Ekspertene tipser: Skjønnhetspleie på budsjett

SKJØNNHETSIKON: Modell Miranda Kerr er kjent for sitt yndige ansikt og porselenshud. Foto: NTB Scanpix

Vakker hud, lekre vipper og fyldige øyenbryn er slettes ikke uoppnåelig. Og det beste er at du ikke trenger å blakke deg helt.

Martine Haug Nysether
Publisert:

Mange bruker mye penger på skjønnhets- og sminkeprodukter i håpet om å se ut på sitt beste. MinMote har snakket med fem eksperter som deler sine beste skjønnhetstips, og sjansen er stor for at du slipper å bevege deg ut i handlegatene for å skaffe deg flere av produktene - kanskje du til og med finner dem på kjøkkenet.

Her er alt du trenger å vite om økologisk sminke.

Silvany Bricen, skjønnhetsansvarlig i Stella: Ro ned rensen

TO FARGER: Agnes Gulbrandsen anbefaler å droppe solpudderet til fordel for en mørk og en lys foundation - da kan du mikse deg fram til en passende farge året rundt. (Pro Longwear fra MAC, 280 kr. hos Kicks). Foto: Produsenten

- Mitt beste tips er å ikke overdrive rensingen av huden. Selv renser jeg alltid kun huden når jeg kommer hjem eller før leggetid for å fjerne make up og forurensing. Når du er innendørs, eller sover utsettes ikke huden for forurensning - derfor er det ikke nødvendig å rense den rene huden om morgenen. Det vil bare stimulere huden til å produsere mer talg, eller tørke den ut., mener Bricen og fortsetter:

- Er huden din veldig blank eller fet har den mer behov for fuktighet enn smørende oljer. Bruk en fuktgivende tonic eller litt kaldt vann for å vekke huden til live, og en fuktighetsmaske som hjelper huden holde på fuktigheten.

Agnes Gulbrandsen, make-up artist, hårstylist og eier av frisørsalongen Gevir: Bland foundation-farger

- Invester i to foundationer - én i samme tone som hudfargen din og én som er en til to nyanser mørkere. Start med å legge den lyseste foundationen i midten av ansiktet, før du legger den mørkeste rundt. Legg den mørke fargen der du naturlig blir brun som pannen, tinningen, på kinnbena, under kinnbena, langs kjevebenet og under haken. Det vil fremheve benstrukturen din og det vakre, sier Gulbrandsen.

- Det ser mye mer naturlig ut enn solpudder, og det er fint å ikke bruke så mye pudder til sommeren, avslutter hun.

Husk å sjekke om sminken din har gått ut på dato!

SPISELIG SKJØNNHETSPRODUKT: Kanskje trenger du ikke gå lenger enn til kjøkkenet for å finne ingrediensene til din nye ansiktsmaske. Foto: Magnar Kirkenes / VG

Make-up-artist Ida Engstrøm: Olivenolje, avocado og honning

- Bruk litt ekstra tid om morgenen på å masere hudpleien godt inn i huden, dette setter i gang blodsirkulasjonen og allerede der har du en friskere og mer glødende hud. Bland litt olivenolje og sukker og masser dette på leppene med en q-tips for å fjerne døde hudceller, tipser Engstrøm og legger til:

FYLDIGE BRYN: Supermodell Cara Delevingnes kraftige øyenbryn ble den stor skjønnhetssnakkisen i fjor. Med enkle knep kan du også få fyldige bryn som supermodellen. Foto: Getty Images

- Trenger huden litt ekstra fukt kan du enkelt lage en fuktbombe ved å blande en halv avokado med ca. en spiseskje honning. Påføres på helt ren hud og la den virke i ti minutter.

Make-u-artist Sissel Fylling: Dropp mange øyenbrynsverktøy

- Flotte bryn er med på å fremheve de riktige konturene i ansiktet. Det som er viktig å tenke på når du skal sminke brynene, er at du skal fremheve dine naturlige bryn. Mange maler de altfor mørke med masse produkter, slik at det første du ser er brynene, sier Fylling, som i stedet anbefaler å velge mellom en øyenbrynsfarge med pudderkonsistens.

- Det er perfekt hvis du i utgangspunktet har lite hår og ønsker å tegne opp nye bryn, mener hun.

Publisert: