En dag i Williamsburg - dette bør du få med deg

FLOTT UTSIKT: Tar du turen til Williamsburg må du passe på å nyte utsikten mot Manhattan skyline. Et godt sted å gjøre det er på hotellet William Vale.

NEW YORK (MinMote) På besøk i «The Big Apple» bør du utforske mer enn bare Manhattan. Her er MinMotes guide til en drømmedag i Williamsburg, Brooklyn.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Williamsburg har i flere år blitt regnet som et skikkelig hipsterparadis, og noe av sjarmen er fortsatt igjen om du treffer på de rette stedene.

Snører du på deg joggesko og er klar for å utforske byen til fots er broen Williamsburg bridge et godt sted å starte dagen. Her kan du nyte utsikten mens du går over en langt mindre folksom bro enn Brooklyn Bridge. Utsikten er mye av det samme, så her er det gode muligheter for et fotostopp eller ti på veien.

GODE FOTOMULIGHETER: Den rosafargede Williamsburg Bridge er et godt alternativ for en mindre folksom gåtur.

Vel over i Brooklyn kan utforskingen begynne. Fortsetter du til venstre langs Bedford Avenue, som på mange måter er hovedgaten i Williamsburg, nærmer du deg snart godsakene.

LIVSSTIL

Sjekk ut New Yorks mest sjarmerende område

Går du til du kommer til Grand Street og fortsetter ned mot elven finner du kaffesjappa Devocion. Her serveres en av New Yorks aller beste kaffekopper i luftige og moderne omgivelser.

Med en kaffe innabords er det bare å fortsette videre langs Whyte Avenue. Etter noen minutters gange kommer du til en skikkelig digg restaurant, nemlig Mogador. Her serveres fristende Middelhavs-retter og klientellet er hipt uten at det blir for stivt. Her kan man sitte lenge samtidig som man får med seg litt people-watching.

KJENDISFAVORITT: Du skal ikke se bort i fra at stjerner som Alexa Chung og Zoe Kravitz er innom Mogador i Williamsburg.
LIVSSTIL

Dette er restaurantene du bør sjekke ut

Etter en digg lunsj er det bare å utforske videre. Om du har tilbragt noen dager på Manhattan kjenner du at både tempoet og lydnivået senker seg betraktelig. Her er det bare å poppe innom hver lille spesialbutikk og kanskje få med seg noen unike funn hjem.

Noen butikker på ruten er særlig verdt et besøk. Blant dem er livsstilsbutikken Concrete+Water (485 Driggs Avenue) som selger alt fra fine småsko til interiør og klær. De har også en skikkelig hyggelig bakgård der du kan ta en pust i bakken om du venter på noen som shopper mer enn deg.

Hos butikken La di da dee (225 Grand Street) finner du også klær, smykker og undertøy som er litt utenom det vanlige i en hyggelig liten butikk. Er du på utkikk etter en oppdatering i smykkeskrinet kan butikken Catbird absolutt anbefales. Når du går mellom de ulike småstedene er det rett og slett bare å holde øynene åpne, for her kan din nye favorittbutikk ligge på neste gatehjørne. Dette området er rett og slett et mekka for uavhengige designere og butikker du ikke finner andre steder.

A post shared by La di da dee (@shopladidadee)

Enhver drømmedag krever etter vår mening også litt søtsaker. Et av de beste stedene å stoppe på denne ruten er det überfancy hotellet William Vale. Her finner du både donuts og en av byens aller frekkeste iskremer servert fra foodtrucken Mr. Dips.

Heller ingen ulempe at du får utsikt mote Manhattan Skyline som bonus. Bestiller du et bord er også middagen og drinkene på rooftop-restauranten Westlight en perle med en av byens aller beste utsikter.

untitled link

I helgene er matmarkedet Smörgasaburg svært populært og pakket med folk. Her finner du alt av uvanlige matretter som spaghettidonuts og ramenburger, pluss masse annet spennende gatemat. Verdt et besøk om du gidder å stå i kø. Nedenfor finner du også en promenade der du får grådig bra utsikt mot skyskraperne på den andre siden av elven.

Som en perfekt avslutning på en dag i Williamsburg anbefales en tur innom Beacons Closet. Denne butikken kan ikke nevnes nok ganger og er en skikkelig New York-favoritt. Her finnes noe for alle, også selv om bruktshopping vanligvis ikke er en højdare.

Det skal også sies at Brooklyn er så uendelig mye mer enn kun Williamburg. Andre områder som er verdt å utforske er nabobydelen Greenpoint og Buchwick.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: