Sommerspalten: Digitale medier-ansvarlig Marianne Theodorsen

Med kofferten full av behagelige sommerplagg tar Marianne Theodorsen gjerne turen til Italia for å nyte late dager ved bassenget og masse sjømatpasta. Her er hennes beste ferietips.

MarianneTheodorsen

Foto: Marianne_theodorsen. Gjengitt med tillatelse.

MarianneTheodorsen

Foto: @Marianne_theodorsen. Gjengitt med tillatelse.

MinMote har bedt et knippe inspirerende og reiseglade damer om å dele sine beste tips og vaner når de drar på sommerferie. Les også om klesgründer Susanne Holzweiler's fjellferie og Italia-tur, St. Tropez-tipsene til Line Langmo, Cannes-tipsene til Annabel Rosendahl og Elisa Røtterud som du finner på et fjell på Vestlandet eller i India.

Marianne Theodorsen er et kjent ansikt i mote-Norge. Tidligere blogget hun under navnet «Styledevil», men har nå gått over til å være ansvarlig for digitale medier og marketing på Høyer. I tillegg til å ha tatt egne street style-bilder, har Marianne med sin fargerike og lekne stil fått stor oppmerksomhet fra flere street style-fotografer rundt i verden.

I år har fashionistaen lagt ferien til Italia hvor hun kan koble helt av ved bassengkanten. Mer om det her:

Hit går reisen: Toscana i Italia. Hovedsaklig Firenze der vi har leid en villa.

I kofferten har jeg: Behagelige plagg som passer for lange late dager. En av favorittene er den hvite silkekaftanen fra norske Soohia. I tillegg passer jeg på å ha med behagelige sko som Birkenstocks, lette sommerkjoler, en jeansshorts og stort sett resten av garderoben. Jeg er elendig på å pakke

VED BASSENGKANTEN: Marianne nyter late feriedager i varmen iført kaftanen fra Sohiia. Foto: Privat
VED BASSENGKANTEN: Marianne nyter late feriedager i varmen iført kaftanen fra Sohiia. Foto: Privat

For reisedager og lange flyturer har jeg på meg: Behagelige bukser og en tynn genser. Og gjerne to, tre jakker oppå hverandre for å unngå overvekt. Jeg tar også alltid med meg et stort bomullskjerf jeg kan gjemme meg under om jeg vil prøve å få litt søvn. Ikke at det går - jeg er jo livredd for å fly.

Her bor jeg: Helst et sted med svømmebasseng eller ved havet. Jeg må ha vann i nærheten. Jeg anbefaler alle å stifte bekjentskap med Air Bnb - det finnes så utrolig mange flotte steder å leie rundt om i verden - og det trenger ikke koste så himla mye heller.

Dette spiser jeg til lunsj: Alt som er godt. Gjerne en god sjømatpasta - det får jeg aldri nok av! Eller noe med smeltet ost.

På stranden har jeg på meg: Birkenstocks, bikini eller badedrakt, stråhatt og en kaftan eller kjole som er enkel å vrenge av og på.

Dette shopper jeg: Jeg bruker sjelden tiden på shopping når jeg er på ferie, men popper gjerne innom apoteket for å kjøpe med meg produkter man ikke får tak i i Norge som for eksempel rensevannet fra Bioderma. Det er uunværlig!

Her spiser jeg middag: Jeg besøker helst små og autentiske kaféer og restauranter som serverer lokal mat. da evt du at opplevelsen blir best. Apper som Foursquare, Yelp og Tripadvisor er nyttige hjelpemidler for å finne fram

Skjønnhetsfavoritter: Marianne sverger til solfaktor 50, favorittparfymen og gode hårprodukter på ferien. Foto: Privat
Skjønnhetsfavoritter: Marianne sverger til solfaktor 50, favorittparfymen og gode hårprodukter på ferien. Foto: Privat

De beste drinkene får du på: Er ikke så nøye på hvor jeg får drinkene mine så lenge jeg får de jeg altså. Jeg fyller som regel opp kjøleskapet på stedet vi leier og tilbringer kveldene der framfor å gå ut. Zzzzzz...

Mitt go to-skjønnhetstips på ferie er: Solkrem faktor 50 all the way i tillegg til

aniktskremen fra Embryolisse. Et godt hårserum er også viktig ettersom sol og sjø sliter voldsomt på håret. Jeg elsker Nourishing Hair Oil fra Oribe og Ultimate Remedy fra Shu Uemura - de redder håret mitt fra å få totalt sammenbrudd. ferietid er "minimalt med sminke tid” - det eneste jeg bruker er litt concealer fra RMS, litt rouge og favorittparfymen fra Frederic Malle.

Det ultimate instabildet tar jeg: Med en Spritz i hånda.

Hvordan var din opplevelse i dag?