Årsoppsummering: «Unge Lovende»-Siri Seljeseth

BEGIVENHETSRIKT ÅR: Siri Seljeseth er både manusforfatter og skuespiller i NRK-serien «Unge Lovende», som hadde premiere i høst. Foto: Frode Hansen / VG

Avslag på USA-visumet ble til årets store opptur for Siri Seljeseth; nemlig å få lage suksess-serien «Unge Lovende».

Martine Lunder Brenne
Publisert:

MinMote har bedt en rekke norske kjendiskvinner om å oppsummere året som har gått - Siri er andremann ut. Her kan du lese svarene til Tone Damli, Camilla Pihl og P3s Silje Nordnes.

Seljeseth har både skrevet manus og spiller en av hovedrollene i NRK-serien «Unge lovende», som tidvis er direkte inspirert av hennes eget og venninnenes liv - som da hun ikke fikk fornyet USA-visumet sitt (det samme skjer med rollefiguren Elise i første episode).

ANMELDELSE: Lovende om livet

VGs anmelder kalte serien «høstens varmtriste fortelling om hvordan det er å stå i gapet mellom drømmer og virkelighet», og mente Seljeseth med viste at hun har en klar stemme. Ikke overraskende har store deler av året til Seljeseth gått med til å lage nettopp «Unge lovende» - og nettopp det har også vært høydepunktet.

Les også: - Sex-scener ble klippet bort

Slik oppsummerer Siri året som snart har gått:

Dette var mest stas i 2015: Å få lage «Unge lovende» sammen med de beste menneskene jeg vet om, blant annet disse:

untitled link

Råeste kulturopplevelse: Kakkmaddafakka i mitt hjerte! Det var sommerens soundtrack i kollektivet, og det ble en slags symbolsk overgang til vintertid å se dem på Rockefeller.

Beste film eller serie jeg så: Utrolig vanskelig å velge kun én, men må da si at «Broad City» er helt rått - så jeg slukte sesong 2.

Beste bok: Er en smule innhabil, men kan ikke svare annet enn «Kjærlighetshistorie» av Gine Pedersen. Den var hjerteskjærende.

Trenden jeg ble lei av: Har for mange trendsvin på skogen til å hate. Kjør på med clip-on manbuns liksom!

untitled link

Favorittplagg: Svarte jeans.

Her hang jeg mest: Cafe Sara i Oslo.

PARYKKMANN: Lysmesteren på «Unge lovende».

Det beste jeg spiste: 4 oster-pizza på Hells Kitchen. Alt med ost, egentlig. Det blir aldri for mye ost.

Favorittkontoene på Insta: Er det ikke på snap det skjer nå?

Disse unfollowed jeg: Unfollowed Vegard Harm for å se om han la merke til det. Han gjorde ikke det. Begynte å følge igjen ganske raskt.

Beste låt: Umulig å velge én. Svarer derfor med den tidløse klassikeren «Pony» av Ginuwine, og de som skjønner - de skjønner.

Stilen jeg kjørte mest: «Heller fire billige plagg enn ett dyrt»-stilen. Angrer.

Et favoritt-mobilbilde: Vi ga lysmesteren på «Unge lovende» kallenavnet Rockeulven. Siste dag på sett dukket han opp i denne parykken, kun for å glede oss. Det er skjemspareren min.

Dette gleder jeg meg mest til i 2016: At det blir sommer igjen. Mer sommer i monitor, takk!

VENNINNER OG KOLLEGER: Gine Cornelia Pedersen spiller Nenne, Siri Seljeseth spiller Elise og Alexandra Gjerpen spiller Alex i «Unge lovende». Foto: Eirik Evjen, NRK
Publisert:

Finn mer innhold om: