MinMote-redaksjonens beste tips til sommer-Oslo

OSLO-SOMMER: MinMote-redaksjonen tok lunsjen ute tidligere denne sommeren på Hovedøya i Oslo.
OSLO-SOMMER: MinMote-redaksjonen tok lunsjen ute tidligere denne sommeren på Hovedøya i Oslo.Malin Gaden/VG

Her er våre favoritter til hvordan man best kan tilbringe dagen i en sommerlig hovedstad.

Elise Alexandra Gulbrandsen, journalist

Shopping

Vil jeg drømme meg bort drar jeg til multibrand-butikken Moniker på Majorstua. Her har de flere deilige merker, selv om det blir mest for inspirasjon. Er det en lørdag legger jeg turen innom markedet på Vestkanttorget, der finnes det alltid spennende second hand-ting å se på.

PÅ VIFT: MinMote-journalist Elise Alexandra Gulbrandsen.
PÅ VIFT: MinMote-journalist Elise Alexandra Gulbrandsen.
VESTKANTTORGET: Et ypperlig sted for skattejakt.
VESTKANTTORGET: Et ypperlig sted for skattejakt.

Snack

Is! Sandwich Brothers lager en helt vill iskrem i kjeks som du blant annet får kjøpt på Vippa. Å dingle med bena i vann mens man spiser en pinneis i Oslobukta er heller ikke feil.

FAVORITT: Ta med deg en pizza fra Jungel Pizza på St. Hanshaugen.
FAVORITT: Ta med deg en pizza fra Jungel Pizza på St. Hanshaugen.

Restaurant

Pizza er alltid en vinner om sommeren, og en av de beste i byen er heldigvis en av mine naboer. Jungel Pizza er bare helt 10p i min bok. Det passer også perfekt å ta den med i parken på St. Hanshaugen. Nam! Er du på Oslo-ferie er også en brunsj på trendy The Vandelay å anbefale, men husk å booke bord i forkant.

BRUNSJ: Å spise en sen frokost på The Vandelay gir storby-følelsen.
BRUNSJ: Å spise en sen frokost på The Vandelay gir storby-følelsen.

Bad

Jeg elsker å bade! Om jeg ikke vil dra ut av sentrum foretrekker jeg stupebrettet helt ytterst på Tjuvholmen for en dukkert.

Drink

Ta en snartur til Syden på takterrassen på Pigalle på Grønland. Grotto må være sommerens morsomtste vinbar.

Malin Gaden, journalist

Shopping

– Det bugner selvfølgelig av gode shoppingmuligheter i kjente gater som Karl Johan og Bogstadveien, men selv koser jeg meg ekstra mye på Grünerløkka. Nylig var jeg innom Melk & Kawa og kjøpte noen kule hårklyper – en trend jeg selvfølgelig har kastet meg på.

– Ikke langt unna ligger Luck, hvor du kan handle alt fra klær til planter. Forsetter du nedover Markveien vil du etter hvert komme til Ensemble i Nordre gate. I samme gate finner du også Dapper som byr på både mote og kaffe. Avslutt Grünerløkka-runden med en tur innom Acne Archives. Etterpå kan du spise på en av restaurantene jeg har anbefalt lengre ned i saken.

SHOPPINGKLAR: Med glitrende hodepynt er man klar for deg meste.
SHOPPINGKLAR: Med glitrende hodepynt er man klar for deg meste.Malin Gaden/VG

Snack

– Ta en spasertur rundt om Ullevål Hageby. Stopp innom Kolibri Kolonial på Damplassen og kjøp med litt mat og drikke. For eksempel en lemonade og norske jordbær. Nyt måltidet ved den store fontenen midt i solen. På Fredensborg er det også flere fine spisesteder som befinner seg i et område det er fint å tusle rundt i. Eff Eff og Nektar Vinbar er blant dem. Rett ved siden av Nektar finner du også Chez Colin som passer utmerket til et større måltid.

IDYLL: Jordbær og lemonade på Damplassen i Ullevål Hageby. Det er ganske så koselig!
IDYLL: Jordbær og lemonade på Damplassen i Ullevål Hageby. Det er ganske så koselig!Malin Gaden/VG

Restaurant

– Min favorittrestaurant i Oslo er uten tvil Trattoria Popolare. Deilig italiensk mat servert på nedre del av Grünerløkka. Bare focacciaen deres med olivenolje og balsamico er verdt turen.

– Okei, jeg skrev kanskje litt fort at det er min favorittrestaurant, for jeg tror nemlig det blir en delt førsteplass. Le Benjamin, som bare ligger et steinkast unna, er helt fantastisk – men også veldig populær. Følg med på nettsiden deres, så dukker det kanskje opp en kansellering.

– I skrivende stund reserverte jeg et bord på nyåpnede Feniqia i Oslobukta, som visstnok skal ha veldig god libanesisk mat.

Oppdatering: Feniqia var fantastisk. Dra dit med en gang!

GOD STEMNING: Trikken suser kanskje forbi uteserveringen nå og da, men det glemmer du etter å ha satt tennene i en caprese med burrata.
GOD STEMNING: Trikken suser kanskje forbi uteserveringen nå og da, men det glemmer du etter å ha satt tennene i en caprese med burrata.Malin Gaden/VG

Bad

– Seriøst. Finnes det noe bedre enn å bade på sommeren? Jeg elsker å ta båten ut på en av øyene i Oslofjorden og nyte dagen der. Hvis du vil kombinere et bad med en hyggelig gåtur, så ville jeg tatt T-banen til Sognsvann eller mot Ulsrudvannet. Her kan du også spenne opp en hengekøye, så kanskje du kan overnatte der også? Det har også kommet en strand rett ved Operaen, så den må jeg teste ut snarest!

MANGE MULIGHETER: Det finnes utrolig mange fine plasser å bade på i Oslo. I stedet for en bar til bar-runde kan du jo begi deg ut på bad til bad?
MANGE MULIGHETER: Det finnes utrolig mange fine plasser å bade på i Oslo. I stedet for en bar til bar-runde kan du jo begi deg ut på bad til bad?Malin Gaden/VG

Drink

– Etter badet ved Operaen kan du tusle bort til Oslos hovedbibliotek Deichman. Der befinner det seg nemlig en restaurant som heter Centropa. Et supert sted å ta en drink i løpet av dagen dersom du befinner deg i Karl Johan-området. Pigalle på Grønland byr også på et pent lokale som gir litt vintage-vibber, samt gode drinker!

Malin Gaden/VG

Penny Wayne Claire Kembba, journalist

Shopping

– Postkontoret. Det verste jeg kan tenke meg på en varm sommerdag er å være fanget i en klesbutikk. Derfor sparer jeg uendelig mye penger når det er fint vær! Er det derimot overskyet, er ikke en tur på & Other Stories eller Maanesten å forakte. Hvis jeg først er innom sentrum, så er Beauty Hall by Fredrik og Lousia blitt en favoritt. En tur dit gir meg den etterlengtede følelsen av å være på shopping i London.

Snack

– Jeg er egentlig ikke et kakemonster, men jeg tror bakeriet Mendel’s kommer til å forandre det. Det er et lite og luksuriøst fransk bakeri, med kaker og terter som er så fine at du nesten ikke tør å spise de.

A post shared by Mendel’s Oslo (@mendelsoslo)

Restaurant

– En tur på Mamma Pizza er som en liten reise til Italia for magen. De serverer en av byens beste pizzaer og har et deilig utvalg av fersk pasta. Du må være tidlig ute for å sikre deg en plass på utserveringen, så det er like greit å ta lunsjen her. Et perfekt stopp på shoppingrunden da restauranten ligger like ved Karl Johan.

ITALIENSK: Mamma Pizza har en av byens beste pizzaer og en uteservering som er perfekt for «people watching».
ITALIENSK: Mamma Pizza har en av byens beste pizzaer og en uteservering som er perfekt for «people watching».

Bad

– Jeg elsker å bade og er så heldig at jeg bor en kort sykkeltur unna Oslobukta. For å slippe horder av mennesker er jeg veldig glad i morgenbad. Det er ingenting mer fredelig enn å dingle med beina fra bryggekanten, med en kaffe i hånden og bok på fanget mens håret tørker. Alt dette før byen har våknet.

Malin Gaden/VG

Drink

– Baren Andre til høyre er min favoritt i Oslo. Interiøret ser ut som stuen til en «trophy wife» med eksepsjonelt god smak, med gode stoler og sittegrupper overalt. Det er i tillegg såpass lav musikk at du kan skravle med sidemann og drinkene er oppkalt etter popstjerner. Oppsummert det er som verdens beste hjemmefest på byen. Dessverre har det ikke åpnet igjen helt enda, men jeg har to andre favoritter på lista.

– Merkur bar på St.hanshaugen og Oslo Botaniske. Når du går inn på Merkur er det som å ta et steg tilbake til 60-tallet, ettersom interiøret for det meste består av retro møbler i teak. Oslo Botaniske er helt fantastisk for alle planteelskere, med grønne blader så langt øyet kan se og drinker med en spennende vri er det et perfekt sted å starte kvelden.

A post shared by Star Wine List (@starwinelist)
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?