Dette skjedde da MinMote prøvde Sophie Elises bildetriks

sophie elise-triks

Søndag kveld la Sophie Elise ut et blogginnlegg titulert «Sannheten bak de perfekte bildene». Vi ble forbløffet av resultatet da vi gjorde som henne.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
sophie elise-triks

Alle foto: MinMote

sophie elise-triks

Alle foto: MinMote

Posten til Sophie Elise fikk massiv oppmerksomhet. I innlegget røper toppbloggeren sine beste triks for å se perfekt ut på bilder, og sammenlikner dem med «ekte» bilder av seg selv. Uten thigh gap, kløft og med strekkmerker.

Hensikten med innlegget er ifølge Sophie Elise å lette på presset enkelte jenter føler etter at å browset blogger og Instagram.

JUKS: Sophie Elise viser hvordan man enkelt kan jukse seg til å se drastisk annerledes ut på bilder. Foto: Skjermdump fra sophieelise.blogg.no

Jeg er som mange av MinMote-leserne en hyppig bruker av Instagram. Jeg følger med på alle de store bloggerne i inn- og utland og lar meg ofte blende litt. «Fader så tynne lår hun har fått», «hvem gjør hennes vipper» eller «uansett hvor mye jeg trener får jeg ikke sånn rumpe».

Når jeg selv instagrammer er det basic, et antrekksbilde (ofte hodeløst eller med store, dyre solbriller, fordi jeg føler meg ufresh), digg mat eller litt interiørinspirasjon. Du kan sjekke ut kontoen min her, den er ganske vanlig. Jeg er heller ingen proff på lyssetting eller beauty-filter, og ante ikke jeg hvor lett det var å jukse uten proffer apper, før Sophie Elises innlegg.

Derfor bestemte jeg meg for å prøve triksene bloggeren beskriver. Og det viser seg at virkelig HVEM SOM HELST kan lure kamera.

Selfien

Jeg har aldri lagt ut en selfie tatt tett på. Jeg synes nemlig de aldri har blitt noe særlig fine. Åpenbart fordi jeg ikke kan triksene. Men hvis man ligger og tar bilde ovenifra, som Sophie Elise, blir ansiktet dratt litt tilbake, kinnbena høyere og øynene større. Jeg har også satt på løsvipper og brukt Insta-filteret «Aden».

Jeg føler meg cool som Kylie Jenner, med fingeren tilfeldig plassert ved leppene. Hadde nok lagt det ut. (Tok for øvrig 26 stykker med verandadøren åpen for best mulig lys før jeg fikk det under.)

Bare juks...

Tar jeg bilde i vanlig høyde rett på ansiktet mens jeg ligger, skjer dette:

Hello, it's me...

Kløft

Siden syvende klasse på Smestad skole har jeg brukt BH-størrelse AA og A - de minste du kan få tak i. Jeg er ikke spesielt opptatt av å kle meg utfordrende eller sexy, men går jo med klær med utringning nå og da. Ifølge Sophie Elise er ikke silikonpupper garanti for kløft på bilder.
Men hun har løsningen; en god pushup-BH og litt klemming av armer mot bryst mens du tar bilde:

Dette er tatt med vanlig BH, liggende i en seng uten hjelp fra armer mot bryst.

Tynnere lår AKA thigh gap

Hvis du scroller gjennom Instagram kan jeg nesten garantere deg at nitti prosent av bloggere og modeller du følger har mellomrom mellom de tynne og perfekte lårene sine. Og de har alle vist det frem på et eller annet tidspunkt. Jeg har alltid trodd dette var et naturlig fenomen, noe de genetisk velsignede hadde. Men neida. Ifølge Sophie Elise er det bare juks. Og jommen fikk jeg det ikke til selv og.

Press bare bena så langt fra hverandre som mulig mens du likevel står med samlede føtter.

Her står jeg helt vanlig uten å anstrenge meg i det hele tatt. Min første tanke da jeg så bilde er at det ser ut som jeg veier syv kilo mer enn på bildet over. Lol.

Superflat og trent mage

Og apropos det - her ligger jeg på et flatt stuegulv og holder inn magen så jeg nesten ikke får puste, mens jeg samtidig strammer. Tynn og trent, ikke sant?

Bloggtrikset funket.

For sånn ser den egentlig ut når jeg sitter vanlig og slapper av:

Kardashian-rumpe

En fyldig og fast sprettrumpe er mange kvinners mål. Spesielt i disse Kardashian-tider. Bloggere struttet så fint på treningsbilder, spesielt i profil eller bakfra. Tar meg selv stadig i å lure på hvor mye de trener, og hva de gjør for å være i så god form. Det viser seg å være en ganske enkel øvelse (les posering).

Her gjorde jeg som Sophie Elise og stod på ett ben mens det andre er opp i luften. Bildet er tatt undenifra og i tillegg er tightsen to størrelser for liten, så den glatter over cellulittene mine. Fy fader, skulle ønske jeg hadde sånn rumpe. I virkeligheten ser den sånn ut:

Jeg er sjokkert over hvor lett det er å fremstå som en helt annen enn den jeg egentlig er. Men det er jo meg, og det i seg selv er nesten skremmende. Og enda verre; en ærlig bekreftelse på at mye av det du ser på blogger, Instagram og i magasiner stort sett alltid er fikset på - retusjert eller ei.

Publisert:

Finn mer innhold om: