Kombinere shopping og sightseeing? Dette senteret må du besøke

LANDEMERKE: Den hvite stålkonstruksjonen rommer både togstasjon og handlesenter. Foto: Privat
LANDEMERKE: Den hvite stålkonstruksjonen rommer både togstasjon og handlesenter. Foto: Privat

NEW YORK (MinMote) Ikke minst er det en ypperlig måte til gjøre unna litt regnværsshopping. 

Været i New York er noen ganger litt... Hva skal man si? Uggent. Med sidelengs regn om høsten og bitende kulde om vinteren er det godt å ha noen alternativer for å få shoppingen unnagjort.

Heldigvis mangler det ikke på alternativene.
Om du er glad i department stores bør du sjekke ut denne guiden. Men det finnes også gode alternative til mer klassiske kjøpesentre i New York. Men som med det meste i byen som aldri sover, med en liten tvist.
Oculus, et av New Yorks aller nyeste kjøpesentre, ligger ved minnesmerkene etter 11. september og er utformet etter det som skal minne om en hvit due som flyr over plassen hvor tvillingtårnene en gang ruvet.

Det har blitt sagt at bygget ligner både på en pinnsvin-pokémon og en Transformer. Om du ikke er ute etter å shoppe er det verdt å reise hit bare for å ta en kikk.

Senteret er koblet til togstasjonen ved World Trade Center som er knutepunkt for nedre del av Manhattan, og til sammen har det det kostet nærmere 32 milliarder kroner å bygge, ifølge The Verge.

SHOPPING OG SEIGHTSEEING: Oculus tiltrekker seg mye folk for både kikking og handling.
SHOPPING OG SEIGHTSEEING: Oculus tiltrekker seg mye folk for både kikking og handling.Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen/MinMote

Det er den spanske arkitekten Santiago Calatrava som står bar konstruksjonen i glass og stål. Oppbygningen av området som ble fullstendig ødelagt av terrorangrepet 11. september har tatt 15 år, men nå er det åpent for publikum.

Kjøpesenteret som ligger under Oculus-konstruksjonen driftes av Westfield, er på over 32.000 kvadratmeter, har over 100 butikker og huser flere kjente merkevarer som Kate Spade, Kiehl’s, L.K. Bennett og Sephora, for å nevne noen.

Om du følger gangen gjennom senteret finner du også veien til senteret Brookfield Place. Her er det flere luksusbutikker som Gucci og Hermes, men du finner også den superfine og moderne foodcourten Hudson Eats. Dette er faktisk et av de aller beste alternativene til en matbit om du er på sightseeing ved minnesmerkene til Word Trade Center. I første etasje finnes Eataly som spesialiserer seg på italensk mat, og i foodcourten i andre etasje finner du flere alternativer, med alt fra fancy tartines til digg burger eller salat - alt med herlig utsikt over Hudson River.

untitled link

Om du har spørsmål eller innspill må du gjerne bruke kommentarfeltet under saken, eller sende meg en e-post. Vil du se mer av min hverdag i The Big Apple? Følg meg gjerne på Instagram under brukernavnet @ELISEALEXX.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?