Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Spalte: Sommerskjønn med Darja Barannik

NATURLIG: Blogger og moteprofil Darja Barannik mener det er den naturlige looken som kler folk flest - spesielt om sommeren. Foto: darjabarannik.com

– Den fineste sommerlooken er uten tvil den sminkefrie - man trenger strengt tatt nesten ikke sminke på sommeren, sier Barannik.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

MinMote har bedt et knippe kule og inspirerende damer om å dele sine beste skjønnhetstips og vaner i sommerferien. Neste ut er moteblogger og it-jente Darja Barannik. Les om BEAUTYBLOGGER CHIMOAS SMIKETRIKS her, SOPHIA LIES SOMMERPLANER her, LINN HELENA NILSENS DAGLIGE RUTINER her, MAJA HATTVANGS ENKLE SKJØNNHETSRUTINER her, ANNIKEN JØRGENSEN AKA ANNJORS KVISETIPS her, Farmen-aktuelle MAIKEN WAHLSTRØM NILSSEN her, HEGE AURELIE BADENDYCKS NYE KARRIERE her, MARIA SKAPPEL HOLZWEILERS SOMMERVANER her og SYNNØVE SKARBØS ULTIMATE SKJØNNHETSTRIKS her.

Hva er planene i sommer? – Jeg har akkurat ankommet Marbella etter noen fantastiske dager i Paris. Her bruker jeg dagene på stranden, spiser god mat og nyter vin sammen med to barndomsvenninner. Ellers skal jeg på båtferie til Italia og nyte norsk sommer (for det er lite som slår den så lenge solen varmer).

KLÆR

DETTE ER SOMMERENS STORE STYLINGTREND

Mitt beste skjønnhetstriks for å føle med fresh om sommeren er: – Så fort jeg får litt farge på kroppen føler jeg meg fresh, men gode hudkremer som gir glød er alfa og omega. Niactil fra Elixir gir fin glød og brukes hver dag. Dessuten liker jeg å bruke Chanel sin Sublimage L'extrait for en mer intens glød. En annen favoritt som stort sett er i vesken min hver dag er Jane Iredale sin fuktighetsgivende spray (den grønne) - den er så digg og jeg føler meg fresh med en gang den sprayes på. Og ettersom jeg reiser endel om sommeren (og året generelt) liker jeg å gjøre litt «hjemme-spa». Jeg har alltid med meg pads til å ha under øynene på flyturer og reiser - de har en oppfriskende effekt og roer ned ringer og hevelser (Intensive eye treatment fra Exuviance). Janka Polliani introduserte meg også for Exuviance sin Bionic Oxygen Facial mask under moteuken i Paris, og siden da har den blitt brukt flittig. Den gir fuktighet og liv til huden, og er faktisk alltid med meg på reiser. Deep hydration treatment er også en maske jeg bruker rundt to ganger i uker over natten. Det gjør seg ikke sjæl, si!

– Ettersom jeg går mye uten sminke på sommeren synes jeg det er ekstra pent med fine og ryddige bryn. Derfor farger jeg de hakket mørkere og former de med trå i salong. Er det ett produkt jeg alltid har på innerlomma (i tillegg til leppepomade) er det øyenbrynsgele - det er utrolig hva litt velgredde bryn gjør med ansiktet.

MinMote.no - Norges største moteside
Darja

Rundbørste fra Björn Axén hos Kicks. Foto: Produsenten

380,-
Gå til butikk
Darja

Neglelakk fra Dior hos Sephora. Foto: Produsenten

270,-
Gå til butikk
Darja

Parfyme fra Lancome Oud Bouquet Eau de Parfum hos Amazon. Foto: Produsenten

800,-
Gå til butikk
Darja

Solkrem fra Clarins spf. 20 hos Kicks. Foto: Produsenten

184,-
Gå til butikk
Darja

Øyenbrynsfarge fra Anastasia Beverly Hills hos Blush.no. Foto: Produsenten

235,-
Gå til butikk
Darja

Rusebud leppepomade hos Vita. Foto: Produsenten

79,-
Gå til butikk
Darja

Highlighter fra Dior Nude Air Luminizer 002 hos Douglas. Foto: Produsenten

515,-
Gå til butikk

Om sommeren har jeg denne hudrutinen: – Alltid solkrem! Da jeg var yngre var verken spesielt opptatt av eller flink til å ta vare på huden, men med årene har jeg skjønt viktigheten av det, og det som er ironisk er at huden min er så mye finere og jevnere nå. Jeg renser huden morgen og kveld (intet unntak), bruker solkrem hver dag og har ulike kremer tilpasset dag- og nattbruk.

Er det ett sminkeprodukt jeg ikke klarer meg uten, så er det:

– Øyebrynsgele, uten tvil. Jeg er helt avhengig av å gre brynene mine hver dag.

Hvis jeg skal på fest, pleier jeg å: – Highlighter gjør underverker! Min favoritt er Dior Skin Nude Air Luminizer, farge 001, anbefales. Ellers liker jeg å holde sminken relativt naturlig på sommeren, men skal jeg pynte meg ekstra går jeg for en våtliner fra YSL eller en sterk farge på leppene.

MANN

TRENDALARM: NÅ ER UTRINGNING FOR MENN TILBAKE!

Favorittneglelakken er: –Jeg sverger generelt til rødt på neglene hele året og Dior (954) sørger for riktig rødtone. På sommeren er det shellac som gjelder både på hender og tær. Akkurat nå har jeg byttet ut den røde varianten med en orange tone til en mer solbrun hud.

Går jeg for en statement-leppestift, er det alltid: – Jeg bruker egentlig mange ulike varianter om hverandre. Akkurat nå elsker jeg også lipglossen fra Estelle & Thild (toffee).

Min favoritt-sommerduft er: Jeg er litt sånn at når jeg først finner en duft jeg elsker bruker jeg den om om igjen i en periode. Blir jeg lei bruker jeg en annen i en lengre periode før jeg bytter igjen. Nå bruker jeg Lancome Oud Bouquet. Jeg har aldri fått så mange komplimenter for en parfyme noen gang, så denne føler jeg er min signaturduft akkurat nå. Jeg elsker den!

MinMote.no - Norges største moteside

Dette produktet dropper jeg om sommeren: – Foundation. Den fineste sommerlooken er uten tvil den sminkefrie, men føler du likevel for å jevne ut huden liker jeg å blande dagkrem med farge fra Estelle & Thild og Oriflame sin foundation (som har en deilig, silkeaktig konsistens), Giodani Gold. OG så digger jeg Armani sin bronzer (Maestro Liquid Summer 100) som gir en solkysset og glødende hud (bittelitt holder i massevis da den gir fra seg mye farge).

Sminketrenden jeg digger, men ikke tør å prøve: –Det er ingen trender jeg ikke tør å prøve, men jeg mener vel at det naturlige kler meg, og alle andre forøvrig, best.

Min «go to»-sommerfrisyre: –Den er egentlig den samme året rundt. Jeg føner håret mitt med rullebørste, og når jeg skal på fest får krølltangen gjøre underverker. Jeg grer alltid lokkene ut for et naturlig resultat.

Publisert: