Sommerspalten med Felicia Noelle Donkor

Feilia Noelle Donkor

Journalisten Felicia Noelle Donkor benytter sommeren til lade batteriene, men blir rastløs av å lese.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:
Feilia Noelle Donkor

Feilia Noelle Donkor. Foto: Privat.

Feilia Noelle Donkor

Feilia Noelle Donkor. Foto: Privat.

Sommeren er i full gang, og MinMote har derfor samlet et knippe kule damer for en skikkelig sommerprat, hvor de deler sine sommervaner og beste ferietips. Først ut VAR YOUTUBER EVELINE KARLSEN, Elisa Mollatt, markedssjef i byTiMo og modell Anna Skavlan. Nå er det journalist og influencer Felicia Noelle Donkor sin tur.

– Hva er det du ikke klarer deg uten om sommeren?

– Jeg klarer meg virkelig ikke uten en god solkrem eller en deilig face mist. Det er viktig å holde huden fresh og hydrert i denne sommervarmen.

– Hva gjør du helst i ferien?

– Sommerferien handler å skape nye minne, slappe av og senke skuldrene. Det beste jeg vet er å henge på Hovedøya med gode venner eller spise nydelig mat med noe godt til.

– Har du et godt pakketips?

– Jeg er så sykt dårlig til å pakke at det nesten er til å le av, men jeg prøver å være flinkere på og tenke godt om jeg faktisk trenger den ekstra kjolen. Det aller beste tipset jeg har er å skrive ned en liste over hva som skal ned i kofferten. Det er ikke alltid man trenger fire kjoler til en helgetur i utlandet.

SMINKE

SMARTE SMINKETIPS I SOMMERSOLEN

– Hva gjør du helst etter jobb om sommeren?

– Etter jobb om sommeren løper jeg hjem, kaster av meg klærne og hiver på meg en sommerkjole før jeg løper videre til parken.

untitled link

– Hva spiser du helst om sommeren?

– Jeg blir litt sunnere på sommeren. Jeg elsker friske salater, enkle, men gode middagsretter. I ny og ne smeller jeg til en burger med god øl, men ellers så synes jeg det er helt nydelig å være ekstra sunn når solen skinner.

– Hvilke hverdagsrutiner dropper du i ferien?

– Jeg dropper å sminke meg på sommeren fordi alt smelter av uansett. Jeg synes det er ufattelig deilig å være sminkefri og la huden «puste», spesielt når det er så varmt som det har vært i det siste.

HUDPLEIE

DERFOR HOLDER IKKE SOLFAKTOREN I SMINKE

– Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal?

– Jeg kjenner jeg blir like engasjert hver gang noen spør meg om hvordan jeg, en norsk-ghanesisk i 2018 forholder meg til dagens skjønnhetsideal. Jeg blir også like oppgitt når jeg prater åpent om hvor lite mangfold det er i 2018, spesielt i et velfungerende land som Norge. Med den lille plattformen jeg har bygget opp, gjør jeg alt for å vise synlighet på plattformer som burde være mer åpne for minoritetskvinner. Forsider, store kommersielle kampanjer og annet som bidrar til synlighet for unge kvinner burde vise at mangfold eksisterer og at det ikke finnes bare en type skjønnhetsideal. Om jeg klarer å bryte opp normen som har blitt satt i dagens samfunn, så er det en nydelig start.

KLÆR

TRE IT-MERKER VI VIL KLE OSS I NÅ

– Hva leser du helst i ferien?

– Jeg blir så rastløs at jeg ikke klarer å komme jeg gjennom en side, engang. Men jeg elsker podkaster og hører på det meste. Mine to favoritter er «The Read» som tar for seg popkultur og hvordan det er å være mørkhudet i Trumps USA. Også hører jeg på «The Friend Zone» som tar opp psykisk helse, velvære og en dose med masse skrullete humor.

KLÆR

DEN EVIGE JAKTEN PÅ EN BIKINI

– Hva unner du deg i ferien som du ikke gjør i hverdagen?

– Jeg merker at jeg blir ekstra opptatt av hudpleie på sommeren, og skjemmer bort huden min med gode kroppsskrubber, masker, serumer og annet digg.

untitled link

– Hvordan samler du overskudd før hverdagen begynner igjen?

– Å ha stålkontroll på hva som skal bli gjort til uken, er veldig viktig før hverdagen setter i gang igjen. Kalenderen fylles opp, lister blir skrevet ned og til og med antrekk for hverdagen blir lagt frem. Ellers bruker jeg mye energi på treningssenteret, drar hjem og slapper ordentlig av med en god serie før kaoset begynner for fullt.

KLÆR

TRE ANTREKK TIL UNDER 600 KRONER

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.