Hjemme hos: Moteprofil Eline Varmo

SKANDINAVISK STIL: Eline Varmo beskriver interiøret i leiligheten som deler med samboeren Sigurd, som skandinavisk med en vri. Foto: Ole Martin Halvorsen

Scandi-vibber, mørke farger og arvegods: – Stilen i leiligheten er ikke bare min, men en god miks av meg, kjæresten min og leilighetens fine utgangspunkt, sier moteansvarlig i Side2 og Nettavisen Eline Varmo (25).

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Leiligheten, som er bygget i 1903, ligger i bakken opp mot Fagerborg på Oslos vestkant og er innredet like mye av Eline som av Sigurd. Gamle apotekerflasker fra Sigurds besteforeldre pryder øverste del av bokhyllen mens Eline har dekorert peishyllen med messinglysestaker. Og den klassike tripptrapp-stolen fra Stokke står klar til familien blir tre om bare noen få uker.

– Det har vært veldig viktig for oss å ta vare på den originale sjarmen fra leiligheten og bygården, derfor har vi prøvd å jobbe med de klassiske detaljene som det originale tregulvet og de fine rosettene i taket. Vi flyttet inn i for ca. et halvt år siden og vi har brukt en del tid på å finne møbler og interiør som vi liker godt, samtidig som de er praktiske og funksjonelle, sier Varmo som er moteansvarlig i Side2 og Nettavisen.

LIVSSTIL

Nysingle Christina kjøpte ødelagt hus: Ble starten på hennes nye liv

BLIKKFANG: Både fløyelssofaen fra Habitat og messinglampen fra Flos bærer stilen i stuen. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hvordan vil du beskrive interiørstilen din?

– Jeg er veldig glad i det enkle og skandinaviske med en miks av tyngre detaljer som velur og messing. Stilen i leiligheten er ikke bare min, men en god miks av meg, kjæresten min og leilighetens fine utgangspunkt. Ved å flytte fra en mer urban leilighet på Grünerløkka til en klassisk bygård, har også interiøret endret seg en del.

DETAILS: Små bøker, lys og grønne blader pryder glassbordet i stuen. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva har du lagt vekt på når du har innredet leiligheten?

– Selv om vi har kjøpt inn en del nye ting, har vi også tatt med oss personlige møbler og interiør som gjør det mer hjemmekoselig. Et eksempel er det store bildet over sofaen som kjæresten min har fått tegnet til seg ut ifra sin egen livshistorie. En ganske morsom detalj som gjør interiøret mer personlig. Vi har også en del interiør som er arvet fra besteforeldre og oldeforeldre.

LIVSSTIL

Sjekk Julie Varners drømmehjem på Majorstuen

TO BLIR TRE: Varmo og samboeren venter sitt første barn, en liten jente, om få uker. Foto: Ole Martin Halvorsen
KOSELIG: Den innebygde bokhyllen som dekker hele den ene stueveggen, skaper en levende og personlig atmosfære. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva synes du er viktig i et hjem?

ARVEGODS: Gullbordet i stuen og på soverommet er arvet fra familie. Foto: Ole Martin Halvorsen

– Det aller viktigste er at vi som bor her føler oss hjemme, og at vi kan slappe av og kose oss både alene og sammen med venner og familie. Hvis interiøret blir for stivt og pyntet vil det ikke fungere for oss i det daglige, spesielt ikke med en baby. Det er en av grunnene til at vi valgte en ekstra dyp sofa som vi kan ligge og slange oss i foran tv-en, samtidig som den ser superfin ut.

KJENDIS

HJEMMET TIL MARKEDSSJEF I BYTIMO: ELISA MOLLATT

Hva kommer aldri inn døren hjemme hos deg?

– Her tør jeg faktisk ikke å si noe, for man skal aldri si aldri. For et par år siden kunne jeg kunne ikke tenke meg at noe som helst rosa skulle komme inn i mitt hjem eller min garderobe, men jaggu har jeg ikke nylig kjøpt en rosa pyntepute som har fått plass midt i stuen.

Hva er favorittmøbelet ditt?

– Det må være den blå sofaen i velur fra Habitat som vi begge falt pladask for. Vi tenkte litt på å velge en mer diskret og klassisk farge i frykt for å gå lei, men vi angrer absolutt ikke på valget i dag. Jeg mener man må tørre å gå for noe annet enn de tradisjonelle fargene, selv når det kommer til de store møblene.

SPESIELT BORD: – Det siste som kom inn i leiligheten vår var det fine trebordet på kjøkkenet som er fra Sigurd sitt barndomshjem. Det er spesielt hyggelig med ting som har historie, så det synes jeg gav det lille ekstra til kjøkkenet vårt, sier Varmo. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hvilket rom trives du best i og hvorfor?

– Åh, jeg er så glad i alle rommene i leiligheten, men jeg koser meg kanskje aller mest når jeg lager mat eller styrer med noen nyinnkjøpte blomster på kjøkkenet. I det siste har det ikke blitt så mye matlaging på meg, men å ligge på sofaen og se på at Sigurd lager middag funker også veldig fint.

BLÅTT: Eline og Sigrud har valgt en dyp blåfarge til både kjøkkenet og stuen som gir et eksklusivt preg. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva blir ditt neste kjøp?

– Nå som vi har en baby på vei så er det x antall ting jeg ønsker meg til barnerommet. Jeg har for eksempel funnet et par ballongspeil fra EO hos Oslodeco, så det kan godt hende de havner i handlekurven.

Hva er det billigste og dyreste du har i leiligheten?

– Det billigste må være de mange små vasene jeg har plukket opp i forskjellige butikker og loppemarkeder. De er fine på bordet når man skal ha middagsgjester. Jeg liker lave vaser i ulike fasonger så man faktisk kan se hverandre over bordet. Det dyreste er sofaen.

INNSLAG AV ROSA: – For et par år siden kunne jeg kunne ikke tenke meg at noe som helst rosa skulle komme inn i mitt hjem eller min garderobe, men jaggu har jeg ikke nylig kjøpt en rosa pyntepute som har fått plass midt i stuen. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva er det beste interiørkuppet du har gjort?

– Det er en telysholder fra Hadeland jeg fant da jeg gikk forbi et loppemarked i Sandefjord med mamma. Jeg fikk den for den nette sum av 5 kroner. Den har blitt en favoritt på kjøkkenbordet og gir fra seg det fineste lysspillet om kvelden.

LIVSSTIL

SJEKK MOTEHJEMMET TIL ADELINE HERMIER

FRESHT: Hele leiligheten var nyoppusset da Eline og Sigurd flyttet inn. Legg merke til de grønne Monstera-bladene som gir badet en fresh look. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva var ditt siste kjøp?

– Ikke direkte kjøp, men det siste som kom inn i leiligheten vår var det fine trebordet på kjøkkenet som er fra Sigurd sitt barndomshjem. Det er spesielt hyggelig med ting som har historie, så det synes jeg gav det lille ekstra til kjøkkenet vårt. Etter et par omganger med såpe for å lysne det litt samt nye messingknotter, ble det helt perfekt.

ROLIG: Soverommet vender ut mot en stor, frodig bakgård. Grønnfargen på veggene gir soverommet det lille ekstra. Foto: Ole Martin Halvorsen
Publisert: