fått inn en Buddha her.

CLEAN: Kjøkkenebenken er strippet for nips og detaljer. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva er favorittmøbelet ditt?

– Jeg har egentlig ganske få møbler i leiligheten min når jeg tenker meg om, men favoritten må nok være sofaen i grågrønn velour. Den er stor, og gjør det mulig å ha de beste fredagskveldene med film og digg mat. Marerittet er en hard utstillingssofa, og vår er den strake motsetning.

LIVSSTIL

HJEMME HOS STYLIST OG MOTEBLOGGER GURI HELI

BANG BANG: En gulllampe formet som en pistol røffer opp vinduskarmen på kjøkkenet sammen med motebøker. Foto: Ole Martin Halvorsen
BLIKKFANG: Julie kommer at interiørstilen er sterkt inspirert av mote- og musikkverden. Det er ikke vanskelig å se. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hvilket rom trives du best i og hvorfor?

– Det må nok være kjøkkenet. Jeg har alltid synes at kjøkkenet er det hyggeligste rommet man har hjemme. Helt fra jeg var liten har jeg tilbragt mye tid ved kjøkkenbenken med familie og venner. Det er her de gode samtalene kommer. Kjøkkenet er et sosialt rom, og man ender alltid opp her føler jeg. I tillegg så elsker jeg å lage mat, derfor blir det naturlig at det er her jeg liker meg best. Finnes ikke bedre enn å ha venner på besøk og lage god mat, og skravle i mange timer.

HAPPY: Legg merke til de to hyllene på veggen med kule bøker strategisk plassert. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva blir ditt neste kjøp?

– Mitt neste kjøp tror jeg blir et nytt teppe på kjøkkenet. Eller kanskje to? Jeg vil nok ha et med farger eller mønster. Det vi har nå var en slags midlertidig løsning, og nå må det nok oppgraderes. Det trengs litt liv på gulvet her. Kanskje jeg skal være klin gær'n og gå for en «knæsj» farge.

KJENDIS

Hjemmet til markedssjef i ByTiMo: Elisa Mollatt

Julie Varner

Foto: Ole Martin Halvorsen

Julie Varner

Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva er det billigste og dyreste du har i leiligheten?

– Jeg liker veldig godt og mikse dyrt og billig både når det kommer til klær og interiør. Det gjør ting helhetlig mer spennende.

Men det dyreste er nok bildet av ansiktet til Kate Moss som henger på kjøkkenet. Det er signert både av fotografen og dronninga sjæl, så det er nok også det kuleste jeg eier. Det billigste er litt små nips her og der. Aviskurven vår fikk jeg for en hundrelapp, for eksempel.

KALDE TONER: Linsengetøy i gråtoner gjør soverommet delikat og innbydende. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva er det beste interiørkuppet du har gjort?

– Jeg elsker generelt å gjøre kupp. Det gir meg en skikkelig god følelse, både på klær og interiør. Men jeg er dessverre fryktelig utålmodig, så salg er jeg litt dårlig på. Jeg orker ikke lete, og gir fort opp. Men når jeg først gjør kupp så blir jeg dødshappy.

Det beste kuppet vi har i leiligheten er nok sofaen. Vi hadde griseflaks med 30% akkurat den uken vi skulle kjøpe sofa. Så der fikk vi den perfekte sofa, til en litt kulere pris. Midt i blinken.

Hva var ditt siste kjøp?

– Mitt siste kjøp var lysestakene fra Reflections. De er akkurat passe rocka og glam, og blender godt inn i stuen vår syns jeg.

HATTEFIN: På soverommet har Julies hatter og hatteeske fått plass på en skjenk. Foto: Ole Martin Halvorsen
Publisert: